27 december 2015

Mitt 2015

I januari kom Arwid hem igen efter tre veckor i Tanzania. När han berättade om sina upplevelser gav det mej nya perspektiv som jag ofta tänker på. De "problem" vi upplever här hemma i Sverige är vanligen s.k. i-landsproblem/lyxproblem. Människorna i den lilla byn i Tanzania har helt andra problem i sin vardag. För dem handlar det om liv, död, allvarliga sjukdomar, mat för dagen o.s.v. 
Den fina bilden på Arwid och de aids-sjuka barnhemsbarnen är tagen av någon i resesällskapet.
Han skickade också bilder från sjukhuset som fanns i byn. Det var mycket spartanskt inrett men det betydde enormt mycket för invånarna i byn. Jag som arbetar inom sjukvården får ibland höra klagomål på den svenska sjukvården och ibland är klagomålen befogade. Ofta tänker jag dock att de som klagar borde få se bilderna från det här sjukhuset. Det har i alla fall gett mej en enorm känsla av tacksamhet över den fina sjukvård vi har i vårt land. 
Den här bilden på de nyfödda tvillingarna glömmer jag aldrig.
Adam åkte tillbaka till Göteborg i början av januari efter jul- och nyårsfirande här hemma i Mjölby. Det var härliga och mysiga dagar då vi var tillsammans.
 I februari läste jag boken "Yoga Girl" och fick ny inspiration till min egen träning. Författaren som är en ganska ung tjej berättar om sina ibland mycket tuffa upplevelser i livet. Budskapet är bl .a. att alla kan förändra sitt liv om viljan finns. "Att välja kärlek i stället för rädsla kräver mod, men på andra sidan finns insikt", ett citat från boken som betytt mycket för mej. Boken handlar även mycket om yoga och olika övningar förstås.
I mars beställde vi arbetet med gärdesgård. Vi bokade våra SPA-dagar tillsammans med Arwid och Adam. 
I april firade vi påsk, Arwid och Adam var här hela helgen. Det blev flera och långa promenader i omgivningarna här utanför. Arwid och Adam hjälpte oss också med att förbereda för gärdesgården, d.v.s. gräva upp häck och ta bort staket. Deras arbete betydde mycket för oss. TACK! ♥
Jag var också glad över att trädgårdssäsongen rivstartade i april. Jag rensade 60 meter häck på bägge sidor och njöt av livet utomhus.
I maj hade vi underbara SPA-dagar i Varberg tillsammans med Arwid och Adam. Det var en av presenterna till Arwid som fyllde 30 år i januari. Det blev mycket bad, relax och även ett yogapass. Arwid och Adam tog verkligen tillvara på anläggningens möjligheter och provade på det mesta t.om. bad i havet med bastu efteråt.  
SPA-anläggningen, Varbergs kusthotell ligger underbart vackert, endast 52 steg från havet. Förr var det ett sanatorium för tuberkulossjuka barn och ungdomar här.
I juni blev gärdesgården färdig och det blev så jättefint, precis som vi hade önskat. Hus och trädgård fick ett välbehövligt "lyft" tack vare gärdesgården. TACK svenska gärdsgårdar för ett proffsigt och mycket välgjort arbete, som det gjordes förr. 
Arwid cyklade Vätternrundan och vi fick äran att möta honom vid målet och ta med honom tillbaka. Han var så otroligt pigg, glad och fylld av energi efter 30 mil!
Arwid tog i juni sin examen vid Handelshögskolan i Göteborg. Adam tog sin examen efter tre år på Chalmers i Göteborg. Arwid har fått jobb och Adam har valt att plugga ytterligare två år på samma skola. Jag är stolt och känner stor respekt för deras kunskap och fina resultat ♥ 
Vi hade tidig semester som började i midsommarveckan. Det var härliga dagar med ledighet, frihet, frukost i solen på altanen.
I början av juli åkte Jens och jag till Göteborg. Vi bodde hemma hos Adam i hans fina lägenhet på Björcksgatan i området Kålltorp. Jättehärligt att vara tillsammans och jag tycker också om staden Göteborg.
Vi var en heldag på Brännö. Det var en varm och solig dag =) Vi promenerade omkring på ön, hängde på stranden och åt en underbart god middag på Brännö Värdshus.
På kvällen kom fina Silvertärnan och hämtade oss. Hela dagen är ett underbart fint sommarminne att längta tillbaka till.
 Här är köksfönstret i Adams fina, mysiga och trivsamma lägenhet.
I augusti köpte Arwid och Lotta en tvåa i området Lunden i Göteborg. Äntligen har de ett eget hem.
I september fyllde mamma Vera 90 år. Det var en rolig dag med 35 gäster i den lilla lägenheten på trygghetsboendet. Syster Inger och jag skötte köket med servering, disk, ta hand om blommor och gäster. Mamma Vera kunde njuta av dagen och det gjorde hon verkligen. 
Helgen efter 90-årsfirandet kom Adam hem för att fira mormor. Adam och jag hann också med en härlig och lång promenad i skogen.
Arwid började sitt nya jobb i september vilket bl.a. innebar några dagars introduktion i London och därefter fortsatt introduktion på Sri Lanka i 4 veckor.
Jag njöt av trädgården hela säsongen och det blommade så vackert långt in på hösten.
I början av oktober kom Arwid hem till Göteborg igen efter en lång jobbintroduktion på Sri Lanka. Hem till Lotta i nya lägenheten
Adam var en helg i Stockholm med sitt gamla kompisgäng. Några av dem har hängt ihop sedan dagistiden.
 Älskar hösten!
 Vi hade en mycket vacker höst med sol och vackert väder.
En bild från kyrkogården allhelgonahelgen i slutet av oktober. Vi gjorde fint på graven och vi tänkte på fina pappa/morfar Gösta ♥
Jag gjorde fint hemma också, i våra blomlådor och krukor. Nu vilar trädgården!

Jens och jag var på föreställningen "Ägd". En tänkvärd föreställning med mycket skratt.
I november hade vi många vackra solnedgångar i naturen utanför.
Jag träffade två av mina gamla jobbarkompisar en heldag i grannstaden.
Vi firade Fars Dag med att gå på bio och se senaste James Bond filmen Spectre och en god middag efteråt på restaurang.
Vi var på julmarknad på Billa Gård
Vi hade en superfin Luciahelg med fin och stämningsfull Luciamorgon här hemma tillsammans med Arwid som hälsade på. Vi träffade även Lotta en stund på lunch här hemma innan det var dags för dem att återvända hem. 
Härligt med jul och att göra fint både inne och ute. Vi hade ett mysigt julfirande tillsammans.
Idag kom snön! Här tar vi det lugnt idag, slappar och myser inomhus. 
Jag har reflekterat över året som snart är slut. Det har varit ett bra år! Tänker också framåt på 2016, vad som verkligen är viktigt att fokusera på, att hålla fast vid och att släppa taget om. Min önskan är att leva här och nu, sprida ljus och värme, vara öppen för förändring, fortsätta känna ödmjukhet och respekt, sträcka ut en hand då det behövs, ha ett öppet hem med allt vad det innebär, leva i harmoni med mig själv och andra.
Jag önskar er alla fina bloggläsare ett riktigt Gott Nytt År! Var rädda om er själva och varandra

2 kommentarer:

nillashalsaharmoni sa...

Hej Kerstin! Vilken trevlig summering om dig och din familj! Förstår att du är stolt över Arwid och Adam, de verkar vara målmedvetna och ambitiösa...precis som du själv! :) Härligt år och jag önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt ÅR!
Hoppas vi ses någon gång när du kommer till Göteborg!
Många kramar, Gunilla

Kärrans blogg sa...

TACK, Gunilla!
Självklart ska vi ses i Göteborg.
Gott Nytt År och kram!
/Kerstin