31 december 2013

Gott Nytt År

Gott Nytt År allesammans!

28 december 2013

Vår jul

Härligt att vakna på julaftons morgon med både Arwid och Adam sovande hos oss. Så småningom åt vi en enkel jul-frukost (för att orka äta desto mer julmat till lunch). Grabbarna åkte  sedan till mormor och tog med henne hit. Det här är första julen utan morfar/pappa Gösta. 
Innan vi började ta av julmaten berättade Jens för oss om de olika maträtterna. Eftersom jag är sambo med en mästerkock var det mesta hemlagat och hembakat. Egen inlagd sill, gravad lax med hovmästarsås, omelett med svampstuvning, vegetarisk grönsaks- och rotfruktsgratäng med lite sting av chili, köttbullar av hem-mald köttfärs, revbensspjäll, surdegsbröd, m.m. Ja, jag passar på att skryta lite över och berömma min sambos matlagning här för den är verkligen superbra. Fattar egentligen inte hur han hinner laga all god mat till jul.  
Jag bidrog med min goda rödbetssallad som också innehåller vitkål och äpplen=) Vi har en hel del vegetariska rätter eftersom Arwid är vegetarian sedan flera år.
Här är mästerkocken själv till vänster, därefter Arwid med ryggen mot kameran, mormor och Adam sitter vid bordet. Vi ser fram mot att snart få börja äta och att fira jul tillsammans.
Här har vi kommit till julklappsutdelningen. Mamma/mormor Vera har precis öppnat julklappen med fina ansiktskrämer, en dagkräm och en nattkräm.
Här öppnar Arwid julklappen med kudden som morfar sytt till honom. Han hann sy den klar innan han blev för trött och dålig. Jag lämnade sedan in kuddtyget till en sömmerska som gjorde kudden färdig med bakstycke och innehåll. Synd bara att han aldrig hann sy en kudde även till Adam (men Adam fick bl.a. en fin borrmaskin i julklapp som jag tror att han blev väldigt glad över).

23 december 2013

God Jul

Önskar er alla en riktigt God Jul!

22 december 2013

Carlslundsrundan


Efter frukost tog vi en långpromenad i Carlsundsrundan som är c:a 6,7 km. Idag blev det några stopp utmed vägen. Första stoppet blev ödetorpet.
Det verkar som någon lämnat torpet utan att flytta. Det mesta som behövs i ett hem verkar finnas kvar. Möbler, lampor, telefon, duk, stearinljus, vas m.m. Det är t.om. framdukat fyra tallrikar vid ett av borden. Vi gick inte in i huset utan vi kikade in genom de trasiga fönstren.
Den gamla "Vinterkällan" är nästan helt igenvuxen. Den gamla pumpen finns kvar men är trasig. Här lekte jag som barn och även Arwid och Adam då de var yngre. 
Hästen verkar intresserad av fotografen. En fin bild blev det, både för hästfotografen och för mej. 

19 december 2013

Carlslunds-jul

På min lediga dag i tisdags tog jag en promenad i skogen. Skogen finns alldeles utanför vårt hus.
Som vanligt letade katten upp mig på min skogspromenad.
 
 På väg hem från skogen!
 Igår kväll klädde vi granen.
Det ska bli härligt att få fira jul igen!

17 december 2013

Slow

Härligt med en ledig dag en helt vanlig tisdag en vecka före julafton. Jag har lite som ska fixas idag men jag gör allt i ett ganska lugnt och långsamt tempo utan stress. Jag ska också ta en promenad för att passa på att komma ut i naturen i dagsljus.
Efter en stressig period i mitt liv för några år sedan tränar jag ständigt på att ta det lugnt. Har förstått att stress inte bara försvinner av sig själv utan det krävs en vilja och även målinriktad träning. Det kan jag skriva mer om i ett annat blogginlägg.   
Idag visar jag arbetsrummet som numera känns färdigmöblerat efter att bokhyllan kom på plats. Vi flyttade ner bokhyllan från övervåningen för ett tag sedan.
Ha det så bra alla bloggläsare!

08 december 2013

Mera snö

Det är nog ganska tufft att vara liten fågel när det är kallt och snöar.
Vi har ett matställe till fåglarna där vi bjuder på allt möjligt gott. Ett populärt och uppskattat matställe!
Dagens bilder är tagna inifrån genom fönstret när fåglarna sitter utanför i avenbokshäcken och väntar på sin tur till fågelmaten

07 december 2013

Decemberlördag

Började dagen med halkig motionspromenad i solsken och snö. Kom sedan in med rödblommiga kinder och mycket frisk luft i lungorna.
I eftermiddag tog jag bilen till kyrkogården och tände ljus på gravplatsen.
Vacker orangeskimrande himmel över fina kyrkogården som är täckt av snö, is och kyla.
Hemma i Carlslund igen tog jag en bild på den mäktiga eken med rosa himmel bakom.

03 december 2013

Halvdag

Vi har varit lediga i eftermiddag. Efter lunch på jobbet åkte vi till grannstaden. Vi gick omkring och tittade i affärerna och handlade lite julklappar. När vi kom hem tände jag brasan och vi satt i soffan och läste dagens tidning. Vardagslyx!
Till helgen ser jag fram mot julkonsert i Heda kyrka på lördag och tillverkning av blomsterarrangemang med en vän på söndag.