28 oktober 2013

Miljöombyte

Efter en tuff jobbmåndag känns det bra att det bara är tre arbetsdagar kvar den här veckan. Snart bär det av till Varbergs kurort där jag ska använda pengarna jag fick från "rekreationsfonden".
Rekreation kommer från det latinska ordet recreare som betyder ge nytt liv.  Det är bland annat vila, vederkvickelse samt stärkande eller upplivande miljöombyte för att återhämta krafter.
Vila - tre dagars ledighet med vistelse på Varbergs kurort
Vederkvickelse - stenmassage, som ingår i vistelsen
Stärkande och upplivande miljöombyte - vi åker till fina Varberg för att återhämta ny kraft
Dagens bild kommer från www.varbergskurort.se

21 oktober 2013

Ledig måndag

Min lediga dag började med att katten Sara hoppade upp i min säng i morse vid 06.30. Hon ville också ligga i sängen och ha en lugn sovmorgon. Jag gick ner till köket och hämtade mig en kopp nybryggt kaffe. Tog på mig morgonrock och gummistövlar och gick ut till brevlådan och hämtade dagens tidning. Sedan kröp jag ner i sängen igen.
Efter frukost gick jag ut i trädgården och planterade höstblommor i krukorna. Tog en skogspromenad och hämtade lite granris och mossa.
Jag har haft en bra ledig måndag idag! Nästa lediga dag är den 1 november.

20 oktober 2013

Tid

Det är en riktigt bra söndag idag för jag är ledig i morgon och det känns verkligen helt underbart. Att ha bra balans mellan arbete och fritid är inte enkelt med ett heltidsjobb. Jag har börjat att i god tid planera någon eller några lediga dagar varje månad. Tid är något av det viktigaste vi har och det gäller att göra något värdefullt med tiden. Att jobba är kul och det ger inkomst som går till boende, mat och annat. Men ett heltidsjobb tar mycket tid från livet. Därför tycker jag att det är viktigt att prioritera ledig tid ibland, när jag får göra precis vad jag vill.
Dagens bild togs på förmiddagen idag innan jag la mig i badkaret.

19 oktober 2013

Paket

Från Adam, Arwid och Lotta kom ett paket till mig när jag fyllde år för ett tag sedan. Jag hade önskat mig spel och pussel...
I paketet fanns ett Alfapet, ett pussel med 1000 bitar och en förpackning med supergott te. Här blir det inga långsamma höst- och vinterkvällar =) Bra val av pussel med tanke på min sambo som är från Köpenhamn. 
Är rustad inför höst- och vinter med nya tofflor.

13 oktober 2013

Middagsgäster

Vi har haft en mycket trevlig söndag idag med gäster på middag! Här är vi på en kort promenad i Carlslund efter maten. Jag blev firad med fina paket eftersom jag fyllt år :) Fick en fin bok om italiensk mat av Bo Hagström från syster med man. Av mor Vera fick jag en bok skriven av årets nobelpristagare i litteratur samt kortspelet UNO och en fin blombukett. Vi bjöd på god mat med dessert. Efter promenaden blev det kaffe och tårta.

12 oktober 2013

Hemmafixarlördag

Har haft en hemmafixarlördag idag vilket innebär städning, tvättning och matlagning, bakning och lite trädgårdsarbete. Vi har också hunnit med att sitta ute i solen och njuta av livet. Eftersom vi arbetar nästan lite mer än heltid båda två så tar vi hand om hus, hem, trädgård och oss själva på helgerna.
I morgon kommer några gäster på söndagmiddag. Vi har redan i kväll börjat ladda för en god middag till dem med hemlagad citronfromage till dessert och även en födelsedagstårta.
Nu sitter jag i sängen och bloggar. Skönt att bara ta det lugnt nu, men... Mr J blev sugen på att testa hur man gör hemgjord majonäs, så det vispas och vispas för fullt i köket.

06 oktober 2013

Hemmahelg


Gick en mycket kort promenad i lugnt tempo ikväll. Det blev några hostattacker men annars kändes det bra att komma ut i friska luften. Jag håller på att bli frisk, hoppas jag. Har haft en envis och jobbig hosta i mer än två veckor nu.
Helgen har varit en lugn hemmahelg med bl.a. fönsterputs och vädring av täcken och kuddar. Har bakat Budapestrulle idag som jag ska ta med till jobbet i morgon.