31 oktober 2015

Groventrén

Det har sett lite tomt och kalt ut vid vår groventré. Idag kom jag på att vi hade med oss en balkonglåda hit från tiden på Bondegatan. Sambo J monterade den på trappräcket vid groventrén och jag planterade några höstblommor. Lite blommor i en gammal balkonglåda gjorde vår entré lite gladare =)

29 oktober 2015

Alla helgons helg

Efter jobbet idag åkte jag till kyrkogården och tände ljus på pappa Göstas gravplats. Här på bilden är en av ingångarna till kyrkogården - en vacker grind i en tegelmur med klätterhortensia. Utanför är det mycket trafik, inne på kyrkogården är det tyst, lugnt och vackert.
Kyrkogården är fantastiskt vacker, som en skogsglänta med gravplatserna naturligt placerade. Efter en intensiv arbetsdag var det välgörande att ta en promenad på kyrkogården, i tystnad, ensam, i lugn och ro, bara vara, ta in stillheten och det allt det vackra.
Under min promenad blev det mörkt ute och alla gravljusen spred ett fint ljus på kyrkogården. Här vilar pappa Gösta tillsammans med min farmor och farfar. Pappa Gösta blev 90 år och han hade ett bra liv förutom den sista tiden då han var sjuk. Om han hade fått bestämma hade han gärna levt några år till,  han var inte riktigt färdig med livet och det känns som att han lämnade oss alldeles för tidigt trots sin höga ålder.

25 oktober 2015

Höst på Omberg

Hösten är vacker och den är som allra vackrast på Omberg nu. Det ser ut som att hela Omberg sprakar av färger i gult, orange, rött och brunt. Här är stigen som leder till Stocklycke Hamn.
Samma stig men åt andra hållet. På stigen går man under bokträden i fina höstfärger.
Det var västlig vind idag och full fart på Vättern med höga vågor som slog emot Omberg.
Omberg från utsiktsplatsen vid Västra Väggar. Här var blåsten så hård att det var svårt att hålla kameran stilla och jag tappade andan när jag försökte prata.
På väg hem från Omberg körde vi i den här vackra allén utanför gården vid Kyleberg.

24 oktober 2015

En lagom dos stress

Den här arbetsveckan har handlat mycket om stress, på olika sätt. En myndighet har inspekterat arbetsplatser med fokus på arbetsrelaterad stress och kommit fram till oroväckande arbetsmiljö med allvarliga brister i Sveriges primärvård.
Även min arbetsplats blev granskad och trots mycket fina resultat i medarbetarenkäter som visar på låg stressnivå så var de inte riktigt nöjda. Nu ska det göras riskbedömning, dokumentation och handlingsplaner vilket också kan ge stress eftersom det ska göras under tidspress. Men.. jag ser det som ett lärande och inget är så bra utan att det kan bli ännu bättre och jag hoppas verkligen att det leder till minskad stress för alla medarbetare. Jag ska inte göra jobbet själv utan vi är ett jättebra "gäng" på jobbet som gör det tillsammans och vi har också anlitat experter på ämnet i vår region.
Inspektören tog också upp det egna ansvaret, att ansvara för sin återhämtning och sin egen hälsa, att säga nej och att säga till om man inte mår väl. 
Stressen är inte alltid skadlig utan det är brist på återhämtning som är skadlig. En liten lagom dos stress kan t.om. vara bra =)
Dagens bild har jag lånat från Norrgavel, vårt soffbord och TV-bänk är med på bild      

17 oktober 2015

Älskar hösten

Efter städning på förmiddagen har jag varit utomhus resten av dagen. Jag har tagit bort sommarblommorna och gjort höstfint i trädgården. Sambo J har flyttat vinbärsbuskar och det var lättare sagt än gjort men nu är det klart. Jag tog också en promenad i naturen utanför och jag hade med kameraväskan med objektiven. Här har jag använt ett macro-objektiv när jag tog en bild på spindelväv med droppar från morgonens dimma
 Jag älskar hösten!
Leriga grusvägar med nedfallna löv och det doftar höst och skog.
En nyplöjd åker med vackra höstfärger i bakgrunden.  
En droppe på en liten kvist och i droppen speglar sig träd och gula löv.

11 oktober 2015

Höst i trädgården

I eftermiddag har jag planterat höstblommor i krukor. I några krukor är sommarblommorna fortfarande jättefina och de får vara kvar ett tag till.
Vi har nog en ovanligt varm och solig höst i år. Solrosorna blommar trots att det är oktober.
Höstplantering vid garageinfarten, vaktelbär och vit ljung. Stenarna har sambo J grävt fram vid tomtgränsen när vi förberedde för gärdesgården. 
Jag har testat mitt nya macro-objektiv idag. Man kommer verkligen extremt nära och jag behöver träna på att hitta skärpan. Här är en kaprifolblomma.
Nypon, fotad med macro. Arwid hjälpte mej för ett tag sedan att beställa tre macro-objektiv, en kameraväska och ett linslock. Allt beställdes från Kina till en kostnad av endast c:a 300 kr för alltsammans. I kameraväskan får jag plats med alla objektiv och kameran. 
 Aroma
Ingrid-Marie levererar massor av äpplen i år men är inte riktigt mogna än.
Kvällsljus i oktober

10 oktober 2015

Rosen Karen Blixen

Tänk att rosen Karen Blixen fortfarande blommar i vår trädgård! Härligt gräddvit med rosa nyanser.
En smuk rose på danska

08 oktober 2015

Rimforsa Strand

Idag kom jag hem efter ett dygn på Rimforsa Strand med jobbet. Jag har varit på konferens med personer som har samma typ av arbete som jag har, i västra länsdelen i vår Region. Här är en bild från fönstret i mitt rum med sjön Åsunden alldeles utanför.
Rummen är enkelt inredda och det är skönt att det inte finns TV. Här är det tyst och lugnt med en fantastisk utsikt. 
Här har jag sovit skönt inatt efter en intensiv dag och en god två-rätters middag på kvällen. Efter maten blev det lite prat i salongen innan jag gick till rummet. 
Efter två intensiva dagar med mycket information, grupparbete och diskussioner känner jag mig ganska "mör". Det var jätteskönt att komma hem till sambo J, katterna och fina naturen.
På bilden ser ni mej i mitt rum på Rimforsa Strand i morse 

04 oktober 2015

Helgen

Igår skickade Arwid en solnedgångsbild från Bentota på Sri Lanka. Det är helt fantastiskt att jag här hemma, i min mobiltelefon, får se lite av allt han upplever på sin resa.
Här är en bild från stranden i Bentota där de har varit i helgen. Nu är han tillbaka i staden Colombo för jobb ytterligare en vecka.
Bilderna är tagna med Arwids mobiltelefonkamera
Adam har varit i Stockholm och verkar ha haft en grymt, häftig helg men det gamla kompisgänget. En av kompisarna (som numera bor i Stockholm) har fyllt år och hela gänget kom och överraskade i fredags kväll.  
Några av dem har varit kompisar sedan tiden på dagis, därefter har det fyllts på med kompisar från skoltiden och även från gymnasiet. Längst till vänster sitter Adam.
Bilden har jag "lånat" från facebook  
Här är allesammans uppställda för fotografering i samband med paintball lördags. Idag åkte Adam tillbaka till Göteborg igen.
Även denna bild är "lånad" från facebook
I helgen har jag blivit färdig med hela husets fönsterputs. I går åkte vi till Jönköping och shoppade både kläder och skor. Idag på förmiddagen fixade vi i trädgården. Jag klippte gräsmattan och sambo fixade frukt-träden inför vintern med tejp för att hindra frostfjärilens framfart och även med gnagskydd. Vi har haft en jättebra helg! 

02 oktober 2015

Utflykter i helgen

I helgen är Arwid på utflykt till Bentota på Sri Lanka. Det är sista helgen på Sri Lanka för den här gången och i slutet av nästa vecka landar han på svensk mark i Göteborg. Där väntar flytt till nya lägenheten i stadsdelen Lunden =)
Adam är på väg till gamla kompisgänget i Stockholm. De har varit kompisar sedan högstadietiden och en av dem har födelsedag nu i helgen. Kul att de fortfarande håller ihop och träffas trots att de bor lite utspridda.
Jag har haft en ledig dag idag. Har putsat alla fönster på övervåningen, planterat om krukväxter och duschat dem. I morgon tar vi en shoppingtur söderut till Jönköping.
Bilden är från Bentota och jag har lånat den från www.ving.se

01 oktober 2015

Kvällsljus

Vilket vackert kvällsljus det var ikväll, en ljummen höstkväll den 1 oktober. 
Ibland kommer dimman på kvällarna, det är också vackert. Men... ikväll var himlen orange, gul, rosa, lila.
Jag tröttnar aldrig på naturen här utanför oss, utsikten varierar varje dag. Lite senare kom ett rådjur med två små kid och promenerade förbi.