06 april 2015

Påskhelgen 2015

Å vilken härlig påskhelg vi har! Härligt och mysigt att ha Arwid och Adam här hemma helgen och jätteskönt med lediga dagar. Dagens bilder är från Adams och min utflykt på Långfredagen. Arwid var inte med eftersom han var i grannstaden och träffade kompisar. På bilden är vi vid resterna av ett gammalt torp som vi passerade på väg mot "Högbystenen".
Vi började utflykten med ett besök på kyrkogården för att önska Glad Påsk till morfar/pappa Gösta. Vi hade med en fin påskbukett till graven. Här på bilden är vi på Högby gamla kyrkogård från 1100-talet där det finns några gamla välbevarade runstenar som man tror är från början av 1000-talet. 
I helgen har vi varit mycket utomhus, suttit i solen på vår altan, tagit långpromenader och åkt iväg på utflykt. Igår förmiddag var vi alla fyra ute i vår trädgård. Adam grävde upp 15 m häck, Arwid och Jens tog ner staketet där vi ska ha gärdesgården. Jag tog hand om de uppgrävda häckplantorna. Arbetet var klart på tre timmar!
Bilden är från Högby gamla kyrkogård 
Här är Adam från en av våra långpromenader i omgivningarna utanför oss. Vi hittade en plats med rester av ett gammalt torp. Hembygdsföreningen hade satt upp en skylt där det står att platsen heter Hagen och att Anna Sofia Andersson bodde här i en s.k. backstuga fram till 1919.
Idag jobbar Jens men Arwid, Adam och jag har en ledig dag kvar tillsammans. Jag tror att det blir en slappardag i solen på altanen idag. 

Inga kommentarer: