29 juni 2011

Semester

Då är det äntligen semester i fyra veckor. Nu är det dags för lite andra upplevelser och rutiner, ett avbrott från vardagen. Nu ska det fyllas på med energi och jag kan bara vara mej själv och njuta av livet.
Dagens bild är från Tjörn juni 2010

27 juni 2011

Sommarkväll

Nu är den tiden på året som man alltid längtar till - sommar, sol, värme och ljusa sommarkvällar. Jag har det bra som bara ska jobba två dagar till för sedan har jag äntligen semester.
Dagens bild är från vår balkong igårkväll.

24 juni 2011

Midsommarstämning

Sms från Arwid: "Om ni går förbi får ni komma o kolla" Jag svarar: "Vi är utanför men törs inte gå in". Arwid ringer: Jag kommer och möter er...
Vi hamnade alltså på sonens midsommarparty där det var konsert med Tideline, Anders Hahne och Ingela Svensson. Vilket drag!        
Midsommaridyll med finklädda ungdomar i sommargrönskan. Arwid i rutig skjorta. Feststämning med mysig sång och och musik. Det var inte bara vi som representerade vår åldersgrupp som tur var. Jättekul att få vara med en stund!  
Vi har också hunnit med att vara bortbjudna på midsommarlunch idag.  Här är buketten med vilda sommarblommor som vi hade med oss.
 Tog en sväng i trädgården och tog bilder på sommarblommorna. Pionen doftar underbart!
 Fläder
En vacker rosknopp

23 juni 2011

Midsommar

Jag önskar er alla en bra, glad, lugn och skön midsommar!
För oss blir det ett lugnt midsommarfirande.
Nu har jag precis pratat med både A och A i telefonen och kollat hur de har det i midsommar.

20 juni 2011

Måndag

Nu längtar jag efter semester, har bara 6 dagar kvar nu. Det ska bli skönt med sovmorgon och att ta dagen som den kommer. Jag har ett jätteroligt arbete som jag trivs med och jag har de bästa jobbarkompisarna men nu behöver kropp, själ och hjärna vila.
Igår kväll kom Arwid förbi här och vi åt tillsammans. Sedan satt vi i soffan, småpratade, läste DN söndag, gjorde inget särskilt och jag kände att jag trivs så bra i mina barns sällskap. Det är små stunder av lycka att bara vara tillsammans ♥ 
Ha en bra vecka alla mina kända och okända bloggläsare!
Dagens bild kommer från www.norrgavel.se

19 juni 2011

Enkel lycka

 
Lycka betyder olika saker för olika människor. Jag har valt att för tillfället bo i hyreslägenhet. Jag trivs med vårt boende trots att vi inte har nyrenoverat kök eller kaklat badrum. Det är ett ganska enkelt och bekvämt liv. Jag behöver varken Mulberry eller Louis Vuitton för att känna lycka. Lycka är för mej mina barn, mitt liv med min sambo och att vi är friska. Lycka är också att få vara i naturen, att ta en promenad i skogen eller på landet.
Det konstiga är att det finns andra som ifrågasätter och t.om. kritiserar mitt sätt att leva. Varför ifrågasätts det enkla livet? Jag vill leva mitt liv på mitt sätt och jag trivs med det.
Dagens bild är vår balkong      

15 juni 2011

Sommarbukett

I februari ringde jag till hyresvärden och frågade vänligt om vi kunde få omtapetserat i vårt sovrum. Nu verkar det äntligen bli av. Vi har valt tapeter som hyresvärden godkänt. Målaren är på gång. Det blir blå väggar med en fondtapet som helst ska sättas upp vågrätt för att det ska bli snyggt. När allt är klart kommer bilder på bloggen.
Tur att det finns så mycket vilda blommor nu. Jag saknar verkligen en trädgård där det finns blommor att plocka in. Helst ska det alltid finnas blommor hemma, tycker jag.
Idag bjuder jag på ett bokcitat ur boken "Finn din inre styrka" av Sanna Ehdin.
"Överlevare väljer att ta tag i problemen och möta dem. De söker aktivt efter lösningar. De reflekterar dagligen över det som sker och sin egen roll i skeendet. De har fokus på att förändra den egna situationen. Det betyder givetvis inte att de bara tänker på sig själva, utan tvärtom  bryr de sig också om andra och deras välmående."

13 juni 2011

Omberg

Igår, på min sambos födelsedag åkte vi en sväng till Omberg. Vi satt på en klippa vid Vättern och åt vår goda matsäck. Sedan la vi oss i gräset, solade och tittade upp på träd och himmel. Det ska bli spännande att se vad som händer på födelsedagen om ett år... 
Idag hittade jag ett gammalt kollegieblock där jag skrivit en del tänkvärda bokcitat. "Att växa genom möten" av Kay Pollack läste jag sommaren 2004. "Mina tankar om en annan människa handlar ofta mer om det som finns inuti mig själv, än vad som finns hos den andra."
"Optimism är att se varje problem som en möjlighet."
"Jag är ensam ansvarig för mitt eget liv."
Igår hann vi också med att fira pappa Gösta som fyllde 88 för några dagar sedan.
Nu har jag precis kommit hem efter en uppfriskande långpromenad med vännen Maria. Nu väntar kvällsmaten och ett besök av Arwid. Vilken bra kväll!

12 juni 2011

Födelsedag

Idag har min sambo J födelsedag! Jag fixade bricka med kaffe, god macka, tända ljus och vas med blommor från balkongen. Och så paket, förstås! Blommorna på bilden är från mina föräldrars trädgård sommaren 2010
You know our love was meant to be
The kind of love that lasts forever
And I need you here with me
From tonight until the end of time
You should know, everywhere I go
You're always on my mind,
in my heart In my soul

You're the meaning in my life
You're the inspiration
You bring feeling to my life
You're the inspiration

Wanna have you near me
I wanna have you hear me sayin'
No one needs you more than I need you

10 juni 2011

Varberg

Nu har vi bestämt oss för att vi åker till Varberg på vår semester i sommar. Det är en bra plats att vara på även om det skulle bli dåligt väder.
Här kan ni se Arwids lägenhet som är till salu.
Nu känns det bra med helg, sovmorgon och frukost i sängen.
I morgon blir det en tur till till Linköping för att köpa te och present till min pappa som ska firas på söndag.
Jag önskar er alla en jättebra helg!
Dagens bild är från Varberg i juli 2009

07 juni 2011

Sommarblommor

Äntligen sommarblommor på balkongen! I år blir det blå och vita blommor. Här är det blå stäppsalvia och vit tobak. I balkonglådorna vita pelargoner och blå kantlobelia.
Här är det lavendel och vit tobak 

06 juni 2011

Nationaldagen

Gick en långpromenad på förmiddagen. Det var nästan för varmt för att motionera idag. Sedan blev det ännu en dag på stranden i Nässja vid Vättern. Det känns nästan overkligt att ha stranden nästan helt för oss själva. Vilken lyx!
Ikväll putsade jag alla fönster i Arwids lägenhet. Det var jättekul och vad fint det blev! Synd bara att det gick så snabbt för det var så kul att vara tillsammans med Arwid i hans lägenhet. Den fina lägenheten är till salu och det städas och putsas nu inför fotografering och visning.
Efter fönsterputsningen hängde Arwid med hem till oss på god mat med jordgubbar till dessert.
Som ni säkert förstår är jag helnöjd med min dag idag.
Dagens bild är tagen i aug 2009 i Nässja

04 juni 2011

En dag på stranden

Premiär för sol och bad i Nässja vid Vätterns strand. Vi hade stranden nästan för oss själva. Att det var så få som var där berodde kanske på att vägen till stranden var avstängd. Tur för oss att vi vet om en annan väg, via Kärleksstigen.
Härligt att sitta på stranden och bara titta ut över vattnet och lyssna på vågorna och fåglarna. Det blev inget bad idag, bara 15 grader i vattnet. Nu väntar en stor strykhög och sedan blir det god middag på balkongen.
Ha en bra lördagkväll!

02 juni 2011

Lugn i lilla Mjölby

Efter två dygn i Stockholm är det skönt att komma hem till lugnet i lilla Mjölby.
Igår förmiddag hann vi med lite shopping i Stockholm. Det blev favvobutikerna Bruka, Norrgavel, Marc O´Polo och Swanströms bokhandel (!). Efter shoppingrundan åt vi kycklingspett till lunch på en uteservering. Sedan till hotellrummet för ombyte till examenskläder.
Därifrån tunnelbana till en kyrka vid S:t Eriksplan där det var examen. Det var högtidligt och fint. Jag hade inte tänkt att vara med på efterfesten i Skrapan men efter lite "om och men" var jag med i alla fall och tur var väl det för det var kul och jättetrevligt med god mat och dryck.