30 november 2010

Träning ger färdighet

Ligger i soffan och känner mej lite sjuk. Troligen beror det på att jag fick årets influensavaccin igår.
Nu läser jag boken "Det blir alltid som man tänkt sig" av Olof Röhlander. Ett kapitel handlar om att träning är viktigare än talang. "Träning ger färdighet. Tränar du på att klaga, då blir du förr eller senare expert på att klaga. Tränar du på att se möjligheter, då blir du snart en talang på det. Tränar du på att uppskatta saker som andra tar för givna, då blir du bra på tacksamhet. Vad tror du händer med din värld om du börjar träna på saker som du vill ha mer av i ditt liv?"
Dagens bild kommer från www.norrgavel.se 

28 november 2010

Första advent

Fick ett träningspass idag på förmiddagen då jag skottade snö på parkeringen på vår gård och sedan hemma hos mina föräldrar. Jag gillar att jobba med kroppen. Det var härligt att komma in sedan -  lite "mör" i kroppen, svettig, glad och väderbiten.
Har varit på "julskyltningen" i em. Jag köpte årets första julklappar. Det känns bra att det är på gång nu! 
Arwid kom till oss på middag ikväll. Vi åt en massa god mat och fruktsallad med vaniljyoghurt. Sedan frossade vissa loss på after eight, pepparkakor och lussekatter =) Vilket härligt adventsmys! Nu har vi också grovplanerat hur vi ska fira julen i år. Känns bra!

27 november 2010

Tre syrror

Hemma igen efter en heldag i grannstaden Linköping. Har umgåtts med mina gamla jobbarkompisar Ankan och Malou. Vi började dagen med en långfika, sedan är det shopping, därefter lunch, sedan lite shopping och sedan är det dags att ta halvfyratåget hem. Dagen går alldeles för fort. Det är kul att vi har som tradition att hålla kontakten, att vi träffas två gånger per år. Vi är tre syrror som jobbade ihop för länge sedan.
När jag kom hem var adventsljusstakarna framme, fönstren putsade och lussebaket på gång. Nu veckostädar jag och sedan är det mysig lördagkväll med god middag i nystädat och adventsfint hem.
Även dagens bild är tagen 100101

26 november 2010

Snöängel

Paketet kom fram i tid till Oslo och kostymen är på!
Jag är nyklippt och jag har varit hos mina föräldrar och fikat med dem. Sedan åkte jag till kyrkogården och tände adventsljus på min farmor och farfars grav(som mina föräldrar bad mej göra). På kyrkogården var det helt fantastiskt vackert. De mindre gångarna var inte skottade så jag gick i otrampad, glittrande snö i mörkret. Jag grävde ner ljuset lite i snön och gjorde en snöängel(!) vid graven. Vad fint det blev!
Dagens bild är tagen 100101

24 november 2010

Onsdagsrapport

Paketet verkar nu ha passerat gränsen och kommit in i Norge. Om 2 dygn ska kostymen som ligger i paketet tas på. Men, det finns en plan B - att låna kostym av en kompis.
Ikväll vågade jag mej ut på en motionspromenad. Min promenadvän var insnöad och kunde inte följa med.
Ikväll är sista avsnittet av den danska, superbra serien "Brottet" . Det ska bli spännande med sista avsnittet men tråkigt att det är slut sedan.
På lördag ska jag träffa två gamla jobbarkompisar. Vi brukar ses två gånger per år och ha shoppinglördag i Linköping tillsammans med långfika, lunch och mycket prat. 
Det var lite rapport från mej en helt vanlig onsdag. Ha det så bra allihop och ta det försiktigt i snö och halka!
Dagens bild är tagen 100101 

22 november 2010

Kostympaket

Idag har jag packat paket som ska till sonen i Oslo. Han är bjuden på julfest på fredagkväll där man ska vara klädd i kostym. Så, det blev att packa ner kostym, skjorta och lite annat som kan vara bra att ha. Nu hoppas vi att paketet kommer fram i tid. Storebror är snäll och postar paketet på ICA i morgon f.m.
När vi var i Stockholm var vi på Norrgavel förstås. Här är en bild på ett av deras skyltförnster. Man ser den frusna fotografen som speglas i fönstret. Vi köpte lite "bra-att-ha-grejer" på Norrgavel bl.a. en tomte och tre ljusstakar som ska vara på nya elementskyddet vid vår matplats i hallen. Bilder kommer så småningom då allt är klart.

20 november 2010

Lite försmak på julen

Å vad skönt med en ledig lördag. I morse då jag vaknade trodde jag ett tag att jag skulle lördagsvaccinera igen. Då var det skönt att bara lägga ned huvudet på kudden igen och somna om.
Idag har vi lite julstämning här hemma med julmusik och lite glögg. Ljusbrickan har fått lite julkänsla - rhodosstenarna är utbytta mot kanel och stjärnanis. Dessutom har vi en liten julskinka på gång i ugnen. Jag har aldrig tidigare tjuvstartat så med julskinkan.
Nu väntar dagens pilates- och yogapass på vindsrummet.
Hoppas att ni alla har en mysig lördagkväll!

19 november 2010

Inspiration

Hemma igen efter två inspirerande kursdagar i Stockholm. Nu har jag lärt mej ännu mer om samtalsmetodiken i telefonrådgivning. Det ska bli spännande att prova när jag är tillbaka på jobbet igen.
J var med i Stockholm och passade på att träffa sina barn och barnbarn då jag var på kurs. Idag hade vi en ledig dag tillsammans. Det blev lite shopping i storstaden.
Som vanligt är det skönt att komma hem igen.
Ha en bra fredagkväll

15 november 2010

Kurs

Nu ska jag till huvudstaden på kurs i några dagar. Hoppas att jag lär mej en massa nyttigt.

12 november 2010

Mot huvudstaden

Har ytterligare en dag kvar att jobba den här veckan. I morgon är det vaccinationsdags på jobbet. När man väl är där brukar det vara ett riktigt kul och uppskattat jobb.
Nästa vecka får jag åka till Stockholm på kurs några dagar =)
Nu önskar jag er alla en trevlig helg!

10 november 2010

Tillsammans

Vi planerar en Oslo-resa efter nyår. Vi ska hälsa på Adam som fyller 23 då. Arwid passar på att följa med och ska ta med sig saker hem från sitt gamla boende i Oslo. Egentligen hade vi tänkt ta tåget nästa gång vi åker till Oslo men nu blir det en tur med bilen i alla fall. Så himla kul det ska bli att umgås med både A och A samtidigt i Oslo.
På Ullensakergata bodde Arwid under sin tid i Oslo. Han återvänder för några dagar och hämtar hem lite grejer.
Det ska bli kul att fira Adam som fyller 23
Det är också kul att göra en resa tillsammans
Här bor Adam - på Sorgenfrigata i stadsdelen Majorstuen. Hoppas att vi kommer iväg till Oslo.

08 november 2010

Långpromenad

 En kall och vacker morgon med frostiga balkongväxter
 Vi hade till och med frost på våra fönster, på utsidan
 Långpromenad med hur mycket fotomotiv som helst
 Svartån rinner igenom min lilla stad
Så här glad är jag efter min långpromenad idag i 30 år gammal Fjällrävenjacka. Nu ska jag dricka "11-kaffe" och sedan bär det iväg till grannstaden med ev lite shopping.

07 november 2010

Långhelg

Jag har lånat ut min kamera så därför visar jag gamla bilder från vår resa till Jandia på Fuerteventura januari 2010. Det var en härlig och underbar resa på många olika sätt. Jag drömmer mej gärna tillbaka. 
Jag är långledig t.om. måndag sedan jobbar jag t.om. lördag. På lördag har vi öppet hus på jobbet för att kunna vaccinera alla som vill. Jag får ingen ersättning för extrajobb utan får ta ut det i ledig tid.    
Ledig tid är underbart. Det är jätteskönt att vara ledig en vanlig vardag, att ta dagen som den kommer i lugn och ro. Det är väl det som är återhämtning och ger ny energi.   
Efter vila och återhämtning är det kul att komma tillbaka till jobbet. Jag är glad för mitt jobb som är omväxlande med lagom ansvar och med mycket trevliga och proffsiga jobbarkompisar.
Idag tar jag nog en långpromenad till kyrkogården - vill se alla fina ljus.

03 november 2010

Simmat

Kom äntligen iväg till simhallen idag. Härligt och skönt att simma!
Bilden är från Jandia på Fuerteventura januari 2010

02 november 2010

A och A

Vindsrummet fungerade bra som gästrum. Adam har övernattat i 4 nätter (utan spökbesök). Det enda som saknades var en papperskorg. Det ska vi se till att fixa till nästa gång vi får besök.
Nu har Adam åkt tillbaka till Oslo. Nästa gång vi ses blir troligen i jul.
Det är många som vill träffa A och A när de är hemma samtidigt. Vi som är föräldrar bor var för sig vill träffa dem lika mycket, mormor, morfar, farmor och farfar vill träffa dem och så alla kompisar. Det är inte helt enkelt att få till det utan stress för alla inblandade. 

01 november 2010

En ganska vanlig måndag

Intensiv måndag på jobbet, som vanligt. Fick reda på att vi gav 180 stick i lördags.
Snabbshopping efter jobbet
Sedan hem
Vad kul att ha en gäst i vindsrummet
Hämtade ner honom till oss
Gjorde müsli
Storebror kom och hämtade lillebror - matdags hos "farsan"
Matdags för J och mej
Sedan post, tidningsläsning och ett kortare pass pilates -yoga
Vi laddar för "Det okända"