29 juli 2012

Världsarv

Vill bara visa er den här fina bilden på Adam i Grand Canyon där de var igår. En mäktig och vacker bild, tycker jag. Resan går vidare mot Las Vegas och sedan Kaliforninen.
I morgon bär det av på en liten minisemester för oss som har två semesterdagar kvar.
Ha det så bra allesammans!
Dagens bild är "lånad" från facebook av Hannes Bergsten

28 juli 2012

Ombergsdagen

När pappa Gösta fyllde 89 år i början av juni fick han en utflykt inklusive god mat som present från oss. Han och mamma Vera önskade därför att få åka till Ombergs turisthotell samt en biltur över Omberg och sedan småvägar hem mot Mjölby.
Jag bokade bord för Sommarlunch till oss fyra kl. 14.00 idag. Här kollar V och G menyn och bestämmer sig för fisk. 
Vi åt rökt Vätternsik med potatis, picklad rödlök och späda skott. Men, Jens satsade på kött i stället för fisk. Dessert: Yoghurtpannacotta med fläder- och hallonsorbet och kaffe till oss alla fyra. Som ni förstår smakade allt underbart, fantastiskt gott!

Nu är vi mätta och belåtna och passar på att titta på den fina utsikten innan det är dags att sätta sig i bilen och ta en tur över Omberg. Sedan åkte vi på småvägar hem mot Mjölby. Vi följde med V och G på en fika (fast vi var proppmätta) innan vi åkte hem till oss.
Vi har haft en jättemysig och trevlig dag tillsammans med mamma V och pappa G! Vi kan verkligen rekommendera ett besök på Ombergs turisthotell. Mycket god mat i en mycket fin och mysig miljö med bra service av trevlig personal. 

27 juli 2012

Bakhumör

För några dagar sedan fick jag alldeles nygräddade surdegscroissanter till frukost. Det smakade underbart gott och det spreds en härligt doft i hela lägenheten och säkert i hela trappuppgången också. Det var sambo J som hade påbörjat dessa fantastiska bakverk redan dagen innan. 
En lite mulen och kylig förmiddag idag fick mej på bakhumör så jag har roat mej med att baka mina favvo-kakor idag. Det ska vara lite chokladsmörkräm mellan havreflarnen.
Nej, nu behöver jag återgå till att packa ner vårt hem i flyttlådorna. Men i morgon tar vi en paus från packandet och åker iväg på en liten utflykt med mina föräldrar. När min pappa fyllde år för ett tag sedan fick han en utflykt inklusive mat i födelsedagspresent. De har själva önskat att utflykten blir till Ombergs turisthotell.

26 juli 2012

Road trip

Idag visar jag bilder från Adams Kanada - USA-resa. Bilderna har jag "lånat" från face-book. De anlände till Toronto den 4 juli. Där hälsade de på kompisen Olle några dagar. Därefter tåg till New York. Jag tror även att de gjort en längre bussresa men nu hyr de bil i alla fall. För tillfället är de i Texas och är på väg västerut mot Kalifornien.
Här har vi grabbarna på Top of the Rock, Rockefeller Center. Adam är nr 2 från vänster ♥
 En stor och rejäl bil har de hyrt!
 På plats i Washington
Adam testar snygga solglasögon i närheten av Austin, Texas. En del tycker att bröderna Arwid och Adam är sjukt lika varandra här. Men, jag har inga problem med att se vem som är vem ;)
Det var lite rapport från Adams resa med hjälp av lånade bilder från facebook. Grabbarna verkar ha det toppen på resan. Adam har drömt om att resa till USA sedan han var i 11-årsåldern så, han förverkligar sin dröm.

23 juli 2012

Katt ingår

Innan vi åkte till Varberg var vi i huset som vi köpt. Vi träffade de nuvarande ägarna som gärna ville sälja sina trädgårdsredskap, utemöbler, grill, eldkorg, lite ved mm. Vi ville köpa nästan alltihop.
När vi var i trädgården och tittade på allt kom det fram en liten katt som gärna ville hälsa. Katten heter Sara, är fyra år och vill helst inte flytta utan bor gärna kvar även när vi har flyttat in... Vi behövde inte fundera särskilt länge innan vi kom fram till att det var ett fint erbjudande vi inte säger nej till.
I husköpet får vi alltså en katt på köpet, en katt som oftast är ute och fångar möss och sånt. Kattvakt ingår också ifall vi skulle vilja resa bort ibland.
Dagens bilder är från Varberg

22 juli 2012

Varbergsveckan

Efter en härlig vecka i Varberg är vi hemma igen. Härligt att vara vid havet och helt underbart att vara på semester. Vi har bott bra nära till både hav och stad. Vi har träffat syster Berith med familj måndag och onsdag.
Min syster Berith med man hälsade på deras dotter Carin med pojkvän som bor i Åsa som ligger c:a 3 mil norr om Varberg. Vi hälsade på dem i måndags. Först fick vi god lunch och sedan gick vi en långpromenad utmed havet. Vi tog också en promenad och hälsade på Carin på hennes sommarjobb.
Carin jobbar som konferensvärdinna på Löftadalens Folkhögskola. Skolan ligger på ett berg med en helt underbar utsikt över havet. Jag förstår att Carin trivs med sitt sommarjobb.
Fler bilder kommer så småningom. Nu ska jag packa upp och tvätta. 

13 juli 2012

Äntligen semester

Nu är det äntligen semester! Det har gått jättebra att jobba med halva styrkan men nu tar vi en välbehövlig ledighet. På söndag åker vi till Varberg där vi stannar en hel vecka.
Ha det så bra allesammans!
Dagens bild är mina skor på stranden i Kivik juli 2010

11 juli 2012

Lite av varje

Hej allesammans! Här kommer en bild från augusti 2010 på mej och mina föräldrar hemma hos oss. Mina föräldrar har blivit bloggläsare och då kan det ju vara kul för dem att få se lite bilder där de själva är med =) Kolla gärna HÄR på min systers blogg!
Idag, efter jobbet tog jag en cykeltur. Det blev tre mil i solskenet på 1 tim och 19 min med en medelhastighet på 22,1 km/h. Stolt, glad och nöjd!
Två dagar kvar på jobbet sedan semester!

08 juli 2012

Längtar

Nej, hörrni nu längtar jag efter sol, värme och semester. En vecka kvar på jobbet och sedan är vi lediga i 2½ vecka. Om en vecka drar vi till Varberg där vi stannar en vecka. Det ska bli underbart! Varberg är en så mysig sommarstad och jag älskar att vara i närheten av havet. Hoppas att det blir väder för sol och bad i Apelviken.
Här hemma packar vi (inför flytten), vi rensar, kastar och skänker till klädinsamling. Vi längtar till Carlslund mer och mer nu. Snart är vi där och där ska vi bo =)
Dagens bild är Jens på stranden i Apelviken sommaren 2011

06 juli 2012

Bankbyte

Det blir jag som får byta bank! SEB har varit mycket mer aktiva än Swedbank i ränteförhandlingen. SEB gav oss ett mycket bra erbjudande som vi nu har tackat ja till.
Men, jag kommer att sakna min bank-Annika på Swedbank. För ganska många år sedan (2006) hjälpte hon mej då jag ville skaffa mej koll på min egen privatekonomi. Sedan dess har jag känt ett stort förtroende för henne. Det var också en stor grej för mej då, att få koll på min egen ekonomi och med facit i hand blev den händelsen början till det liv jag är i nu. Hon har betytt mycket, inte bara för min ekonomi utan även för en viktig process i mitt liv. TACK, Annika P!
Idag har vi bokat tågresa och boende i Köpenhamn några dagar i september. Vi åker till Jens hemstad och firar för att han fyllt en massa år i år.
Dagens bilder är tagna i Skagen i juni 2008, på Jens och min första resa tillsammans 

04 juli 2012

Trädgård

I veckan kom nya Trädgårdstidningen från "Hus & Hem". Nu kan jag äntligen njuta av allt som handlar om trädgård vilket är mitt stora intresse. Vårt nya liv med trädgård ska inte innebära en massa jobb och hårt arbete utan det vi kommer att skapa ska vara enkelt, lättskött, genomtänkt och vackert. Tänk vad många blogginlägg som handlat om min trädgårdslängtan! Snart är vi där, i hus och trädgård, med naturen intill tomtgränsen.

02 juli 2012

SEB vs Swedbank

I år testar vi att odla tomat i kruka på vår norrbalkong. Det har redan blivit några små tomater som troligen längtar efter lite mera sol och värme nu. De har i alla fall fått rikligt med regnvatten i sin kruka.
I eftermiddag har vi varit på Jens bank, SEB i Linköping och fått en bolåne-offert. Nu väntar vi bara på en offert från min bank, Swedbank i Mjölby. Det ska bli spännande att se vad vi kommer att få för räntor och vem av oss som får byta bank.
Ikväll har Adam varit här. Vi åt god mat tillsammans och sedan var det dags att säga "Hejdå och ha en bra resa". I morgon reser han tillsammans med några kompisar mot Kanada och sedan USA. Om c:a 6 veckor kommer han hem igen. Jag längtar redan...

01 juli 2012

Flyttbestyr

Idag går jag igenom mina gamla minnen och försöker bestämma mig för vad som ska kastas och vad som ska sparas. Jag har hittat mina gamla Barbiedockor, dockskåpsmöbler, dagböcker, betyg, brev och vykort. Jag hittade också en låda med en massa fina minnen från mina barn när de var små.
Adam fick hjälp av Arwid att tömma sitt boende i Oslo, flyttstäda och att packa in allt i vår bil. Adam körde sedan ensam hem till Mjölby i sommarnatten och allt gick bra.