30 januari 2016

Katterna

Jag fick sällskap av katten Sara när jag tog en promenad utanför vårt hus idag. Sara verkade väldigt glad över att all snö är borta. Hon sprang omkring och klättrade i träd. 
Katten Sara fick vi köpet när vi köpte vårt hus. Familjen som sålde sitt hus till oss hade hämtat henne på ett katthem. Då var hon nyopererad i sin mage. På katthemmet berättade man att Sara hade lämnats in dit svårt skadad, uttorkad och undernärd med döda kattfoster i magen. Efter operation och rehabilitering fick hon följa med familjen. Hennes stora mage beror på bukoperationen, tror vi. När familjen sålde huset till oss frågade de om vi kunde ta hand om katten. 
Katten Sara var reserverad i början då vi var nyinflyttade och jag visste inget om katter. Men plötsligt en dag då jag var i trädgården tog hon kontakt med mej och ville bli klappad. Sedan dess är hon en mycket tillgiven katt. 
Katten Ulla var innekatt i tre år hos Jens dotter Lollo. När Lollo skulle flytta kunde inte Ulla få följa med. Därför tog vi hand om Ulla. Vi undrade hur det skulle gå att sammanföra katterna och hur Ulla skulle kunna bli utekatt. Det gick bra att sammanföra katterna, de är båda kastrerade vilket säkert underlättat. Katten Ulla vande sig successivt med livet utomhus. Hon tog jägarexamen efter några månader.
Numera ligger katterna på samma handduk i soffan ibland. De ser ut att mysa och trivas ihop. Vi tror att Sara är en helt vanlig bondkatt. Ulla är en blandning av bondkatt och Maine coon.
 Ulla gäspar och då ser man att katten är ett rovdjur.
Våra katter är mysiga och olika personligheter. Om de haft en utedag kommer de alltid och möter oss när vi kommer hem från jobbet. De är renliga och ligger oftast på sina handdukar när de är inne. De är väluppfostrade och vet vad som gäller. Det blir lite katthår här och där men vi har en robotdammsugare som tar hand om det. Jag tycker om Sara och Ulla ♥

Inga kommentarer: