05 juli 2015

Göteborgshelgen

I fredags hämtade jag Adam, som var i sin fars hus, och åkte hem till oss där vi åt lunch. Mätta och glada satte vi oss i bilen och åkte mot Göteborg. Adam satt ganska trångt i baksätet eftersom han hade packat in tavlor och högtalare som skulle med till Göteborg. När vi kom fram handlade vi lite mat och fyllde på Adams kylskåp. Arwid kom och under ledning av Jens fixade vi en god middag som vi åt i Adams kök. 
Efter maten tog vi en kvällspromenad i omgivningen Munkebäckstorg och Kålltorp där Adam bor. Vi köpte glass och satte oss i grönskan, njöt av sommarkvällen och jag var glad över att vara tillsammans.
Efter en god natts sömn och god långfrukost gav vi oss ut i Göteborg. Vi tog spårvagnen in till centrum och beslutade oss för att besöka Trädgårdsföreningen. Jens ville köpa getinggift som vi köpt där tidigare och som varit mycket effektivt.
I Trädgårdsföreningen var det Rosenfest just idag. Det var många som var där för att njuta av alla tusentals rosor som blommade. Vi gick omkring bland människor och rosor, köpte kall dryck och pustade ut i skuggan. 
Trädgårdsföreningen i Göteborg är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker har jag läst på hemsidan Efter besöket i Trädgårdsföreningen tog vi en lång, trång, varm och svettig resa med spårvagnen till Saltholmen.
I Saltholmen mötte vi Arwid. Efter den svettiga spårvagnsresan var det helt underbart att ta båten till Brännö.  
På Brännö tog vi en promenad till en badplats. Utmed vägen på vår promenad var det loppis i nästan varje hus s.k. Loppis Hamn till Hamn. Här på bilden är badplatsen, Arwid och Adam har precis kommit upp från badet. Vi tre går tillsammans i vattnet tillbaka till platsen där vi solade/vilade.
Det fanns en brygga med hopptorn där Arwid och Adam hoppade i havet och badade.
 Här är vi =)
Här är stranden och havet som var ganska ljummet. Efter bad var det dags för mat. Vi gick till Brännö Värdshus, satt utomhus i skuggan och åt en mycket god middag. Jag åt Ceasarsallad, Jens åt grillad hamburgare, Adam åt lax och Arwid åt en vegetarisk rätt och vi var alla mycket nöjda med den goda maten.
Dags för återfärd med båten till Saltholmen och här har vi tagit en promenad till hamnen på Brännö.
 Västkustbild från hamnen på Brännö
Här kommer fina Silvertärnan och hämtar oss. Den stannar till vid Asperö innan vi är framme i Saltholmen. Båtresan tar ungefär 18 minuter.
 En underbart vacker båtresa på ett stilla hav i fina och varma sommarkvällen.
 Vi passerar några båthus på resan in mot Saltholmen
När vi kom fram till Saltholmen tog Arwid sin cykel hem till sig i Majorna och vi sa Hejdå och tackade varandra för en mycket fin dag tillsammans. Adam, Jens och jag tog inte spårvagnen utan unnade oss lite lyx för att ta oss tillbaka hem till Adam. Hemma hos Adam satte vi oss i köket, pratade om dagen, åt lite "plock" och sov sedan gott hela natten. Idag har vi fixat lite hemma i Adams lägenhet med tavlor och gardin. Sedan tog vi bilen tillbaka hem till lilla Mjölby.
TACK Adam, Arwid och Jens för en superfin sommarhelg i Göteborg!

2 kommentarer:

nillashalsaharmoni sa...

Roligt att det blev så lyckat och trivsamt! En märklig men go känsla när du skriver så fint om Göteborg. Staden som jag älskar så mycket! Tack för fina bilder.
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

Vi hade en mysig och fin helg tillsammans och tur med vädret.
Kram