23 augusti 2015

Sensommarhelg

Vi har haft Arwid här hemma i helgen. Igår bjöd mormor/mamma Vera på mat. Hon bjöd på raggmunk som Arwid hade önskat. Till dessert serverade hon sin egen hemlagade nyponsoppa. Här på bilden står finporslinet framdukat med desserten i soppskålen och väntar på balkongen.
Maten smakade underbart och vi hade en mycket trevlig stund tillsammans. Här sitter mormor/mamma Vera snart 90 år och sambo Jens tar nyponsoppa. 
Att träffa dej är som att få en vitamininjektion, sa mormor till Arwid.
Idag åkte Jens, Arwid och jag till Ombergs Turisthotell och åt "sommarlunch". Hotellet låg inbäddat i lavendel med humlor och fjärilar.
Arwid utanför entrén, med lavendeldoft och humlesurr i bakgrunden.
Om man vill åka hit och äta måste man boka i förväg. Vi ringde tidigt i morse och bokade in oss. Jag förstår att det är ett populärt utflyktsmål. Miljön är fantastisk, både inne och ute. Maten är nästan obeskrivligt perfekt, vackert upplagt på tallriken och serverad av personal som är så där lagom mysigt lugna, trevliga och proffsiga. Dessutom är maten tillagad av lokala, ekologiska och säsongsbetonade råvaror. 
Den här mysiga miljön möts man av i hotellets entré. Här känner man sig välkommen, redan på bilparkeringen. 
Från hotellets entré ser vi nästan hela Östgötaslätten och en liten bit bort ser vi Vättern.
Vi har haft en underbart fin sommardag idag och verkligen upplevt och njutit av solen, värmen, den vackra naturen med fin utsikt, ätit god mat i vacker miljö och det bästa av allt - vi har varit tillsammans.

Inga kommentarer: