30 april 2010

Skogstokig

På min lediga dag samlar jag ihop en hel del som ska göras men, dagen började med te och tidning i sängen. Sedan en långpromenad i det härliga vårvädret. Nu har jag druckit kaffe och ska sätta fart och få klart på alla måste. Lyssnar på Fleetfoxes i Spotify och har det bra här hemma på min lediga dag. 
Vitsipporna har jag plockat idag. Jag brukar avsluta mina motionsrundor med en lugn promenad i skogen. Jag älskar skogen och helst av allt skulle jag nog vilja bo där tillsammans med J.

29 april 2010

Torsdag 29 april

Idag har jag kommit ut på en motionsrunda som avslutades med en lugn promenad i skogen.
Reskompisen i Bolivia piggnade till och de kom iväg till La Paz som planerat.
I morgon är jag ledig (igen!) och på lördag reser vi till Oslo med Adam och hans lilla flyttlass.

28 april 2010

Hemmakväll

Ikväll vilar jag och tar det lugnt! 

27 april 2010

27 april

Idag har vi varit med Adam och handlat madrass, bäddmadrass, täcke och kudde som ska med till Oslo i helgen.
När vi var på IKEA ringde Arwid och berättade att en av reskompisarna inte mådde bra i magen och ville ha lite goda råd. De är i Bolivia!
J och jag har också bytt bil idag
Bilden är från juni 2008 då Adam och jag hälsade på Arwid i Oslo 

25 april 2010

Frihet och energi

Den sanna friheten är att släppa taget om att söka andras bekräftelse. Frihet är också att inte vilja ge igen när någon sårat dej. När du kan ge upp dessa två saker får du loss mycket energi.

Lyssna på dig själv
låt inte andras drömmar ta över ditt liv
Lev din egen sanning
i omtänksamhet om andra och dig själv
Låt inte andras förväntningar få dej ur balans
Stanna i ditt centrum
förvissad om att du är bra och duger väl
Säg ifrån vänligt och formulera dina behov
Det är att leva i din kraft

Citat från boken "Finn din inre styrka" av Sanna Ehdin

24 april 2010

Lördagsenergi

Glömde skriva att jag ska ta långpromenad på landet i morgon med min vän MW. Då blir det en härlig långpromenad i rask takt med mycket prat. Mysigt!
Idag har jag varit mycket utomhus som jag tycker så mycket om. Motionsrunda på fm som avslutades med lugn promenad i skogen. I em har vi suttit ute på gården och solat. Jag får energi av att vara ute i naturen. Härligt!
Nu ska jag städa lite och sedan blir det fisk, grönsaker och potatis.
Jag njuter och trivs med att vara hemma och ledig.

23 april 2010

Helg

Idag har hag ätit lunch tillsammans med min barndomsvän M som bor i Mölndal. Hon skickade sms igårkväll att hon hade vägarna förbi och undrade om vi kunde träffas. Jag jobbade ju förstås hela dagen. M kom därför till mitt jobb och vi lunchade ihop. Visst är det trevligt med spontana möten i vardagen? Det var jättekul att ses och höra hon och familjen har det. Förhoppningsvis ses vi snart igen.
Nu är jag trött efter en veckas jobb. I helgen tar vi det lugnt och har bara planerat middag hos mina föräldrar på söndag tilllsammans med Adam. De vill träffa honom innan han flyttar.
Jag önskar er alla en trevlig helg!
Dagens bilder kommer från www.kafferost.com

22 april 2010

Flow

Godkväll! I em var jag på möte i Motala. Ett möte för personer med samma typ av jobb som jag har i samma länsdel. Då mötet var slut åkte jag hem till min äldsta syrra och hälsade på. Jag hade förvarnat innan. Kul att ses och prata och fika lite.
Ikväll kom yngste sonen Adam på lite käk. Jättekul att träffa honom. Vi pratade planer inför flytten till Oslo den 1 maj.
Äldste sonen Arwid flyger till New York från Lima den 3 maj.
Det var en kort rapport från mej en helt vanlig torsdag.
Bilden är från Stocklycke på Omberg

18 april 2010

Äventyr i Argentina

Idag har jag stulit bilder från Arwids Reseblogg. Mer bilder finns på deras blogg och även intressant och spännande läsning. Vad mycket de får se, uppleva och vara med om.

Här är "resegänget", de som bodde tillsammans i Oslo. Och ni som undrar vem som är sonen Arwid - det är det han längst till vänster. Kul att se att julklappsdojjorna är på. Det är inte snö ni ser det är SALT...

17 april 2010

Må-bra-dag

Åååh, vad skönt det var att ha en ledig dag igår. Frissan gjorde mej fin i håret. Resten av dagen var jag hemma och pysslade med sådant som jag aldrig hinner annars + lite fredagsstädning m.m.
Jag hade en riktigt bra må-bra-dag! Egentligen borde alla dagar vara må-bra-dagar.
Förutom att jag jobbar mycket lever jag ett ganska lugnt liv vilket jag oftast trivs med. Jag umgås mest med min sambo, mina barn och några få nära relationer. Ibland träffar vi också min sambos barn men de bor c:a 20 mil bort. För tillfället känns det väldigt bra att leva ett så kravlöst och lugnt liv på fritiden. För mej är det viktigt att hinna med att motionera, pyssla om hemmet, att bara vara d.v.s att göra det jag vill och tycker om.
Nu blir det snart Tacopaj med besök av en lite krasslig Adam.

15 april 2010

Vårväder

Hej allesammans! Vilket underbart väder vi har! Jag kunde sluta 1 timma tidigare idag och passade på att vara ute och njuta av det fina vädret samtidigt som jag räfsade gräsmatta i mina föräldrars trädgård.
Den 1 maj flyttar Adam till Oslo. J och jag har fått äran att hjälpa till och köra flyttlasset. Det ska bli kul att få se hur de ska bo. Jag som älskar att vara med mina barn kan passa på att njuta så länge som möjligt. Jag är mycket tacksam och glad för att J följer med, för vägen till och från Oslo är inte kul att köra ensam. Jag är också glad för Adams skull - att han får bo och leva i en lite större stad tillsammans med sina kompisar.  

14 april 2010

Längtar ut

Bara en dag kvar att jobba den här veckan för jag är ledig på fredag. Jag har inte planerat något alls förutom besök hos min frissa för klippning och slingor.
Ikväll ska jag ut i naturen på jogging-promenad. Den här tiden på året vill jag bara vara utomhus och njuta av sol, värme och natur.
På mitt jobb har vi fått en ny uteplats av fastighetsägaren. Igår köpte jag och en jobbarkompis nya utemöbler till oss. Det blev snyggt och uppskattat. Idag har vi suttit ute i solen och provat nya möblerna (vi har jobbat lite, också).
Så har jag det en helt vanlig onsdag!

13 april 2010

Utmärkelse och Ombergsbesök

TACK Anne-Lie för den fina utmärkelsen!

Det här gör mej glad:

Jag är frisk, mår bra och har det bra
Våren är här
Jag har ett roligt och omväxlande jobb
Att umgås med familj och vänner
Att vara ute i naturen
Utmärkelsen skickar jag nu vidare till min älskade syster för att du gör mej glad!
I söndags var J och jag på Omberg. Testade att ta naturbilder med nya kameran.
En massa vatten från Omberg på väg ned till Vättern

Vi stannade en stund vid kalkbrottet i Borghamn, som ligger precis nedanför Omberg

Våren är här, äntligen!

11 april 2010

Köket

I vårt lilla, lilla kök har vi nu en liten, liten diskmaskin. Där diskmaskinen står hade vi tidigare vår mikro. Den har nu fått flytta upp på hyllan ovanför. Vi bor i en gammal sliten men charmig hyreslägenhet tills vidare. Ni ser väl "köksfläkten" i övre högra hörnet (bakom lampan)?

10 april 2010

Salta

Vill bara visa var sonen Arwid är - på bussresa i 16 timmar på väg till Salta i norra Argentina. Jag lär mej mycket geografi nu när han är på jorden-runt-resa till olika platser jag inte visste fanns.  

Ut i friska luften

Idag blir det lite trädgårdsarbete i mina föräldrars trädgård om vädret tillåter. Jag ska börja med att räfsa deras gräsmatta. Jag gillar trädgårdsarbete och jag gillar att vara utomhus.
J ska vara hemma och göra det sista jobbet med hyllorna i köket, sedan är det klart.
Villa passa på att säga ett stort GRATTIS till min sambos yngsta som fyller år idag.
Dagens bild kommer från www.husohem.se

09 april 2010

Coaching

Idag har jag varit på jobbet fram till lunch. Därefter tog jag pendeltåget till Norrköping för att träffa min handledare. Vi pratar både jobb och privatliv eftersom allt hänger ihop. Han lyckas plocka ur mej det jag behöver prata om och han gör det proffsigt och coachar. Sedan träffade jag J på restaurang i stora staden och sedan tog vi pendeltåget hem. En bra början på helgen!
Dagens bild kan symbolisera min handledning idag - att gå trygg och säker uppför trappan i stället för att backa ned.
Ha en bra helg allesammans!

08 april 2010

Familjen

Idag har ekonomen varit på mitt jobb och vi har gått igenom "siffrorna". Resultatet slutade på + och det gjorde både mej och ekonomen glad. Nu kan vi utöka våra lokaler och få plats med all verksamhet och slippa trängas med varann. Det är skönt att slippa oroa sig för ekonomin på jobbet men...

viktigast av allt är min familj, att vi alla mår bra, trivs med våra liv och med varann. Det som gör mej glad är att få umgås med mina "nära och kära" - det är viktigast för mej.
Dagens bilder är från Jandia, Fuerteventura  

07 april 2010

Lycklig

Idag vill jag skicka ett jättestort GRATTIS till min systers man A som fyller år idag! HURRAHURRAHURRAHURRAAAA...
Jag blir lycklig av att springa! Jag som tidigare "bara" promenerat har nu väldigt försiktigt börjat jogga lite på promenaderna. Det måste vara några lyckohormoner som slår till och ger en sådan lyckokänsla. Tidigare kände jag motstånd till att springa eftersom jag bara blev andfådd, hostig, trött och svettig. Men, nu konstaterar jag att det är härligt och skönt att låta kroppen jobba lite och det verkar inte vara så farligt med andfåddheten längre.
Nu väntar duschen, lite mat och sedan "Det okända"!
Ha en bra onsdagkväll allihop!
Bilden kommer från www.skonahem.se

06 april 2010

Ny energi

På jobbet idag kände jag att jag hade vilat upp mej på fyra dagars ledighet. Det var kul att vara tillbaka till jobb och jobbarkompisar. Det känns bra att energi och inspiration har återvänt. Hoppas att det håller i sig...
När jag kom hem hade jag fått två roliga brev. Ett från banken med besked om att mitt sparande gett resultat och så ett brev med skatteåterbäringen. Passar bra nu när yngste sonens nya glasögon ska betalas.
Äldste sonen Arwid har uppdaterat sin reseblogg . Roligt att läsa om hur de har det. Vi har dessutom pratat i telefonen ikväll. För tillfället är de i Mendoza i Argentina och verkar trivas och ha det bra. Jag påminde om att det snart är den 15 april...
Idag har jag ringt mina föräldrar och erbjudit min hjälp i deras trädgård. Jag går här och längtar efter trädgårdsarbete och de har en trädgård som de inte orkar sköta.
Mötte Adam då jag kom från tåget efter jobbet. Han skulle på personalfest (en helt vanlig tisdagkväll!). Det är sista personalfesten på den arbetsplatsen.
Nu ska jag läsa tidningen Hus och Hem som också låg i brevlådan idag.
Nu vet ni hur jag har det en helt vanlig tisdagkväll.
Dagens bild kommer från www.husohem.se 

05 april 2010

Påsken 2010

Åååh vad skönt det har varit med 4 dagars ledighet!
På påskafton var mina föräldrar och Adam här på kvällen. Vi åt god påskmat tillsammans och hade trevligt. Adam skulle iväg sedan och träffa sina kompisar, förstås. Det var bra gjort av mina föräldrar som snart är 87 och 85 att gå upp för alla trapporna till tredje våningen där vi bor. Igårkväll kom Adam hit igen =) och åt påskmatsrester tillsammans med oss. Maten smakade ännu bättre dagen efter.
Idag har jag gått långpromenad på landet med vännen M. Det var mulet, lite regn/snö och endast 0 grader. Men vi kämpade på och konstaterade att det faktiskt var riktigt skönt att komma iväg på promenad. C:a 9000 steg blev det!
Idag har J plockat ned de nya hyllorna i köket och burit upp dem på vinden och vitlaserat dem. De behöver nog en strykning till och sedan ska de torka och sedan sättas på plats i köket igen. Det kommer nog en bild då det är klart! Hyllorna köpte vi i Stockholm då vi var där förra helgen i min favvobutik Norrgavel.
Dagens bild kommer från Wikipedia

03 april 2010

GLAD PÅSK

GLAD PÅSK till er alla från mej!

Vill också passa på att visa nya köksmattan som passar in perfekt.

02 april 2010

Joggingtur!

Idag gick jag en långpromenad på fm och testade samtidigt att även jogga lite. Det gick över förväntan och var dessutom roligt. Tanken är att jag inte bara ska promenera utan även springa lite ibland. Jag tror att det skulle göra gott.

Jag har städat lite i trappuppgången utanför oss idag. Har även ställt lite påskris i trappan som piggar upp i det grå. Nej, nu har jag inte tid att sitta här och blogga - jag ska till köket och rulla köttbullar.

01 april 2010

Nya kameran

Jo, jag tycker hemskt mycket om nya kameran. Bilderna blir skarpare med mer "lyster" och djup. Jag tror dock att jag behöver köpa ett objektiv för att ta bättre närbilder. Jag har inte tagit så många bilder än men hoppas att det blir tillfälle i påsk. Jag är helnöjd med kameran och tackar min bloggvän så jättemycket för tipset om kameraköp.
Den här jobbveckan har varit kort och bra, Jag tycker om mitt jobb och mina jobbarkompisar. Idag hade jag besök från "staben" som satt bredvid och lyssnade på mej i telefonrådgivningen.