02 juni 2015

Utveckling och förändring

I mitt arbete som chef har jag förmånen att få handledning. Jag har träffat min handledare c:a 6 gånger per år sedan 2009. Handledningen har varit som ett bollplank med en professionell samtalspartner. Träffarna har också varit en plats för eftertanke, vila och utveckling där jag har testat idéer och funderingar. Vi har diskuterat svårigheter i min yrkesroll och jag har reflekterat över mitt uppdrag och min situation. Vi har också pratat mycket om uppväxt, relationer och hur jag har det i mitt liv och hur det har varit.
Syftet med handledningen är att det ska bli en utveckling och förändring. Det slutgiltiga syftet är att bli självständig i mötet med olika situationer som kan uppstå.
Idag avslutade vi handledningen. Jag är mycket tacksam och glad för allt jag fått ut av handledningen. Nu känner jag att det är färdigpratat och idag är jag en mer förstående och accepterande person med redskap att hantera min roll i livet. TACK!  

2 kommentarer:

nillashalsaharmoni sa...

I mina öron låter det här fantastiskt! Det hör nog inte till vanligheterna att få handledning under så lång tid! Roligt att du upplever att du har utvecklats och känner dig mer trygg i dig själv. Viktigt i egenskap av chef som ska leda andra.
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

Hej!
Ja det har verkligen varit en förmån med chefshandledning. Jag är tacksam över arbeta i en region (f.d. landsting)där man satsar på "hållbara chefer".
Ha en fin helg!
Kram från Kerstin