31 augusti 2014

Dagens Carlslundsrunda

Idag får ni följa med mej i motionsspåret i den så kallade Carlslundsrundan. När jag öppnar grinden i vår trädgård och tar ett kliv ut på gatan är jag i motionsrundan direkt. Det är bara att ta på sig träningskläderna och ge sig ut. Hur enkelt som helst! Rundan är 6,6 km.   
Motionsrundan går först genom ett skogsparti med några små torp. Platserna där torpen ligger heter bl.a. Roslätt, Korpbacken, Eriksro och Löten.
Det växer vass utmed ett dike vid vägen. Idag, när kameran är med ser jag min runda på ett annat sätt. Jag ser mer detaljer och är mer uppmärksam.
Nu börjar jag närma mig Eldslösagårdarna. När jag passerat uppförsbacken och gårdarna blir det asfalt på vägen och jag kommer in i villaområdet Östra Eldslösa. I det området har jag bott i 23 år och där har mina barn växt upp.
Nu är villaområdet passerat och jag är på väg ut mot landet igen. I den här nerförsbacken brukar jag springa. Men idag blir det ingen springtur, jag tar det lugnt eftersom jag varit lite förkyld.
När jag passerat ridskolan fortsätter rundan in på Carlslundsvägen där vi bor. Det är förresten bara vi som bor på den vägen.
Jag har sett ett trettiotal hästar i hagarna som jag passerat idag och även några kor. I motionssrundan har jag har mött två motionärer på promenad, två cyklister, en ryttare och en rullskidåkare.
Nu är jag snart hemma igen. Här är vindkraftverken som vi varken ser eller hör hemifrån oss trots att de är nära.
I vanliga fall tar det en timma att promenera runt. Idag tog det lite längre tid eftersom kameran var med.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så härligt att kunna kliva rakt ut i naturen, såsom du beskriver det! Jag får visserligen gå några steg till, men sedan har vi ett stort naturområde runt omkring oss. Roligt att du tog med kameran...visst ser man mer när man väl ha börjat fotografera. De gamla ortsnamnen, vet du varifrån namnen kommer?
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

Ja, det är fantastiskt att ha naturen direkt utanför trädgården. Nej, tyvärr har jag ingen aning om var ortsnamnen och torpnamnen kommer ifrån.
Kram från kerstin

Anonym sa...

Tack för 6.6 km trevlig tur. Undra om jag inte fick lite motion på köpet. Måste vara härligt att ha det så nära inpå knuten. Hoppas du blir av med förkylningen snart. Hösthälsningar från söder

Kärrans blogg sa...

Ja, det är härligt att ha motionsspåret så nära och nu är förkylningen som bortblåst =)
/Kerstin