31 oktober 2009

Myskväll


Ikväll har A och A varit här på mat. De kom vid 17.30 och vi hjälptes åt med matlagningen.


Arwid är vegetarian. Vi lagade Ratatouille med grillad kyckling och till det åt vi bröd med gräslöksost. (Arwid åt inte kyckling eftersom han inte äter något som har öga, näsa eller mun.) Till dessert åt vi frukt, youghurt med vanilj och grekisk flytande honung. Det var uppskattat.

Adam tog ansvar för att skära lök, squash och aubergine. Arwid fixade paprikorna.



Nu är maten klar och det är äntligen dags att äta. Adam hade inte riktigt förstått att vi skulle laga mat tillsammans ikväll. När han kom till oss var han jättehungrig och såg fram emot att äta direkt.


Jag fick födelsedagspresent av mina barn. Det var tvål, lotion, krämer m.m. som har framställts miljövänligt, ekologiskt i förpackningar som är gjorda i återanvänt material.


De kommer att passa perfekt på nya hyllan i badrummet och ge den rätta spa-känslan.


Vi har haft en underbart mysig kväll tillsammans.
Arwid berättade att han jobbar kvar i Oslo året ut sedan kommer han och några kompisar att resa i några månader. Hans dröm är att bl. åka på transibiriska järnvägen. Efter resan blir det dags att börja plugga.
Adam berättade att han troligen kommer att flytta till Oslo efter nyår.
Vi pratade om julen och hur vi ska fira i år.

Alla Helgons Dag


Nu ska jag snart ge mej iväg mot stationen och åka tåg till Linköping där jag ska träffa mina gamla jobbarkompisar. Det känns kul att vi håller kontakten med varann. Vänskap är värdefullt!
Jag ser också fram mot att A och A kommer hit framåt kvällen. Tycker att det var en bra idé att vi lagar mat tillsammans och får umgås lite mer. Jag tycker hemskt mycket om att vara tillsammans med mina barn.   

27 oktober 2009

Sovmorgon


Jag har sovmorgon idag eftersom jag ska arbeta till kl. 19 ikväll med vaccinering mot influensan. Att massvaccinera är roligt, enkelt och uppskattat.
Det var skönt att sova lite längre än vanligt, ta det lugnt och äta frukost länge. När jag går omkring här i vår lägenhet tycker jag att det är skönt att leva ett enklare liv och inte känna krav eller saknad efter en högre standard. Här det gammalt, slitet och ganska omodernt men alldeles fantastiskt mysigt och trivsamt. Jag är glad över att jag att hade tillräckligt med mod för att flytta hit.
Jag är också glad för att jag börjat träna Mindfulness lite mer regelbundet igen - det gör gott.
Nu önskar jag er bloggläsare en bra vecka. Jag hoppas att ni alla mår och har det bra, att ni är glada och lyckliga och lever ett lätt och kärleksfullt liv :)
Kram från Kerstin

26 oktober 2009

Bloggen hänger inte med


Min blogg blir inte uppdaterad på blogglistor i andra bloggar. Är det någon som vet vad det kan bero på? I flera andra bloggar som har min blogg i sin blogglista står det att min blogg uppdaterades för sex dagar sedan. Det är ju inte så kul att min blogg inte hänger med. Skriv gärna en kommentar om du vet vad det kan bero på och hur man löser det.

25 oktober 2009

Sköna söndag


Idag var det höstrusk då jag gick min motionsrunda. Det regnade och blåste men det var skönt att gå ändå. Jag har ju en jättebra och snygg jacka som jag har fått av Arwid i bästa norsk kvalitet. Så, jag blev inte blöt.

Jag gillar att vara i naturen. Just nu är det fantastiskt vackra färger. Efter promenaden blev det lite "hemma-spa".


Nu lagas det mat. Den yngste kommer och äter med oss. Vi bjuder på lax tillagad på grönsaker i ugnen med potatismos, god sås och sockerärtor. 


Därefter fruktsallad som ska serveras i portionsskålar tillsammans med lite turkisk yoghurt och flytande honung.

22 oktober 2009

Minimalism

Här är matbordet i vår hall. Det ser ju ganska mysigt ut med alla tända ljus men, kanske lite väl minimalistiskt... Det är nog inte särskilt vanligt med matplatsen i hallen, heller. Det känns dock bra att inte samla på sig en massa onödiga saker.
Ikväll är det städning och tvättning, som vanligt sedan är det snart fredag.

20 oktober 2009

Vegetarisk middag

Kvällens middag är fin att se på - som gjord för fotografering Ikväll åt vi ugnsstekta grönsaker. Det smakade underbart.



Morötter, potatis, palsternacka, paprika, röd lök, oliver, mozarella, lite olivolja, salt och peppar.

Lite japansk soja och ev. lite flingsalt.

Vi åt lite god cole slaw till. Ibland känns det som jag skulle kunna vara vegetarian - ibland inte...

19 oktober 2009

Snäll och hjälpsam dotter

Min pappa G (86 år) ringde till mej på jobbet idag och undrade om jag kunde hämta min mamma V (84 år) på sjukhuset i Motala eftersom hon kunde skickas hem idag. Jag sms:ade min äldsta syster (som bor och jobbar i Motala) och bad henne komma till sjukhuset och hjälpa mej med V från avd. till bilen ifall hon skulle vara yr och ha ont. Syster svarade att hon kunde komma efter 15.30. När syster och jag kommer till sjukhuset sitter V i dagrummet och löser korsord och ser förvånansvärt pigg och glad ut. Jag trodde att vi skulle behöva ta henne i rullstol men hon gick med kryckor hur bra som helst. Vi hjälpte V in i bilen och sedan var det bara att köra hem henne. När min pappa kommer ut på trappan i deras hus för att ta emot henne ser han glad och lycklig ut. Glad över att få hem henne och glad för att allt gått bra. V var glad och tacksam över att operationen var gjord och att alla på sjukhuset hade varit så snälla. Nu har hon en ny och fräsch knäled.
En bra dag där allt fungerat jättebra med både sjukvård och samarbete mellan systrar som gav ett tryggt, glatt och lyckligt återseende för ett äldre par i egen villa med trädgård.
Bilden är från i somras då J och jag var på resa några dagar med mina föräldrar.

18 oktober 2009

Promenad på landet

Morgonpromenad på landet idag i underbart höstväder tillsammans med min vän M.
I em ska jag ta med min pappa och åka till sjukhuset och hälsa på min mamma. Hon har bytt ut sin gamla utslitna knäled mot en ny, fräsch. I morgon får hon komma hem igen.
Hoppas att ni bloggläsare haft en bra helg!

17 oktober 2009

Naturen är min grej

"Naturen är min grej - den har en integritet och ärlighet som passar mig"
Ett citat från tidningen Elle Interiör som passar mej.
Efter en nästan en heldag i Linköping idag var det skönt att ta en promenad i naturen. Idag gick jag rundan utmed Svartån. Det var tyst, lugnt och vackert.

16 oktober 2009

Hoppfull

Igår morse stod en vit orkidé i en vit kruka på mitt skrivbord på jobbet. Bredvid låg ett brev där det bl.a. stod: "Som TACK för allt du gör för en trevlig arbetsplats." Såklart blev jag jätteglad. Jag som älskar vita blommor... Mina jobbarkompisar är speciella, omtänksamma och jättetrevliga.
I em har jag träffat min handledare igen. Idag pratade vi jobb och lite annat. Det väcker alltid en massa tankar och känslor. Det känns bra. Jag har det bra. Det finns hopp...
I onsdags fick jag vaccinet. Ni som ska ta det får vara beredda på att det blir ONT efter sticket. Men hellre det än influensa.
Igår var Adam här på mustig soppa och plättar med jordgubbssylt. Jag älskar att träffa mina barn (men, det gör väl alla föräldrar).
Vilket höstrusk vi har idag. Men, det är mysigt att sitta inne med tända ljus och titta ut. Nu är det fredagsmys som gäller.
Ha det så bra!

12 oktober 2009

Vackra stenar

Jag är glad för att några av Er bloggläsare gillar mina stenbilder. Därför kommer ytterligare en bild med stenar från stranden på Rhodos. Jag tycker att det är väldigt fint med stenar både på bild och i verkligheten. Jag gillar det som naturen själv har skapat. Vackert och enkelt, oftast.
Idag har jag haft en bra dag på jobbet. Har varit telefonrådgivningssköterska på fm och pysslat med det "administrativa" på em. Jag trivs hemskt bra med jobbet och med alla trevliga människor där.
Nu ska J och jag ta en promenad tillsammans till butikerna i vår lilla stad.

11 oktober 2009

Värme och glädje

Har varit hos syrran idag på fm. Hennes dotter hade försäljning av lite inredningsprylar där. Jag passade på att köpa ljus och ljuslyktor (förstås) och lite förvaringskorgar. Jag stannade vid Tåkern på hemvägen och tog lite bilder. Men, jag tyckte att bilderna såg grå och kalla ut. Därför kommer här i stället lite sol, värme och medelhav.
Veckan som kommer blir nog en ganska vanlig arbetsvecka förutom att vi äntligen får börja med det som vi laddat för så länge nu - att vaccinera mot den nya influensan. Vi tror att vi får börja på onsdag kl. 10.00 om vaccinet kommer...
På fredag em ska jag till min handledare. Han tycker oftast att vi ska prata om min skilsmässa - tiden före, under och efter. Egentligen ska vi prata jobb men han tycker att jag har bra koll på jobbet och att stressen jag upplevt i mitt privatliv är viktigare att prata om. Han har säkert rätt...
Idag kommer ett citat från tidningen Blogg-guiden nr 1 2009 "Det ska vara roligt att blogga. Skriv om sådant som intresserar dig och rikta in dig på ett ämne som du brinner för oavsett om det är film, datorer eller dig själv."

10 oktober 2009

Promenad och storstädning


Gick en promenad i vackra skogen idag på morgonen. Resten av dagen ska vi storstäda och pyssla om vårt hem.
Jag önskar er en trevlig helg!

09 oktober 2009

Utbildad


Nu har jag kommit hem efter två intensiva dagar i Söderköping. Dit åker jag för att tillsammans med andra som har samma typ av arbete som mej, utveckla mej i rollen att leda andra. Då kanske det finns de som undrar hur det har gått. Jo, det har gått bra. Jag har lärt mej mycket om mej själv, om och av andra, om grupper, förändringar, landstinget och att jag kan fortsätta att lita på mej själv.
Bilderna är från Gamla Stan på Rhodos

06 oktober 2009

1 år sedan

För ett år sedan åkte sambo J, Adam och jag tåg till Oslo för att hälsa på Arwid och för att fira min stora dag. Oslo visade sig från sin bästa sida med sol och ovanligt varmt för årstiden.
Det var precis så jag ville fira min dag - tillsammans med dem jag älskar. Det var underbart härliga dagar.

På min födelsedag var vi i Vigelandsparken på dagen. På kvällen hade Arwid bokat bord på fin och mysig restaurang vid Aker brygge med underbart god mat.
Idag bakar jag två tårtor att ha med till jobbet i morgon. Gillar att baka och pyssla lite lagom i köket.
I morgon ska jag firas, på torsdag reser jag till Söderköping på Ledarutvecklingsprogrammet. Det blir alltså inget bloggande nu på några dagar.
Nu vet ni vad jag pysslar med. Jag hoppas att ni alla har det bra!

04 oktober 2009

Matgäst

Adam åt mat hos oss ikväll. Kul att träffa honom och höra hur han haft det i Tokyo. Han hade med sig jeans inköpta i Tokyo som behövde läggas upp. Vi tittade på nästan alla 600 bilder. Det känns lite overkligt att han varit så långt borta. Jag fick lov att låna några bilder och visa på bloggen.
Han trivdes bra i Tokyo och åker gärna tillbaka...
Arwid som bor i Oslo har varit på Hollmenkollen och fikat idag. Skönt att veta hur "barna" har det.
Jag har haft en helg med vila. Gick en liten kort sväng på stan igår och blev helt matt. Min mage fick med sig något hem från Grekland som inte var så bra. Jag borde bli frisk snart...

03 oktober 2009

Innemys

Höstrusk ute = tändaljusmys inne. Ljusbrickan köpte vi på Granit då vi var i Stockholm för ett tag sedan. Snäckor från Skagen och stenar från Rhodos.
Tycker hemskt mycket om att baka men det blir inte så ofta. Men, idag blev det av. Bakar havreflarn som är min specialité. Mmmm nu doftar det nybakat i köket.

02 oktober 2009

Trevlig helg

I helgen är det vila som gäller eftersom jag fortfarande är lite sjuk. Dagens bild är solnedgång på Rhodos. Jag önskar er alla en TREVLIG HELG!
Ps. Min vän M har en blogg "Promenader på landet" som nu haft 10000 besökare - GRATTIS!

01 oktober 2009

Frusen

Hej alla bloggvänner!
Jag tog mej upp ur sjuksängen i morse och blev skjutsad till jobbet. Det gick ganska bra att vara på jobbet trots att jag inte känner mej frisk ännu.
När jag kom hem låg det fina "Krya-på-dej-kortet" i vår brevlåda skrivet av en god väns dotter. Ett jättefint kort som värmer ända in i hjärtat. TACK hela fam. W!
Fryser ikväll och längtar tillbaka till värmen på Rhodos. Men... allt har sin tid. Jag är glad för att bo i Sverige och få uppleva våra fina årstider.
Nästa resa kommer inte att bli till sol och värme utan troligen till ett kallare klimat med varma källor och storslagen natur. Förhoppningsvis en resa tillsammans med A och A och vem vet kanske fler...?
Nu läser jag boken "Ingen tar skit i de lättkränktas land" av David Eberhard. En kontrast mot den förra gulliga boken om känslor skriven av Anna Kåver.
Det var lite tankar från mej idag. Jag hoppas att ni alla har det bra!
Hälsningar Kerstin
Dagens bild är från 081227