29 september 2013

Göteborg i dagarna tre

I fredags morse tog Jens och jag tåget från Mjölby till Göteborg. Arwid mötte oss och föreslog var vi kunde äta lunch. Arwid åkte sedan iväg hem till sig. Jens och jag lunchade sedan på hotell Avalons uteservering i strålande sol. Sedan blev det lite shopping innan vi tog spårvagnen hem till Arwid. Adam kom också hem till Arwid, förstås. Här gör de supergoda varma mackor till kvällsmat!
Efter de goda mackorna spelade vi några omgångar UNO, hade trevligt och pratade. Sedan somnade vi gott alla fyra hemma hos Arwid i Majorna. (Arwids flickvän och sambo Lotta var bortrest i helgen)
Här har Arwid dukat fram lördagfrukost som vi åt vid 8-tiden. Vid 9-tiden tog vi spårvagnen till Bokmässan. Vi fick köa en liten stund utanför men det gick ganska snabbt ändå att komma in.
Vi började Bokmässan med "Kockteatern". Tomas Tengby intervjuade kokboksförfattare och några av dem lagade mat samtidigt.
Här är Edward Blom med hustru på plats och lagar mat under intervjun. Maten såg väl lite sissådär ut men Adam provsmakade och tyckte att det smakade väldigt bra.
Så småningom blev det Per Morbergs tur. Han gjorde ett riktigt dåligt framträdande.
Oj, vad mycket folk det var på Bokmässan och vad otroligt mycket det fanns att titta på, böcker, folk, kändisar mm.
När vi kände oss helt färdiga med bokmässan tog vi hissen upp i Gothia Tower, gick in i baren och köpte lite gott att dricka innan vi tog spårvagnen hem till Arwid igen. Tog en bild på fina utsikten.
När vi hade vilat en stund tog Arwid med oss på en kvällspromenad. Här ser vi Arwid och Göta Älvsbron.
Vacker promenad i fin och ljummen kväll med trevligt sällskap utmed vattnet i Göteborg.
Adam hade varit hemma hos sig en stund och tagit en dusch. Här har han precis hoppat av spårvagnen och mött upp oss på promenaden.
 Adam
Nu är vi tillbaka i Arwids lägenhet igen. Det blev Alfapet och Yatzy på lördagskvällen. En magiskt supermysig kväll!
Förutom sängen är lägenheten i stort sett inredd med secondhand-möbler och prylar. Arwid och Lotta hyr lägenheten möblerad i andra hand.
Idag, söndag åkte vi till Saltholmen och promenerade omkring på klipporna.
 Adam och Arwid
 Adam och Arwid igen och en väldigt fin utsikt!
 Jens, jag och Adam!
 Jens och jag
Saltholmen visade sig från sin bästa sida idag i strålande sol och ganska ljumma vindar.
 Klippor och hav!
Arwid lånade min kamera och tog en massa fina bilder på oss och utsikten.
 Här sitter vi och har det bra!
Har haft en underbar helg i Göteborg, underbart att vara tillsammans med Arwid och Adam och väldigt roligt med bokmässan, Saltholmen och alla andra upplevelser i helgen.

Inga kommentarer: