28 oktober 2012

Frostmorgon

I morse var hela ängen utanför alldeles rimfrostig och underbart vacker.
Efter frukost tog jag med sambo Jens och gick Carlslundsrundan i strålande sol och frisk, lite kylig höstluft. 
När vi kom hem igen gjorde jag ett yogapass från boken "Migrän-Yoga". Tanken är att man ska göra ett yogapass varje dag för att slippa migrän. Det kändes bra och det var kul att prova något nytt. Nu ska jag försöka göra ett pass på c:a 20 min. varje dag
I eftermiddag har Adam och mina föräldrar varit hemma hos oss. Vi bjöd dem på Jens goda surdegscroissant och hembakad kaka. Idag ville inte min pappa (89 år) köra bil så jag skjutsade dem tur och retur. Sedan lämnade jag tillbaka Adam till Ärtgränd där han har bott i helgen. Ikväll åker han tåg tillbaka till Göteborg.
Jag har haft en bra helg och känner mig laddad för en ny arbetsvecka. 

27 oktober 2012

Granne med vikingakvinnor

Utanför vår tomt finns ett ganska stort K-märkt område som inte får bebyggas. Det beror på att det är en gravplats för vikingakvinnor. Jag strövade omkring lite på gravplatsen idag och tog några bilder.
Här bor vi, mitt i naturen och granne med en gravplats för vikingakvinnor!
Det växer ett gammalt vildäppelträd och en enormt stor och gammal ek intill gravplatsen.
Här är den vackra eken som verkar vara väldigt gammal.
Vill också berätta att jag träffade Adam igår =) Vi gick en motionsrunda på eftermiddagen. Sedan följde han med hem till oss. Vi åt god mat, pratade och umgicks hela kvällen. Härligt! 

25 oktober 2012

Migränyoga

Den här boken, som jag beställt från www.adlibris.com låg i vår brevlåda idag. Jag har haft migrän sedan jag var 26 år. Hoppas att den  här boken kan vara till hjälp för att må bättre och slippa den hemska huvudvärken. Jag avskyr att ta min migränmedicin som känns som ett riktigt "rävgift". Yoga känns mer skonsamt för kroppen. Jag får berätta sedan hur det gick...

20 oktober 2012

Hösthändelser

För ungefär ett år sedan var Adam och jag en heldag på Omberg. Vi fotade, åt matsäck i vindskydd där vi tände brasa och njöt av vackra hösten.
I början av sommaren i år åkte Adam till USA. När han kom hem igen sex veckor senare sågs vi i ungefär två timmar innan han åkte vidare till Göteborg för att börja plugga.
 
På torsdag - söndag kommer han hemåt och hälsar på, äntligen! Jag längtar efter att träffas.
Som tur är har Arwid sin flickvän i grannstaden så han kommer förbi här emellanåt, vi sågs senast förra helgen =)
Det är alltid lika underbart att träffa barnen, umgås och prata. Det känns också bra att de bägge två pluggar i samma stad, att de mår bra, att de lever sina egna liv och verkar trivas med det.

19 oktober 2012

En snigel i köket

Nu är det äntligen helg igen och ingenting är inplanerat. Men, det kanske blir lite väggmålning (inomhus) och någon långpromenad i helgen. God mat ska det bli också - lammstek på lördag och raggmunk på söndag. 
Veckorna går fort med intensiva och effektiva arbetspass. Det gäller att inte bara vara trött och degig på fritiden utan se till att ha en bra livskvalitet, att trivas med sitt liv. Efter flytten till Carlslund har jag en mycket bättre livskvalitet med en meningsfull fritid. Cykelturerna till och från pendeltåget nästan varje dag ger gratismotion och en härlig naturupplevelse. Och visst är det härligt att bo nära naturen, i morse hade vi en snigel i köket =) 
Ha en bra helg allesammans!
Dagens bilder är från Köpenhamn 120920
 

15 oktober 2012

Dagens ros

Vad glad jag är för dagens ros i "Corren" idag =) Vi hade verkligen en jättetrevlig och bra utbildningsdag.

13 oktober 2012

Naturnära

Idag har vi varit i Jönköping och beställt matbord och stolar. Naturmaterial och naturfärg passar bra här ute på landet när vi har naturen alldeles utanför.
Nu ska jag ta ett arbetspass i trädgården. Sedan är det dags att hämta ved och tända braskaminen.
Ha en fortsatt härlig lördag allesammans!
Dagens bild kommer från http://www.tapetoramadesignstore.se

10 oktober 2012

Hallmatta

Det är lite tomt och kalt i vår hall. Men nu har vi i alla fall köpt en hallmatta "Mullvad" från Linum i fina naturfärger.
Idag, när jag kom hem från jobbet var det solsken och härlig höstluft. Jag satte mig på trappan och läste posten. Lilla katten Sara kom och ville ha sällskap och la sig bredvid mig. Vilket härligt liv det är att bo här ute på landet!

07 oktober 2012

Flaggan i topp

Yes, vi klarade det - att hissa flaggan idag! Jag provade själv först men det var inte så enkelt som jag trodde. Jag fyller år idag och eftersom vi har en flaggstång här tycker vi att flaggan ska vara hissad när det är födelsedag.
Idag ska vi städa lite, göra fint här hemma, baka tårta och fixa lite mat till gästerna som kommer framåt kvällen.
Ha en härlig söndag i fina höstvädret allesammans!

03 oktober 2012

Livskvalitet

Å vad jag är glad för vår trädgård! I morse kunde jag ta en timmas sovmorgon och hann med en kort fotorunda i trädgården.Det är livskvalitet det!
Vår tomat i kruka som fick flytta med från Bondegatan trivs bra här och blommar fortfarande. Jag tror att vi plockat 30 tomater från en enda tomatplanta.
Den här är också medflyttad från vår balkong på Bondegatan. Växter och människor verkar trivas bra här.
Det här äppleträdet är Signe Tillisch enligt de förra ägarna.