30 juni 2010

Västkust

Här kommer några fina sommarbilder från Björholmen på Tjörn
Tänk, så många vackra platser det finns!
Här var det enkelt att bara njuta av livet och allt det vackra.
Härligt att uppleva naturen med alla sinnen

29 juni 2010

Klippor och hav

I lördags lämnade vi Oslo och åkte till Björholmen på Tjörn. Här hade vi bokat två nätter. En underbart vacker plats vid havet och klipporna.
Utsikt från vår balkong
Alla rum hade egen balkong eller altan mycket nära havet
Det fanns en liten badplats också med sandstrand. En mysig, lugn och mycket vacker plats. Här var det inte svårt att hitta motiv för kameran. Skulle tro att jag kommer att visa er lite fler bilder både från Oslo och Tjörn.
Nu njuter vi av solen och värmen här hemma. Idag åker vi till Nässja (vid Vätterns strand) och solar och kanske badar. Ha det så bra allihop!

28 juni 2010

Oslo

Här är Adam och jag i Oslo på en bänk vid Akershus fästning. Adam hade en ledig dag i torsdags. J och jag tog tunnelbanan från vårt hotell till Majorstuen där Adam mötte oss. Vi gick hem till Adam med allt vi hade med oss hemifrån.(Vi hade med lite  mat. Adams mormor och morfar hade skickat med en massa hembakat bröd och hemlagad sylt till grabbarna i Oslo.) Efter lite fika hos Adam tog han med oss på Trikken mot Oslo centrum.
Här är utsikt från Akers hus över Aker brygge. Efter en liten rundvandring i Oslo åkte vi hem till Adam igen och åt paj som vi hade haft med oss, med sallad och bröd. På kvällen åt vi alla tre god mat på restaurang. Adam hängde med oss till vårt hotell en stund. 
Vi kollade in en utomhuskonsert på Operahuset och sedan följde vi Adam till T-banan.
På Midsommarafton (som man inte firar i Norge) tog vi oss hem till Adam på Sorgenfrigata och fixade traditionell midsommarmat - sill och potatis med jordgubbar till dessert. Sedan lite kaffe och sedan var det snart dags för Adam att börja jobba.  
När J och jag promenerade till T-banan gick vi förbi den här fina trädgården på Sorgenfrigata. Vi tog T-banan till Stortinget för att shoppa loss lite. 
Vi hittade ett fik där vi kunde vila trötta ben och släcka törsten.
På fiket hade de min favoritdryck äppelmust!
Det var lite rapport från våra dagar i Oslo. Efter Oslo åkte vi till Björholmen som ligger på Tjörn. Mer bilder kommer framöver.
Min blogg är som en dagbok för mej med bilder, minnen och mina tankar från mej och mitt liv.
Du är alltid välkommen hit!
Till er som läser Arwids reseblogg vill jag bara meddela att de är i Kina nu. Alla bloggar och även facebook är censurerade i detta land. De kan därför inte komma med några nya inlägg i deras reseblogg. Allt sådant är förbjudet. De stannar troligen i Kina en månad. Sedan flyger de från Hongkong mot Sverige =)

21 juni 2010

Oslo

Hinner inte blogga så mycket mer nu inan vi reser till Oslo. Det ska tvättas, packas och fixas mat som ska med. På hemvägen tänkte vi inte åka över Karlskoga, Degerfors och Laxå m.m. Vi tänkte i stället åka ner via västkusten mot Göteborg och stanna till vid ett mysigt ställe nära havet =) innan vi vänder hemåt.

Solnedgång

Idag kom ett fint kort till J och mej från Arwid som var på Rarotonga då kortet skrevs (den 4 juni). Arwid och reskompisen verkar vara med om en otrolig resa med många fina upplevelser. Kul att han tänker på oss här hemma också! Dagens fina bild kommer från deras rese-blogg.
Har pratat med Adam och bestämt lite inför Osloresan. Vi reser dit om några dagar.
Jag är glad och mycket tacksam över mina barn "A och A". Jag känner ett stort förtroende och tillit till dem. De ger kravlös kärlek och glädje. De känner respekt och visar ödmjukhet för andra människor. De har också en integritet. Jag är stolt över att få vara deras mamma.  

19 juni 2010

Semester

Plockade lite vilda blommor och blommor från mina föräldrars trädgård i torsdags.
Även "trappkatten" trivs hemma hos oss. Den har nu intagit vår soffa där den kan ligga och sova i flera timmar ibland.
Nu har vi semester!

16 juni 2010

Livet på vår gård

Hej kära bloggvänner! Idag kunde jag sluta lite tidigare och passa på att njuta av det fina vädret. Har legat ute på gården i solen i em. Fick sällskap av två pratsugna "granntanter". Sedan fixade J lite gott grillat. Då fick vi sällskap av den keliga "trappkatten".  Även om det inte känns helt optimalt med livet på vår gård så är det ändå ganska OK. På vår gård är man aldrig ensam. Där händer något nästan hela tiden. Alla olika omständigheter har verkligen sina möjligheter.   
Igår pratade jag på Skype med Arwid som är i Tokyo nu. Det är helt fantastiskt vad mycket han får vara med om. Ni som vill läsa mer om hans resa kan kolla här
Jag hade hoppats på att få hem Adam (som bor i Oslo) till midsommar men så blir det inte. J och jag åker i alla fall till Oslo i sommar och hälsar på honom.
Dagens bild kommer från www.skonahem.se

13 juni 2010

Brahe Hus


För att komma till Brahe Hus måste man gå under motorvägen
När vi passerat Brahe Hus tidigare har jag tänkt många gånger att här skulle jag vilja stanna och ta bilder. Idag blev det verklighet!
En vacker plats intill Vätttern med fantastisk utsikt
Utsikt över Vättern och här ser man också Visingsö
Jo, självklart hade vi fika med oss. Hittade en fin fikaplats här på berget. En massa turister stod i ruinen och kikade på oss och på utsikten =)
Rejäla skor är bra att ha! Vi gick på smala stigar och berg för att hitta den bästa fikaplatsen

11 juni 2010

Lediga dagar

Hallå och välkommen till min blogg! Här skriver jag lite om mitt liv och mina tankar.
Nu är det bara en vecka kvar till semester men först en hel ledig helg. I morgon firar vi J hela dagen! 

10 juni 2010

Längtan

6 arbetsdagar kvar till semester!

09 juni 2010

Mittiveckanrapport

Ikväll har vi firat pappa Gösta på hans 87-årsdag. De bjöd på god mat och 87-åringen hade gjort jordgubbstårtan. Han berättade sina knep för att få fluffiga tårtbottnar.
De chokladdoppade flarnen gjorde succé igår... Men, lite väl sött för min smak.
Relaxveckorna och mindfulnessträning börjar nu ge effekt.
Dagens bild togs i söndags då vi låg på sandstranden vid Vättern och pressade i solen.

07 juni 2010

Bakväder

Vi gör en liten specialsatsning på jobbet i några veckor och det måste ju belönas. Därför blir det glass med färska jordgubbar på jobbet i morgon. Jag tror att det skulle smaka bra med hembakta havreflarn till glassen. Det kanske smakar ännu bättre ifall flarnen doppas till hälften i choklad?
Specialsatsningen på jobbet består i att få igång våra besökare, ifall ni undrar...
Recept på havreflarn har jag hämtat ifrån "Sommarens söta"
Nu ska det bakas och provsmakas =)

06 juni 2010

Sol, vind och vatten

Första dagen på stranden - igår

04 juni 2010

Naturen flyttar in

Har plockat in lite av naturen till vårt köksbord.

03 juni 2010

Äntligen sommar!

Nu är det äntligen sommar! Den här tiden på året vill jag bara vara ute. Bara två veckor kvar till semester. I år har jag delat upp min semester lite och sammanlagt blir det 6 veckor. Så lång semester har jag aldrig haft!

Har köpt en bra bok till jobbet som jag börjat läsa och som jag kan rekommendera. Den fokuserar på att se det som är bra, det friska, att vara nyfiken och öppen m.m.
"Salutogenes innebär att söka hälsans ursprung. Det passar väl in på vad ledarskap i grunden går ut på, nämligen att hitta och påverka de förutsättningar som gör att människor, arbetsgrupper och organisationer fungerar och mår bra."