29 april 2013

Kvalitetstid

Hämtade mamma Vera på trygghetsboendet igår eftermiddag. Vi tog först en tur med bilen och åkte förbi hennes barndomshem i "Lilla Sjögarp". Där växte hon upp i ett litet torp med 7 syskon. Jag körde sakta med bilen för att hon skulle hinna se allt. Sedan åkte vi hem till oss och gick en runda i trädgården. Vi drack kaffe och åt årets första rabarberpaj. Sedan var det dags för promenad och jag hade lovat att plocka vitsippor till henne. Vid 18.30 var det dags att åka tillbaka. Då hade hon med sig lite nybakat surdegsbröd, rabarberpaj och vaniljsås till pappa Gösta som var kvar hemma och vilade sig. I handen höll hon en liten bukett vitsippor och verkade vara mycket glad och nöjd med dagens utflykt.

26 april 2013

Cykel-premiär

Ikväll blev det årets premiärtur på Adams MTB som jag lånar av honom. Växlarna var inte riktigt OK men det gick bra ändå.
 Cyklade över vassbron på skogsvägar som ledde  ut på Hargsvägen.
Sedan tillbaka på Carlslundsvägen och hem igen. En härlig cykeltur!

24 april 2013

Efter regn kommer sol

 En regnig och kall kväll i Carlslund. Men blommorna i krukorna mår ganska bra ändå.
Idag kom äntligen våra solskydd på plats i köks- och vardagsrumsfönster. Man kan dra dem uppifrån och ner eller nerifrån och upp.

18 april 2013

Vårkväll

Vårkväll i april
 på "vassbron"
i Carlslund

15 april 2013

Äntligen vår

Och helt plötsligt blev det äntligen vår i luften och även på marken. Tog en kvällspromenad ikväll och såg hur det lyste blått av blåsippor in mot skogen. Luften var alldeles ljummen och det luktade vår. 
Som vanligt följer katten med på promenad. Här sitter hon på en stubbe och verkar njuta av våren.

13 april 2013

Fåglarna i Carlslund

Både de små och stora fåglarna är fortfarande hungriga. De kommer gärna förbi här för att sig mätta.
 Som tur är har vi en del nötter kvar att bjuda på annars är det mesta uppätet.
Bofinken har hittat till Carlslund efter sin långa flygtur från varmare trakter.

10 april 2013

Kvällsfundering

Vi tog en promenad i skogen ikväll. Skogen ligger alldeles utanför vårt hus.
Katten gjorde oss sällskap och verkade också tycka om kvällspromenaden.
 Trivs i skogen! 
Härligt att bo nära skogen och naturen. Här finns energi, lugn och möjlighet till återhämtning

07 april 2013

Vårluft

Här kommer lite vårblommor som är nyplanterade i krukorna i vår trädgård. Även om det inte känns som vår ute får vi glädjas åt vårens blommor här.
Jag har bloggat sedan augusti 2008. Jag har skrivit och berättat om mig, mitt liv, mina tankar och funderingar. Under de här åren har jag varit med om en hel del både privat och i arbetet. Jag har skrivit om stress, återhämtning, harmoni och balans, om livet efter skilsmässan, att bo i lägenhet, längtan efter trädgård, hitta rätt i ny relation, resor och upplevelser, köpa hus, förlovning osv. Jag har skrivit mycket om mina barn, min längtan och kärlek till dem och hur fantastiskt det är träffa dem och att vara tillsammans. Jag har även berättat om mina föräldrar och om mina systrar med deras familjer. Jag har berättat om mig och mitt liv i min vardag.
Nu har jag landat i ett hus med trädgård, jag har ett bra liv både privat och i arbetet, jag har ganska bra koll på stressen i mitt liv och vet att det är återhämtning som är det viktiga. De skilsmässorelaterade problemen är i stort sett obefintliga. Jag lever ett enkelt, kravlöst och harmoniskt liv. 
Jag har bloggat om mej och mitt liv så länge. Nu är det dags att fokusera på något annat i Kärrans blogg. Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om i fortsättningen men, jag återkommer när jag funderat ett tag.
Ha det så bra allesammans!

05 april 2013

Det ordnar sig

En fyradagarsvecka på jobbet är avklarad och jag är helt slut, känns det som. Det har varit intensiva arbetsdagar under en period, en hel del positiv uppmärksamhet, ganska hög belastning, krav och beslut från ledningen som jag ska verkställa. Jag gillar mitt jobb och mina arbetskamrater men jag blir helt naturligt ganska trött av att jobba ibland.
När vi kom hem idag hittade vi en fin blombukett på dörren som mina föräldrar hade skickat hit med "lyckönskningar till oss båda".
Jag är glad för att vi ska åka till Göteborg och hälsa på Arwid och Adam i början av maj. Då ska vi ta med oss några flyttkartonger och lite annat till Adam som har fått en egen lägenhet i Göteborg. Nu bor han hos Arwid men snart blir Arwid och Lotta sambo och då passar det väldigt bra att Adam flyttar till eget boende. Tänk, vad skönt det är när allt ordnar sig!

02 april 2013

Tillsammans

Igår (annandag påsk) kom Adam, Arwid och Lotta hit på middag vid 14-tiden. Sedan åkte vi iväg allihop till mina föräldrar på eftermiddagskaffe som vi ser här på dagens bild. Adam och jag skjutsade sedan Arwid och Lotta till Linköping där Lotta bor. Tidigt i morse åkte Arwid tillbaka till Göteborg.
Adam är kvar här hemma hos oss till i morgon eftermiddag. Han och jag gick Carlslundsrundan när jag hem från jobbet idag. När vi kom hem igen efter promenaden stod maten framdukad på bordet för Jens hade lagat en supergod middag till oss alla tre.
Vad härligt det är att träffa barnen, umgås, prata och bara vara tillsammans!