07 februari 2016

Göteborgshelg

Igår kom vi fram vid 12-tiden till Göteborg. Vi landade hos Adam och packade ur bilen. Vi hade med oss några tunga julklappar (brandsläckare och järngryta), födelsedagspresenter och ett chassi till Adams dator. Vi hittade parkeringsplats till bilen, tog en fika hos Adam och sedan tog vi "vagnen" till staden. Arwid och Lotta kom springande och hann med vår spårvagn. Vi åt lunch på nyöppnade "Vigårda" på Avenyn. Vi åt supergoda hamburgare med gott tilltugg (Arwid åt något vegetariskt). Vi kollade i några butiker sedan, Jens och jag köpte en påshylla på Norrgavel.
På kvällen var vi hemma hos Arwid och Lotta. Vad roligt att se hur de bor! De har fixat en hel del med målning av väggar i kök, sovrum och hall, gjort i ordning på toa och duschrum. Här är Adam i soffan hemma hos Arwid och Lotta. 
 Utsikt från Arwids och Lottas balkong.
Här är det dukat på mitt gamla köksbord (som mina föräldrar hade då de var nygifta) hemma hos Arwid och Lotta. Efter den goda maten spelade vi sällskapsspelet "Ticket to ride" =) 
Den förra hyresgästen lämnade kvar en del möbler och lite annat i lägenheten bl.a. den här fina soffan. Golvlampan har Lotta ärvt efter sin mormor. 
Vi hade en jättemysig lördagskväll tillsammans! När kvällen var sen tog vi spårvagnen hem till Adam där vi sov inatt på soffa och madrass. 
Idag gjorde vi en söndagsutflykt till Aeroseum i Säve. Det är en militär underjordisk hangar i berget. Vi var med på en guidad visning. Bergrummet är 22000 kvm c:a 30 meter under jord och där finns flygplan som Tunnan, Draken och Viggen och även helikoptrar m.m. Bergrummet var klart 1955 och på den tiden satsades det enormt mycket på Sveriges försvar.
Lotta, Arwid och Adam utanför ingången till det underjordiska bergrummet.
 Arwid läser om det "Kalla Kriget" i utställningen i bergrummet.
 Adam provsitter ett av flygplanen.
Arwid provar även hjälm och glasögon när han provsitter i flygplanen. Det ser ut som han kan det där med att flyga =)
En helg går alldeles för fort och nu är vi hemma igen. Vi har haft en magiskt, jättefin helg tillsammans med Adam, Arwid och Lotta ♥ 

2 kommentarer:

nillashalsaharmoni sa...

Ni hann med mycket under er vistelse! Roligt att ni tycker om Göteborg...ni känner er väl som hemma nästan nu!
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

Hej!
Ja, vi hann med en hel del i Göteborg. Vi har haft en jättefin och mysig helg. Vi känner oss mer och mer som hemma... Längtar redan tillbaka!
Förstår att du också har haft en mysig helg med lilla nyfödda barnbarnet.
Kram från Kerstin