13 maj 2013

Göteborg dag 1

I lördags kom vi fram till Göteborg vid 12-tiden. Vi åkte direkt till Arwids lägenhet där både Arwid och Adam bor. De hade fixat god lunch till oss som smakade väldigt bra efter resan. 
Kul att få se lägenheten där de bor, i stadsdelen Majorna. En mysig tvåa med balkong och nytt, fräscht kök. Arwid hyr lägenheten möblerad i andra hand och Adam bor där tillfälligt. När Adam flyttar till egen lägenhet flyttar Lotta in och blir sambo med Arwid ♥
Efter lunch gick vi mot Slottsskogen. Här har vi stannat för att titta på pingvinerna.
 I slottsskogen finns ett utsiktstorn och vi gick högst upp och tittade ut över Göteborg.
 Adam högst upp i utsiktstornet
 Arwid och Adam verkar trivas väldigt bra med livet och pluggandet i Göteborg.
Efter Slottsskogen gick vi mot kvarteren i stadsdelen Haga. I Haga finns mycket kvar av den gamla bebyggelsen och många av husen är s.k. landshövdingehus.
Här är vi i butiken Curryhouse som säljer kryddor, te, kaffe, starka såser och mycket mer.
En superstark sås i sortimentet med varningstext... Sambo Jens köpte sellerisalt och lagerblad.
 Körsbärsträden blommar på Järntorget - underbart vackert
På kvällen tog Arwid och Adam med oss till den fina och mysiga restaurangen Enoteca Maglia i stadsdelen Majorna. Där blev vi serverade fantastiskt god mat med bra service i mysig miljö och med mycket trevligt sällskap.
I restaurangen har de en  “levande” meny. Menyerna varierar från dag till dag allteftersom råvarorna varierar. De byter alltså meny i stort sett varje dag…allt för att ge sina gäster det bästa för dagen.
Vi avslutade med kaffe och en söt, smältande god rabarberdessert.
En mycket bra avslutning på en rolig, trevlig  och innehållsrik dag tillsammans med mina barn Arwid och Adam i Göteborg.

Inga kommentarer: