30 oktober 2010

Vilar ut

Jag vilar ut efter dagens vaccinationspass på jobbet. Läser dagens tidning och även "Hus och Hem" som kom i veckan. Bredvid mej ligger trappkatten. Ibland verkar det som den tänker flytta in hos oss...
Adam har sovit i vindsrummet inatt och det verkar som han sovit bra. Han blir kvar till tisdag. Ikväll äter vi tillsammans med en av sönerna. Skönt att slippa stressa när vi träffas.
Nu är det lördagsmys!

27 oktober 2010

After work

Igår em träffade jag min handledare i Norrköping. Jag är tacksam över att min arbetsgivare erbjuder mej den möjligheten.
I morgon kväll ska vi till "Bishops" med jobbet. Det är kul att umgås lite mer privat ibland och bara vara som man är. På jobbet har vi våra roller som kan vara skönt att släppa och slippa ibland, tycker jag. Efter en after work blir det ännu roligare på jobbet sedan.
Bredvid mej i soffan ligger det en blöt och sällskaplig trappkatt som tuggat i sig tonfisk och druckit mjölk. Jag undrar om katter ska dricka mjölk och äta tonfisk - den verkar tycka att det är gott.

26 oktober 2010

Invigning

Det blir invigning av vindsrummet i helgen. Adam blir första övernattande gästen i nyrenoverade vindsrummet. Vi hoppas att han ska trivas och sova gott. Det ska bli så roligt att få träffa honom.

25 oktober 2010

Ledig måndag

Vi förlängde långhelgen med ytterligare en ledig dag, så jag går omkring i morgonrock här hemma en helt vanlig måndag. Skönt att ta det lugnt på morgonen med kaffe och tidning i sängen och sedan äta frukost länge.
Trots ledig måndag blir det ändå 5 jobbardagar den här veckan. På lördag är vi några som jobbar med att vaccinera befolkningen.
I slutet av veckan kommer Adam hem från Oslo och hälsar på några dagar - längtar. 
På måndagkvällar brukar vi se "Det okända" tillsammans med Arwid, så ikväll är det dags igen. En TV-serie som passar bra när vi bor ett hus som ibland kallas spökhus.
Ha en bra vecka, ta det lugnt och ta hand om Er! 

24 oktober 2010

Ny energi i skärgårdsmiljö

Här är bad- och relaxanläggningen till Nynäs havsbad,dit vi anlände i fredags. Igår efter frukost satt vi ute och badade i varma badtunnor med underbar utsikt.
Här har vi bott alldeles fantastiskt bra. Vi har ätit gott, sovit gott och badat både inne och ute.
På baksidan av hotellet ligger restaurangen med en vacker utsikt över vattnet.
Utmed vattnet fanns det gott om olika fotomotiv. Här skulle jag kunna gå omkring och njuta av allt det fina och vackra hur länge som helst.
Igår em tog vi bilen till Torö och träffade J:s barnbarn baby W med föräldrar. W visade allt han kunde och det var mycket för att vara så liten. Vi blev bjudna på en supergod äppelpaj och kaffe och det smakade mycket gott. Vi var i en fantastiskt mysig miljö i ett vackert litet hus på en mycket vacker plats. Även där var utsikten otroligt vacker. Framåt kvällen återvände vi till Nynäs Havsbad där en tre-rätters väntade...
Vi har tuggat i oss tre-rättersmiddagar, lunch, brunch och smarrig frukost.
Dessert fredagkväll: Creme brulée med svartvinbärsparfait
Dessert lördagkväll: Vit och brun chokladmousse med passionsfruktsgelé
Nu har vi vilat och laddat med ny energi. Det har varit fina och härliga dygn i skärgårdsmiljö 

21 oktober 2010

Vila vid havet

Hej allihop! Nu ska vi vara lediga i 4 dagar. Det ska bli jätteskönt. Det är väldigt intensiva och effektiva dagar på jobbet nu. Vi åker till Nynäs Havsbad några dagar och vilar upp oss. Vi passar på att besöka J:s barn och barnbarn samtidigt.
Jag hoppas kunna visa en massa fina bilder på hav och natur då jag är tillbaka. Nu önskar jag er alla en riktigt härlig helg!
Dagens bilder är från Jandia, Fuerteventura januari 2010 

17 oktober 2010

Gästsäng

Nu har gästsängen på vindsrummet fått ett sängöverkast. Då vi kom fram till kassan och skulle betala var det 40% rabatt. Vilken tur!
Nu kan vi äntligen ta emot övernattande gäster. Bara man inte är spökrädd går det nog att sova riktigt bra här. Det är också fin utsikt över hela staden.
I vårt lilla kök ska det bakas bröd idag. Vi ska också laga en vegetarisk middag med bl.a svarta linser. Till dessert blir det äppelpaj. Den hungrige sonen kommer på besök ikväll. Då ska vi också prata med lillebror i Oslo på Skype.

16 oktober 2010

Lördag

I morse tog jag mej knappt ur sängen pga min (på ren östgötska) träliga rygg. Så småningom släpade jag mej upp på vindsrummet där jag körde igenom ett pilates-yoga-pass. När jag gick ner från vindsrummet igen kändes ryggen helt OK =)
Jag hade med kameran upp till vindsrummet. Det är ett kombinerat gästrum, träningsrum och walk-in-closet (som det heter nuförtiden, det hette klädkammare då jag var barn...).
Vi hade lavendel på balkongen i somras. Jag plockade och hängde på tork i det nyrenoverade vindsrummet för ett tag sedan. 

15 oktober 2010

Hemma bäst

Gjorde en utflykt till Tåkern i em i det fina höstvädret. Det är (nästan) alltid skönt att komma ut i naturen i friska luften.
Jag har varit på Starby hotell i Vadstena c:a ett dygn på en återträff med ledarkursen. Idag på fm hade vi föreläsning om kommunikation och speciellt om att ge feed-back. Det var bra dagar med trevligt sällskap, god mat och dryck.
Ni som läser min blogg vet att jag alltid tycker att det är så skönt att komma hem igen när jag varit bortrest (och tur är väl det!). Nu ska vi laga god mat och ev dyker det upp en hungrig son.

12 oktober 2010

Te i köket

Skönt att komma hem efter intensiva och effektiva dagar på jobbet. Jag brukar varva ner med en stor kopp te i vårt lilla kök. Jag påminner mej om medveten närvaro och allt det där...
På torsdag åker jag iväg på återträff med folket från Ledarutbildningen. Vi ska träffas på Starby hotell i Vadstena. Jag är en av arrangörerna och hoppas att det blir bra dagar.
Fick just nu reda på att Adam som bor i Oslo kommer hemåt sista helgen i oktober =)
Jo, citron- och limekakan blev uppskattad på jobbet. Jag fick dela ut recept idag. 
Nu önskar jag er en riktigt bra tisdagkväll!

11 oktober 2010

Promenad vid vatten

 Jag har en motionsrunda där jag går utmed Svartån.
 Vackert och rogivande!
Ikväll har jag gått motionsrundan runt Skogssjön

10 oktober 2010

Into the wild

GODMORGON mina vänner! Vad kul att du tittar in här och hälsar på i min blogg!
Igår när jag kämpade på med min promenad var kameran med. Lite kul att se midsommarblomster i oktober. Det blev också några traditionella höstbilder i solsken. 
Igårkväll tittade vi på filmen "Into the wild" hemma i soffan. En bra, tänkvärd men sorglig och tragisk film. Det är en sann historia som kritiserar den materiella livsstilen och gör upp med en falsk familjelycka med stenhård fasad. Det var mycket natur och vildmark. En sevärd film med mycket eftertanke.
Du som hälsar på i min blogg får läsa om mitt liv och mina tankar. Min blogg är som min dagbok. Här skriver jag om det som händer just nu i mitt liv. Här kan man få se och läsa om "lite av varje".
Idag ska jag ta en promenad igen. Sedan ska det bakas 2 st citron- och limekaka som ska med till jobbet i morgon. Vi brukar bjuda på något gott då vi har fyllt år.

09 oktober 2010

Födelsedag

Jag fyllde år häromdagen =) Av mina snälla barn fick jag en "livsnjutarpresent" med en massa fina saker. Det var badskum (som är med på bild), hudkräm, te, äppelmust, mintchoklad, lyxigt knäckebröd, ostar, smaksatt flingsalt. De vet vad deras mamma gillar och vill ha.
Av min älskade J fick jag en bukett rosor, böcker, en romantisk middag (jag får själv välja när och var) och en hårddisk att spara alla mina bilder på (han tänker på allt). Av mina föräldrar fick jag påslakan som alla presenter ligger på. Jag fick en massa fina kort i brevlådan också, bl.a. ett med ett fint Carl Larsson-motiv från min förra svärmor Det kom några GRATTIS-sms och hälsningar på facebook. Av min vän M fick jag en fin orkidé. Vad glad jag blev för allt och framför blev jag glad för att det är så många som tänker på mej och kommer ihåg att jag fyller år.

06 oktober 2010

Till havs

Nu har vi bokat en relaxhelg i slutet av oktober. Vi åker mot havet, tar med kameran, nya objektivet, stativet och varma kläder. Där ska vi bara vara och njuta av varandra och naturen.
I morgon ska jag vara ledig. Då ska jag läsa tidningen länge, äta frukost i sängen och bara gå och mysa här hemma. Ska träffa sonen Arwid också och läsa igenom hans "skoluppgift".
Dagens bilder kommer från www.nynashavsbad.se

05 oktober 2010

Vinterstövlar

Har insett att mina gamla vardagsstövlar som varit med i 3 säsonger inte klarar en säsong till. Jag hittade de här fina på Eccos hemsida. I en butik i Linköping har de lagt undan dem till mej i strl 36. Ska åka och köpa dem i morgon efter jobbet. Hoppas att de passar!  

04 oktober 2010

Min måndag

Idag har vi firat en 60-åring på jobbet med fika, paket och blomma. Efter lunch hade jag det första utvecklingssamtalet med promenad i motionsspåret utanför min arbetsplats. Det fungerade bra och var uppskattat, kändes mer naturligt. 
 Efter jobbet gick jag en motionsrunda runt Skogssjön.  
Här är mitt favoritmotiv på Skogssjörundan - bron över det mörka vattnet.
Jag har haft en bra måndag!

03 oktober 2010

Mera skog

Har gått en fotorunda i skogen idag. Det är alltid så vackert i naturen i "min" skog.
Det verkar som om kommunen tänker släppa tomter i närheten av skogen där jag brukar gå. Tänk, vad härligt det skulle vara att få bo där i närheten av skogen någon gång i framtiden.
Vi beställde huskataloger för ett tag sedan (från bl.a. Trivselhus). Kul att planera och drömma om ett hus vid skogen. Det gäller att ha ett mål och en vision att hålla fast vid och samtidigt komma ihåg att njuta av livet här och nu.
En solros nedanför vårt köksfönster. Vi matade fåglarna med solrosfrön i vintras och som tur var tappade fåglarna några frön som grodde alldeles intill husväggen där det också växer vildvin.