30 november 2008

Motion




Årets sista novemberbilder tagna på min motionsrunda. Idag gick jag i mina gamla hemtrakter den s.k. Eldslösarundan

29 november 2008

Lördag

Sovmorgon
Kaffe, hembakad lussekatt och pepparkaka med mina föräldrar här på förmiddagen
Läste lite i soffan - somnade
Lunch
Hälsade på Ad och lämnade vår gamla kaffebryggare som han ville ha eftersom vi köpt en ny
Handlade
Slår in 20 julklappar till mina medarbetare (se bild)
Ikväll Tacopaj
TV? Film?
Godnatt, sovgott

28 november 2008

Lugn och ro

Idag har jag provat de nya höj- och sänkbara skrivborden på jobbet. Så underbart skönt att slippa sitta!
Jobbardagen idag avslutades med ett möte i M-by. Sedan hämtade jag julklapparna som jag beställt till alla på jobbet.
I morgon fm kommer mina föräldrar hit på lite fika.
Nu ska jag bara ta det lugnt!

27 november 2008

Snart helg

Äntligen fredag (i morgon)!
Min julgransbelysning är upphittad. Den finns kvar i mitt förra hem. Det känns bra.
Min farmor ville alltid att min pappa skulle fotografera amaryllisen då den blommade som bäst. Hon hade alltid orangeröda. Jag älskar vita. Den här kommer att blomma färdigt innan det är jul. Får nog köpa en till.

26 november 2008

Simning

Är glad för att jag kom iväg och simmade ikväll. Det känns lite tungt och segt att ge sej iväg. Men jag måste röra på mej för att må bra (det mår väl alla bra av?). Det är extra viktigt nu när jag har ett ben som "bråkar" med mej.

Jag tittar sällan på TV men på onsdagar har jag två favoritprogram som jag inte vill missa.

Har pratat med både A och A i telefonen idag. Härligt att höra deras röst. Längtar efter att träffa dem.

Nu är reklamen slut så nu är det TV-soffan som gäller resten av kvällen.

25 november 2008

Kurs

Har varit på kurs hela dagen. Det handlade om säkerhetsfrågor och vilket ansvar jag har på min arbetsplats. Det har varit en bra dag trots ett intensivt värkande ben. Det är alltid skönt att komma hem igen. Nu ska jag diska och sedan äta god mat. En helt vanlig dag i helt vanlig människas liv.

24 november 2008

Snö

Så här fint blev det på balkongen. Det var ju lite mörkt då jag tog kortet och jag har ju inte någon superbra kamera heller. Men i verkligheten är det jättefint. Det blir ju extra fint med all snö också. Ni kan ju själva se resultatet om/då ni har vägarna förbi.
På mitt jobb brukar måndagarna vara hårt belastade med alla sjuklingar som har varit tvungna att klara sig på egen hand i helgen då vi har stängt. Idag har vi haft en ganska rimlig belastning. Jag har jobbat i verksamheten hela dagen tillsammans med mina trevliga och duktiga jobbarkompisar. Jag känner mej inte helt utmattad utan ganska pigg. Kan det kanske vara en mindfulnesseffekt?
Det var mina bloggtankar idag. Nu har jag tänkt att ha en fortsatt trevlig slapparkväll.

23 november 2008

Öppen, nyfiken och tillåtande

Tyvärr är helgen och ledigheten snart slut. Nu väntar jobb en vecka igen med alla sjuklingar som ska tas om hand och botas.
Den här veckan ska jag var glad och tacksam över:
- mitt liv, mina barn och min sambo
- att vi är friska och snart får fira jul igen
- att jag vill vara flexibel och se möjligheter i stället för svårigheter
- mitt charmiga hem i gammal stil och miljö
- att jag snart fixat alla julklappar
- att den här listan kan göras hur lång som helst
Dessutom är jag tacksam för att jag förstår att det är viktigt och angeläget att träna Mindfulness. "Mindfulness kan beskrivas som ett sätt att vakna upp till livet. En träning i att förhålla sig till tillvaron med en öppen, nyfiken och tillåtande inställning".

22 november 2008

Julstämning

Vilken fin vinterdag med lite snö, minusgrader och sol. Vi har plockat gran-, tall- och enris i skogen. Balkongräcket ska kläs in med riset och sedan en ljusslinga på det. Sedan blir det hur fint som helst.
Nu verkar det som vi vet hur julen ska firas. Jag hoppas och tror att det blir bra för oss alla.
Min förhoppning är att skapa fin julstämning här på alla sätt. Alla våra barn kommer ju hit (inte samtidigt) och då ska det vara fint, god mat och julstämning.

Det jag skriver här är mina tankar och dagbok i bloggform. Alla som vill är välkomna att läsa.

21 november 2008

En ganska bra vecka

Jag tycker att jag har haft en ganska bra vecka. Jag känner mej inte helt utsliten trots att det är fredag kväll utan jag känner mej ganska pigg och glad.
I eftermiddag kom den lilla "inspektionsgruppen" till jobbet. Gruppen bestod endast av två personer. En av dem ville absolut inte tillbringa fredagseftermiddagen på min lilla arbetsplats utan verkade i stället ha en intensiv hemlängtan. Mötet tog exakt 42 min i stället för 3 - 4 timmar som man "hotade" med. Jag och min arbetskamrat skötte oss jättebra (som vanligt).
Efter jobbet åkte jag direkt till min hårfrissa som klippt och slingat mej. Jag ser dock blonderad ut men hoppas att jag vänjer mej snart. Det är snyggt men ovant.
Har pratat med Ar som bl.a. berättade att han snaggat sej. Jag har sett honom på Facebook och han är så fin (som vanligt).
Ad. jobbar hela helgen - stängningshelg.
Nu doftar det pizza här mmmmmm.
Ha en trevlig helg!

18 november 2008

En ganska bra dag

Idag har jag haft en ganska bra dag på jobbet. Telefonrådgivning till 10.30 och sedan administration. Det känns som om jag varit effektiv och fått en hel del gjort. Jag planerar utvecklingsdagar för medarbetarna. I april åker vi till Stockholm. Vi kommer att få föreläsning och introduktion i mindfulness. Föreläsaren är självaste Ola Schenström som skrivit en av böckerna om Mindfulness som jag läst.
Här kan man läsa mer om föreläsaren och mindfulness
http://www.mindfulnesscenter.se/

För tillfället tycker jag synd om mej själv eftersom jag inte hittar min gamla julgransbelysning som jag haft sedan jag var barn. Jag är nästan helt säker på att jag tog med den hit då jag flyttade. Men, vi har letat överallt och hittar den inte. Nu är mitt sista hopp att den finns kvar i mitt förra hem.

16 november 2008

Utvilad

Idag har jag varit på motionspromenad med M. Jätteroligt att träffas igen och prata. Vi gick förbi torpet där min mamma växte upp. Det renoveras för fullt och byggs ut. Det var så himla vackert! Det ligger dessutom vid en liten sjö. (Det är dock inte torpet som är på dagens bild).
Fick träffa Ad. igår. Jag var hemma hos honom en stund och sedan kom han hit och vi åt en av favoriträtterna.
Nu väntar en ny vecka som avslutas på fredag eftermiddag med "inspektion" av en liten grupp utsänd av Landstinget.
Jag tränar Mindfulness som tidigare. Försöker leva här och nu, försöker undvika min autopilot och försöker ha en icke dömande inställning det som händer och sker.

13 november 2008

Ladda batteri

Det lönade sej att prata med butikschefen. Fick ett bra pris och en extra julklapp till alla 20. Det känns ju förstås jättebra!
Är ledig i morgon vilket känns underbart. Vi åker till Jönköping och köper julklappar och lite till julgranen. Jag behöver dessutom köpa kläder. Det finns ju tillfällen då det inte funkar så bra med gympaskor, jeans och skjorta. Tack och lov är det inga besvärliga problem med min torftiga klädsel utan det är väl bara att shoppa loss, förhoppningsvis.
Den här veckan har jag haft tre lunchmöten som visserligen varit givande, men på lunchen ska man vara ledig och inte prata jobb.
Nu ska det bli jätteskönt att vara ledig tre dagar och ta det lugnt, inte tänka på jobbet, försöka ladda batterierna och bli människa igen.

10 november 2008

Glädjeämnen

Då var det dags för en ny vecka igen. Måndag är som vanligt en förskräckligt tuff dag på jobbet och dessutom en hemma och sjuk. Men, det konstiga är att vi alltid reder ut det i alla fall. Jag har tränat på att säja NEJ.
Igår kom Ad. förbi igen och åt hajmal tillsammans med oss.
Jag blir så glad av att träffa honom och prata lite. Jag är väl som alla andra mammor - jag älskar att se att mina barn (som är 20 och 23!) äter ordentligt med god aptit. Jag fick lite distans till mina egna problem med stress och annat då Ad. berättade vad en av hans kompis förälder hade varit med om för en tid sedan. Det var en mycket tragisk och sorglig berättelse. Det gav mej insikten om hur viktigt det är att leva nu, att inte skjuta upp olika saker till framtiden eller till en annan gång. Jag är tacksam för att jag är frisk och kan arbeta. Mina problem med stress och annat går att lösa, det är små problem jämfört med vad kompis-föräldern har gått igenom.
Idag har jag tänkt på att jag bor fint och bra. Det är ett gammalt hus med själ och charm. Det är tyst och lugnt. Det är vackert här. Jag trivs. Jag är glad för att jag känner det så.

09 november 2008

Sluta stressa



En lugn och skön söndag idag med lyxfrukost och DN Söndag. Jag har chattat lite med Ar. och det verkade som om allt var bra med honom. Har gått min motions-runda. Jag går bl.a. utmed Svartån och det är alltid så vackert. Idag var det får i stället för hästar i hagen.
Veckan som kommer måste överlevas på bättre sätt än förra veckan. Liksom alla andra upplever jag att tiden inte räcker till och det är bara jag själv som kan och måste ändra på det. Jag känner att stressen "tär" på både kropp och själ och jag vill inte ha det så. I ledarutvecklingsprogrammet ska vi ha mål som vi ska uppnå under den tid som utbildningen pågår. Mitt mål är bl.a. att ta kontroll över min arbetssituation. Det ska bli spännande att se hur det går! Om jag inte når målet "hoppar jag av" mitt nuvarande jobb. Då kommer jag att "bara" jobba med sjukvård i stället, som jag känner det nu.
Men, det som är bra med den här veckan är att J och jag är lediga på fredag. Då blir det en tur med bilen till Jönköping för att handla julpynt och julklappar.
Det här är lite dagbok och mina tankar i bloggform (som vanligt).
Jag hoppas att ni alla får en bra och stressfri vecka!

08 november 2008

Fars dag

Här är en bild på min present till min pappa. Vi har firat Fars Dag idag i stället för i morgon. Det verkade som han blev glad för presenten. Vi fikade tillsammans med mina föräldrar, äldsta syrran med hennes man, son och hund. Mina föräldrar uppskattar att få besök en liten stund. Jag tycker att det är roligt att få visa min uppskattning till min Far. Han är en bra pappa och morfar. Vi gillar honom.
Igår blev jag jätteglad då Ad. kom förbi en liten stund och åt ost-och-skinkpaj med god aptit hemma hos oss.
Som vanligt är jag glad och tacksam för min familj, för att vi är friska och för att vi uppskattar att vi har varandra och tycker att det är trevligt att träffas.
Livet är inget problem som lösas utan en verklighet som ska upplevas!

07 november 2008

Tid för reflektion

Här har jag övernattat på Söderköpings Brunn. Jag har varit med om två inspirerande dagar tillsammans med andra chefer i landstinget. Vi har lyssnat på en föreläsare från Gaia Leadership. Men, egentligen är det inte så mycket lyssnande utan mycket handlar om arbete i grupp. Det har varit många intressanta diskussionsämnen i olika grupper. Dagen idag avslutades med vårt eget framträdande i hela gruppen. Bra träning! Föreläsaren kunde inte nog poängtera vikten av att ta sig tid för egen reflektion. Jag har funderat på att tid för egen reflektion behöver vi i alla situationer, inte bara i arbetet. Det är viktigt att fundera över vad som är bra, mindre bra, hur vill jag ha det, hur kan det bli bättre m.m.
Nu har jag tänkt att ha en bra helg med tid för reflektion! Jag önskar Er alla en bra helg! Vi ses igen!

05 november 2008

Acceptera och agera

Eftersom det bär iväg till Söderköping i morgon igen är dagens bild från Söderköping som det såg ut för fyra veckor sedan. Jag blev imponerad av att det var så mycket som blommade i oktober. Ska bli spännande att se hur det är nu.
Tyvärr tar jobbet alldeles för mycket energi. Jag har inget behov av några aktiviteter på fritiden. Det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt.
Nu läser jag boken "Att leva ett liv, inte vinna ett krig Om acceptans" skriven av Anna Kåver. Den här boken handlar mycket om medveten närvaro. Alla böcker jag läst om Mindfulness eller medveten närvaro återkommer till vikten av acceptans. Jag tyckte från början att det där med acceptans var helt värdelöst. Man kan väl inte bara vara passiv och acceptera vad som helst? Men, i den här boken förklaras acceptans med att välja att se, ha och stå ut med både den inre och yttre verkligheten utan att fly, undvika, förvränga eller döma den och handla utifrån denna verklighet effektivt och i riktning mot sina värderingar och mål. Att acceptera betyder inte att man automatiskt tycker att någonting nödvändigtvis är bra, rätt, riktigt, rättvist, vackert eller liknande. Det innebär rätt och slätt att se verkligheten som den är, utan skygglappar och utan värderingar. Du kan välja hur du ska reagera och agera på denna verklighet.
Jag tycker att den förklaringen känns OK. Det känns bra att veta att det är jag själv som väljer hur jag reagerar och agerar. Det var dagens Mindfulness och mina tankar i bloggform.
Nu väntar disk, tvätt och packning. Jag önskar er alla en trevlig kväll!

02 november 2008

Balkongen


Tog kort på växterna på balkongen idag. Tycker att de fortfarande är så fina trots snö och minusgrader. Ett värmeljus har blivit infryst i ljuslyktan!
Har varit ute och gått med M idag - lika trevligt som vanligt. I morgon ska jag tänka speciellt mycket på henne.
Ad. kom förbi en liten stund nu ikväll - lika underbart som vanligt, att träffas och prata.
Tänker på Ar som var på maskerad igår (i Oslo). Han var utklädd till någon slags obehaglig kirurgliknande varelse. Har sett honom på bild och undrade om det verkligen var mitt barn.
Veckan som kommer ska jag försöka överleva på bästa sätt. Det som känns helt OK är att veckan avslutas med internat i Söderköping. Andra tillfället med landstingets ledarutbildning. Den här gången har de hyrt in någon föreläsare. Hoppas att det blir bra och meningsfullt. Hursomhelst blir det kul att träffa de andra deltagarna igen. Vi är några som ska försöka samåka.
Om en vecka är det Fars Dag!

01 november 2008

Alla Helgons Dag

En lugn och fridfull dag utan krav och måsten, perfekt för återhämtning och vila.