31 januari 2015

Vintertid

Drabbades av en slags lyckoruskänsla av tacksamhet idag när jag tog en promenad med kameran i omgivningen där vi bor. Lycklig och tacksam över att bo så fint i vacker natur!
Naturen här är alltid vacker oavsett årstid. Idag var allt täckt av snö och det var alldeles tyst.
Den här veckan har det börjat bli ljust på morgonen när vi åker till jobbet och det är inte helt mörkt längre när vi kommer hem. Härligt när ljuset återvänder! 
Naturmotiven, det jag ser i naturen varierar beroende på årstid. Idag hade naturen tydliga konturer ungefär som svart eller vitt
Det var lite tankar och funderingar från mej under min naturupplevelse idag.
Ha fortsatt bra helg allesammans!

25 januari 2015

Julafton och födelsedag

Den här helgen har vi haft Arwid hemma hos oss. Han var bortrest i julas och sedan har han fyllt år. Igår kväll firade vi både julafton och födelsedag. Vi lyssnade på julmusik och drack lite glögg när julklapparna delades ut. Sedan fick han sina födelsedagspresenter. Kul att presenten som innehöll en gemensam upplevelse blev så uppskattad =) 
Vi åt en vegetarisk trerättersmiddag, tittade på bilderna från Tanzania och hade en mysig lördagskväll. När Arwid är hemma passar han också på att träffa en del gamla kompisar + farmor, farfar och mormor. Han har också förbättrat vårt trådlösa nätverk här hemma. Helgen passerar alldeles för fort och då är det extra kul att ha vår gemensamma resa under våren/försommaren att tänka på och längta till. 

21 januari 2015

Nysnö

Jag hann ut en stund idag när vi kom hem från jobbet, innan det blev mörkt. Det var så vackert ute med all nysnö. Jag tog lite bilder på mitt favoritmotiv =) 
 Härligt att andas frisk, utomhusluft efter en heldag inomhus.
Här syns det gamla staketet som ska bort och ersättas med en gärdesgård.

14 januari 2015

Trädgårdsprojekt vår 2015

Vårt trädgårdsprojekt i vår är en 60 meter lång gärdesgård mot naturen. Det innebär att staketet som de förra ägarna satt upp måste tas bort och c:a 15 m häck ska grävas upp. Gärdesgården kommer sedan att sättas upp av personer som kan det genuina hantverket "som det gjordes förr".
Dagens bild har jag lånat från "Svenska Gärdsgårdar"

10 januari 2015

Städlördag

Julen har städats ut hemma hos oss idag. Nu längtar vi efter ljusa kvällar och våren.
Ha en fortsatt bra helg allesammans!

08 januari 2015

Olika perspektiv

Efter en mycket lång hemresa från Tanzania är Arwid tillbaka i Göteborg igen. Allt har gått bra och han har varit frisk. Jag tror att det varit en spännande och mycket annorlunda resa och en resa som som ger nya perspektiv. 
Han har i c:a tre veckor bott i en liten by i Tanzania. I byn finns bl.a. ett barnhem där barn tas emot när föräldrarna inte längre finns kvar eller inte kan eller vill ta hand som sitt barn. Arwid har skickat bilder från byns barnhem, sjukhuset, det mycket enkla rummet som han bott i, den mycket annorlunda maten och han har berättat lite om hur befolkningen bor och lever. Det har även gett mej nya perspektiv. När jag sett bilderna på barnhemsbarnen som blir överlyckliga av att få leka med en badboll eller får låna den vita mannens keps tänker jag på hur omåttligt mycket bättre vi har det i vårt land där vi bor. De "problem" vi brottas med är vanligen s.k. i-landsproblem. I byn där Arwid var är problemen helt annorlunda. Under tiden Arwid vistades i byn dog en kvinna efter förlossning, några av barnhemsbarnen har HIV, de flesta i byn hade anhöriga som som dött i sjukdomar, olyckor mm. Arwid sa att döden var mycket mer närvarande här, en del av livet för de flesta. Det är svårt att verkligen förstå dessa människors liv och vardag som är så annorlunda mot vårt trygga och bekväma liv. Vårt behov av kommentarer och gillare i bloggar, på facebook och instagram kan kännas lite överdrivet när jag försöker ta in Arwids upplevelser från den lilla byn i Tanzania.
Dagens bild är på Arwid och Adam i Adams kök, aug. 2014  

06 januari 2015

Morgonsol

Härligt att vakna till en vacker soluppgång idag. Jag hämtade kameran och gick ut iklädd pyjamas, gummistövlar och fleecetröja. Ställde mig i en av odlingslådorna och tog fina bilder. Jag njöt av frisk luft och vacker naturupplevelse. En bra början på dagen!
Idag börjar Arwid den långa resan hem. Han flyger från Mwanza Airport i Tanzania vid 13-tiden och är tillbaka i Göteborg i morgon. Jag längtar efter att prata med honom sedan och få höra hur han haft det. 

04 januari 2015

Uppleva mer

- Under 2015 vill jag uppleva mer, sa jag till min sambo häromdagen. Han tittade förvånat på mig. 
- Jag vill inte uppleva en massa olika platser, resor eller sevärdheter och sådant. Jag vill uppleva mer i stunden som är just nu
Att t.ex. känna de olika smakerna i maten vi äter, äta långsamt och njuta av mat och dryck. Det handlar också om att verkligen lyssna på den jag samtalar med utan att planera eller tänka på vad jag ska säga eller göra sedan. Att uppleva mer är också att notera mina tankar och känslor i olika situationer. Att uppleva mer i stunden som är... 
Dagens bild är på Adam och mig 141228, bilden är tagen av sambo Jens 

01 januari 2015

År 2014

I januari fyllde Adam 26 och Arwid 29. För övrigt flöt januari på som vanligt och inget särskilt hände. 
Vårt TV-rum blev klart i februari och det blev fint med en ny TV-bänk.
I mars påbörjades altanbygget. Att det skulle ta nästan fyra månader innan allt blev klart hade vi ingen aning om då. Hav & Mark som gjorde jobbet drabbades hela tiden av oförutsedda händelser som gjorde att det drog ut på tiden.  
Både Arwid och Adam var hemma i påskhelgen. På skärtorsdagen åkte Adam och jag på utflykt till Naturum vid Tåkern. Det var en ganska kall och blåsig dag men resten av påskhelgen var varm och solig.
I maj blommade vildäppelträdet bedårande vackert utanför oss. Jag plockade gullvivor och liljekonvaljer utanför vår trädgård. Det var en vacker vår och försommar 2014. 


I juni börjar det växa i våra nya odlingslådor i vår trädgård. "Hav & Mark" har tillverkat lådorna och Jens målade dem i samma färg som huset.
Första helgen i juni var både Jens och jag i Göteborg. Då bodde vi på hotell och vi umgicks med Arwid och Adam förstås.
Vi får också se resultatet av planteringarna i norr-rabatten. Jag njuter av vår trädgård!
I mitten av juli får vi äntligen en efterlängtad semester. Första semesterdagen åker vi till Ystad Saltsjöbad. Efter en lång resa var det underbart att komma fram till det här fina boendet vid havet.
En lugn, skön och avstressande semester i vacker och harmonisk miljö. En enorm kontrast mot vardagsrutiner och hårt arbete.
Vi hade gärna stannat kvar ytterligare några dagar i Ystad. Vi kände att behovet av ledighet och vila var stort. Jag kan tänka mej att vi gärna åker tillbaka hit igen.
Jag hälsade på hos Arwid och Adam i Göteborg några dagar i augusti innan det var dags att återvända till jobbet igen. Här ska vi äta en god vegetarisk middag i Adams fina kök. 
Det var underbara Göteborgsdagar, härligt att vara tillsammans. Sista dagen var vi på Saltholmen innan det var dags för mej att ta tåget hem.
En sensommarbild på vårt hus med nybyggd altan. Jag älskar vårt hem! 
I mitten av september tog Jens och jag ledigt några dagar. Vi åkte till Amalias Hus i Gränna och skämde bort oss lite.

En helg i mitten av november var det dags att åka till Göteborg igen för att hälsa på Arwid och Adam. Som vanligt var det mysigt och härligt att vara tillsammans och Göteborg är en stad jag tycker om. 
I december kom bänken på plats i sovrummet
Adam kom hem för att fira jul och nyår, Arwid åkte till Tanzania. 
Vi har haft ett fint jul- och nyårsfirande och vi har haft ett bra år.