23 januari 2016

Relaxdygn på Gränsö Slott

Till det här fina rummet på Gränsö Slott anlände vi igår eftermiddag. Vi hade bokat ett Relax-paket och känslan av relax och lugn infann sig direkt, redan i receptionen då vi checkade in. Vårt rum har utsikt mot vattnet med en stor balkong. Här är det säkert ännu mera underbart att vara på våren och sommaren. 
Efter lite relaxande på rummet tog vi på badkläder, badrock och tofflor och gick till SPA-avdelningen. Vi hade fri tillgång till bad, stor bubbelpool och uppvärmt, rykande bad utomhus. Allt var jättefint i SPA-avdelningen, härliga bad, sköna vilstolar, frukt och dryck. Här på bilden är SPA-avdelningen från utsidan. 
Den absolut bästa badupplevelsen var att gå ut i mörkret i snö och kyla iklädd tofflor och badrock i minus 7 grader och krypa ned i den 37-gradiga poolen. Underbart!
Här är ingången till hotell och SPA. Man bor alltså inte i slottet utan i en byggnad intill. 
Maten serveras i slottets orangeri. Där åt vi en mycket god trerättersmiddag igår kväll. Maten var helt perfekt tillagad och underbart god. Till förrätt åt vi körfwelkakor med dill- och gräslökspanncotta och sikrom. Vi åt piggvar till huvudrätt med bl.a. räkor, riven pepparrot och pressad potatis. Till dessert serverades saltlakritsbrulée (det låter kanske lite tveksamt men den var underbart god) med hallonsorbet.   
Lite senare på kvällen kunde jag ta några bilder i SPA-avdelningen. Det fanns också en stor bubbelpool med plats för många
Vi har sovit superbra i natt i sköna sängar med många kuddar. Här är en bild på ett vackert fönster i hotellet.
En bild på SPA-anläggningen från utsidan i dagsljus i morse på väg till slottsfrukosten.
Även frukosten serverades i hotellets orangeri. Frukosten på Gränsö Slott är den absolut finaste hotellfrukost jag någonsin ätit. Allt var fräscht, fint upplagt och genomtänkt, inget onödigt överflöd utan bara det som ingår i en basfrukost. Mycket var närproducerat. Det kändes som att någon tänkt till lite extra på oss hotellgäster.  
Lugnet infann sig direkt när vi kom fram till Gränsö Slott igår. Sambo och jag har varit på en hel del hotell och SPA-anläggningar och nu kan vi konstatera att Gränsö Slott är den allra bästa. Fint boende, en härlig SPA-avdelning med utebad mitt i kalla vintern, god mat på slottet, trevlig och avslappnad personal, en härlig känsla direkt när man kliver in i hotellets entré och reception. Nu behåller vi känslan!  

2 kommentarer:

nillashalsaharmoni sa...

Så underbart vackert och härligt och med supergod mat! Verkligen inspirerande!
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

Ja, det var ett härligt och inspirerande dygn. Det behövdes!
Kram från Kerstin