31 januari 2010

Badande barn

Idag visar jag badbilder på mina barn (A 25 och A 22) då vi var på Fuerteventura i början av januari. Det var varma, sköna och härliga dagar. Det var underbart att umgås och att vara tillsammans med de som betyder allra mest för mej - mina barn och min sambo. Mina barn är stora och lever sina egna liv men, för tillfället är bägge två i närheten och vi kan träffas och umgås ganska ofta.

Jag har haft en lugn och skön helg, har träffat mina barn, har promenerat och umgåtts med min sambo. Nu är det snart vardag igen och jag hoppas att det blir en bra vecka. I morgon har jag beställt lunch till alla på jobbet. Vi firar att vi är så himla bra och att 2009 var ett bra år med goda resultat. På torsdagkväll blir det After Work i grannstaden. På fredag fm ska jag lämna Mazdan på service. Det innebär 2½ timmas väntetid = 2½ timmas shopping på köpcentrat i grannstaden. Jag har skrivit en lång lista för att jag ska komma ihåg att handla det jag behöver.
Ha det så bra allihop!

30 januari 2010

Soppa

I em har mina barn A och A varit hemma hos oss. Vi åt god soppa med nybakat bröd och sedan nybakad rulltårta (den som jag visat tidigare med lemon curd och hallon) och kaffe. Det smakade gott och det var jättetrevligt och roligt att träffa A och A en stund. Bilden kommer från DN där vi hämtat receptet.  

29 januari 2010

Underbart vackert!

Vilken vacker vinter! Det kändes som att bo i en vintersaga då jag tittade ut från Vildmarkshotellet. Så otroligt vackert!
Här är trappan mellan parkeringen och hotellreceptionen.
Hotellet ligger så vackert - nära vatten och skog (och en djurpark).

Jag gick ut på balkongen i morse och tog en massa fina vinter-bilder.

Nu är det skönt att det är fredag. Det har varit två intensiva dagar med fullspäckat program. Det har varit bra och jag är nöjd med min egen insats. Jag är mer positivt inställd till den här typen av sammankomster nu. Det går bättre och bättre att vara aktiv och känna sig delaktig. Jag har försökt att vara Mindful och inte värdera utan observera med en accepterande inställning.
Jag önskar er alla en trevlig helg!

27 januari 2010

Möten


Idag har Ar varit på sjukhuset i grannstaden och fått sitt knä magnet-röntgat. Han har bestämt sig för att skjuta fram sin planerade jorden-runt-resa några veckor. Hans reskompis reser i förväg och A möter upp några veckor senare. Nu får han ta det lugnt och vila upp sig ett tag.
Ad har skottat snö hos sin mormor och morfar efter jobbet ikväll och ska nu cykla hem till sej. Tycker lite synd om honom men det är ju samtidigt väldigt snällt.


Jag går hemma  tittar ut på snöyran, tänder ljus, lyssnar på musik och har det mysigt och bra.
I morgon åker jag iväg till Vildmarkshotellet med personer som har samma typ av jobb som jag har. Jag som alltid har avskytt alla möten försöker nu se positivt och tycker verkligen att det ska bli spännande och roligt. "Mötet" pågår torsdag - fredag. Hoppas bara att det är bättre väder i morgon för det är en ganska lång bilresa.
Bilderna är tagna på Fuerteventura 

25 januari 2010

God rulltårta och en knäskada


Igår bakade jag rulltårta med lemon curd, hallon och grädde. Hittade recept i DN Söndag igår. Om man inte vill göra egen Lemon curd går det precis lika bra att köpa färdig. Det var gott och mycket uppskattat här hemma =)

Idag har A varit på Ortopedakuten med sitt knä. Man misstänker ledbandsskada men vet inte säkert förrän magnet-röntgen är gjord. Han har i alla fall rehabiliterat sig själv otroligt bra på en vecka.
Bilden på rulltårtan kommer från www.dn.se

24 januari 2010

Golvlampan Vega


Vår golvlampa Vega är på plats. Vi som gillar klassisk och enkel design tycker att Vega passar mycket bra hemma hos oss. Lampan sprider ett fint ljus i vårt vardagsrum.

Så här skriver man om Vega på http://www.norrgavel.se/ "Vega är en funktionell klassiker med fokus på ljus av högsta kvalitét. Stativet är höj och sänkbart och skärmen har en reflektor som styr ljusspridningen rätt. Zlamps unika skärmmaterial ger maximalt ljusutsläpp utan att blända."

Här ser det ut som om lampan försvinner in i väggen.

23 januari 2010

Här och nu


I Correns Paus-bilaga skriver man idag om Mindfulness - mitt favoritämne.
  • Var medvetet närvarande
  • Möt verkligheten som den är
  • Gör ett medvetet val utifrån en accepterande observation
De här tre punkterna är en kortversion av Mindfulness. Om man lever i nuet, är lugn och fokuserad får man på köpet också goda relationer.

22 januari 2010

Goda relationer


Hej! Vad skönt att det är fredag igen. I em har jag varit på chefshandledning i Norrköping igen. Det var ganska längesedan sist. Vi pratar både om jobb och privatliv eftersom allt hänger ihop. Idag pratade vi mest om livet efter skilsmässan med allt vad det innebär med nya relationer till nya människor, vilket kanske inte alltid är så enkelt...
I morgon ska jag försöka mej på en promenad på landet med min vän M. Jag känner mej fortfarande inte riktigt frisk efter magsjuka och förkylning. Men, vi ska ta det lugnt i lagom takt. Det ska bli väldigt roligt att träffas och prata. Då kan jag lämna presenterna som vi köpte på Fuerteventura till M som tack för att hon tog hand om vår post, våra och Adams krukväxter.
Det var lite rapport från mej. Hoppas att du har det bra!
Bilden är från Fuerteventura

21 januari 2010

Golvlampa, godhet och visdom


Idag kom vår nya golvlampa från Norrgavel. Jag tycker hemskt mycket om Norrgavel på många olika sätt. De beskriver sin stil som: "Ett slags tyst design som märks först då man använder den, men då märks desto mer. Norrgavels möbler kan karaktäriseras av ord som enkelhet, känsla och närvaro, liksom ärlighet och långsiktighet. Men det är inte primärt möbler vi säljer, utan ett förhållningssätt till inredning, egentligen till livet i stort".


Igår läste jag färdigt boken "Vägar till visdom" av Stefan Einhorn. En underbar bok som jag inte ville skulle ta slut. Han avslutar boken med att beskriva vad som kännetecknar en vis människa:
  • människointresse
  • bred kunskap och erfarenhet
  • öppet sinne
  • kan skilja mellan det vi vet och det vi inte vet
  • godhet och tolerans
  • kan formulera de rätta frågorna och finna de rätta svaren
  • ödmjukhet
  • självinsikt
  • förmåga att ge goda råd
  • förmåga att agera
"Godhet behöver inte leda till visdom, men utan godhet finns det ingen visdom."
Dagens bilder är från http://www.norrgavel.se/

19 januari 2010

Andra vågen


Då var det dags igen - att vaccinera alla barn med andra dosen... Nu är det barnskrik, hålla fast, sticka sprutan i armen eller benet, plåster och bokmärke som på löpande band som gäller igen. Men, det är vårt jobb och det är jättebra att så många vaccinerar sig. Vi blir bara lite trötta ibland...
Dagens bild är från Fuerteventura, förstås - från balkongen där A och A bodde. J och jag bodde på första våningen. A och A bodde på fjärde. De hade superfin utsikt!
Du som hälsar på här i min blogg får läsa om mitt liv, min vardag, mina tankar och jag visar bilder från det jag upplevt. Jag är glad för att du vill ta del av mitt liv. TACK, för ditt besök och VÄLKOMMEN tillbaka!

18 januari 2010

Ljuset återvänder


Min energi har återvänt och jag börjar känna mej frisk igen. Idag har jag varit glad över mitt roliga jobb med alla positiva, glada och trevliga  människor som jobbar där. Vi som är positiva och glada har mycket roligare!
Det som inte är så kul är att Ar skadat sitt knä i skidbacken i Åre. Han som borde vara jätteledsen och deppig gillar läget och gör det bästa av situationen. Hoppas att det läker snart!
Ad har varit hjälpsamma killen idag och skjutsat sin mormor och morfar till sjukhuset i grannstaden. Mormor skulle på återbesök med sitt knä som fått en ny led. I morgon ska han också vara chaufför åt dem till det andra sjukhuset i den andra grannstaden där mormor ska på återbesök med sitt nyopererade öga. Hon är som ny med nya linser i ögonen och en ny knäled - det är hon väldigt glad över!
Dagens bild är strandpromenaden och stranden utanför hotellet i Jandia på Fuerteventura   

17 januari 2010

Tulpandags


Igår köpte jag lite nya krukväxter och en hel del tulpaner. Planterade även om lite gamla krukväxter, som blev som nya igen. Nu känns det fint och fräscht hemma. Jag tycker hemskt mycket om att vara hemma och pyssla om vårt hem, så gott det går. Vi hyr ju lägenhet av en ganska sparsam hyresvärd...
Nu önskar jag er alla en bra vecka!

16 januari 2010

25 år


GRATTIS på 25-årsdagen!

A fyller 25 idag och är just nu på väg till Åre med kompisar. Jag hoppas att det blir en kul vecka med bra skidåkning och många roliga minnen för dem.

15 januari 2010

Relaxdags


TACK alla goa människor för era fina kommentarer! Jotack, jag mår lite bättre igen. Jag har jobbat idag. Jag hade 85 nya mail efter min ledighet och lite papperspost att ta tag i. Men nu är det fredagkväll, ljusen är tända, jag ligger i sängen och bloggar och lyssnar på relaxmusik och har det gött.

Har läst en bra bok nu när jag varit ledig - "Sluta kämpa - börja leva" skriven av Sanna Ehdin. En bra bok med mycket kloka ord som man blir glad av. Läs den!
Idag visar jag kvällsbilder från hotellet i Jandia på Fuerteventura. Adam tipsade mej om hur man tar bra kvällsbilder utan stativ. Ställ/håll kameran mot stadigt underlag - använd självutlösaren för minska risken för suddiga bilder. Att det kan va så enkelt!
Nu önskar jag er alla en trevlig helg!

14 januari 2010

En ny dag


Idag visar jag några bilder från en av mina morgonpromenader på Fuerteventura. Här är trappan upp till hotellet från stranden.

Mina fotspår i sanden. Sanden var ganska mjuk och lös på morgonen så fötterna sjönk ned. Det var härliga morgonpromenader med bara kameran som sällskap.

Solen går upp över den fantastiskt fina stranden - en ny dag har precis börjat.


Vill också visa en bild på de meterhögavågorna. Kul att bada i havet men man fick passa sig för vågorna om man inte ville bli helt översköljd.
Idag har min magsjuka återkommit i repris. Trodde att jag höll på att tillfriskna igår men då jag kom hem från jobbet var det magont och en fruktansvärd trötthet igen. Nu är det sängen som gäller och toabesök var 5:e minut :(

13 januari 2010

Vänner


Adams kompis C med bror och far var på Fuerteventura samtidigt som oss, på samma plats, samma tid och bodde på hotellet bredvid. Det var en trevlig överraskning! Kul för dem att ha några jämnåriga att umgås med. 

De trivdes med att "hänga" på stranden tillsammans - spela kort, lyssna på musik, sola, bada och även bygga sandslott(!).


J och jag börjar nu piggna till igen efter magsjukan som vi tog med hem från Fuerteventura. Det var likadant då vi hade varit på Rhodos. Vi jobbar med sjuka människor varje dag och är nästan aldrig är sjuka. Men, vi tål tydligen inte att träffa på virus i andra länder.
Den här tjusiga draken är tillverkad av några sandskulptörer som jobbade på stranden.

12 januari 2010

Födelsedagsfirande på Fuerteventura



Här firas en 22-åring och en 25-åring med lite bubbel före frukost på hotellet på Fuerteventura

Efter frukost gick vi på promenad utmed stranden.

Den 7 januari är Adams födelsedag. Vi passade på att fira brorsan samtidigt eftersom han är bortrest på sin 25-årsdag.

A och A laddar för ett bad i havet


Framåt kvällen blev det ett bad i hotellpoolen



På kvällen gick vi på restaurang och firade A 22 år och A 25 år.

Vi kom hem igår från vår underbart fina resa. Fler bilder kommer såsmåningom. Även denna gång blev jag magsjuk och ligger därför hemma i sängen och försöker kurera mig

03 januari 2010

Att tänka nytt


I boken "Vägar till visdom" av Stefan Einhorn handlar ett kapitel om att tänka nytt. Han skriver att en förutsättnng för människans utveckling mot visdom är att vi inte ständigt tänker på samma sätt - att vi inte kör fast i gamla hjulspår.

Paradigmskifte innebär att vi plötsligt börja tänka på ett nytt sätt om något och det kan inträffa i vårt personliga liv. När paradigmskifte inträffar öppnar sig möjligheten att tänka nytt i stället för att hänga kvar i gamla tankebanor.

Att tänka nytt är en stor utmaning som börjar med ett litet steg mot en resa som aldrig kommer att avslutas, läser jag i boken.
Att tänka nytt är spännande, fascinerande och innebär nya möjligheter. Att hamna i ett läge där man följer sina gamla hjulspår hämmar utvecklingen och man kan gå miste om att upptäcka livets möjligheter.
Det var lite tankar från mej idag. Nu blir det bloggpaus ganska många dagar. Jag hoppas att ni alla har det bra - vi "ses" snart igen - kramar till er alla!
De fina bilderna kommer från www.norrgavel.se  

02 januari 2010

Sommarvärme


Vi tycker att det ska bli skönt med sol och lite varmare klimat nu. I morgon hämtar vi upp Adam och åker till Arlanda. Tidigt på måndag morgon går planet till Fuerteventura. Arwid har åkt buss från Oslo till Sthlm och har lovat att han ska vara på plats i god tid på Arlanda på måndagmorgon.

Min snälla vän M tar hand om vårt hem då vi är bortresta.


Det ska bli skönt att bara vara och ta det lugnt.


Det ska också bli väldigt skönt med en paus från jobbet. Jag trivs med mitt jobb, det är omväxlande och roligt med lagom mycket ansvar. Men, det är skönt att bara vara bara ledig från jobb och ansvar ibland.
Bilderna kommer från http://www.apollo.se/

01 januari 2010

Nyårsdagen


Idag kom jag äntligen ut på promenad och kunde ta lite bilder på all snö och rimfrost i naturen.



Det är nästan overkligt vackert!



När jag kom hem efter promenaden tog jag ett varmt bad för att tina upp.


Nu ska jag stryka lite och sedan börja packa väskan med kläder för lite varmare klimat.

Nyårsnatt


Här är några bilder från nyårsnatten. Jag har fortfarande inte skaffat något stativ så bilderna kan vara lite "suddiga". Efter en god och trevlig middag tillsammans med Adam vågade vi oss ut i snö och kyla mot Resecentrum. Tog pendeltåget mot grannstaden.

Vi gick en avkortad promenad i Vinterljus. Det var vackert men kallt.


Skönt att komma hem igen. Det är overkligt vackert ute, både i ljus och mörker.