11 augusti 2016

Göteborg

Nu har vi kommit hem från den här sommarens sista resa. Vi har varit i Göteborg tisdag till torsdag och träffat Adam, Arwid och Lotta. Vi har haft superhärliga, fina och mysiga dagar ♥
Jag är imponerad av Adams "gröna fingrar" och tog bilder på hans Piri piri i köksfönstret och en Habanero i sovrumsfönstret.
Efter en fika hemma hos Adam tog vi spårvagnen tre hållplatser och gick av vid Redbergsplatsen för att gå hem till Arwid och Lotta. Här står de i sitt fina kök och fixar goda pajer, sallad m.m. 
Här är Arwids och Lottas  mysiga och fina vardagsrum. Soffan och sittpuffen (som också är ett syskrin) lämnade den förra ägaren kvar i lägenheten. De har renoverat och fixat en hel del i sin lägenhet och nu är det mesta klart. Deras lägenhet är väldigt mysig och mycket trivsamt och snyggt inredd. De har bra smak!
 Här sitter Adam på fina sittpuffen hemma hos Arwid och Lotta
Arwid tog några bilder med min kamera och då fick jag vara med på bild. Vi (Jens, Adam och jag) hade en jättemysig kväll tillsammans hemma hos Arwid och Lotta. Vi åt goda pajer och sedan glass med färska bär, te och kaffe. Arwid och Lotta har börjat arbeta igen efter sin semester och skulle gå upp tidigt dagen därpå. Jens, Adam och jag tog vagnen tillbaka lite senare på kvällen.
Dagen därpå putsade jag Adams köksfönster som jag hade lovat. Det gick bra och det blev verkligen fint. Vi tog sedan spårvagnen in till Drottningtorget och därefter en promenad till Arwids arbete på IFS kontor. Vi åt lunch på restaurang Pagoden tillsammans med Arwid. Restaurangen ligger i samma byggnad där Arwid har sitt arbete. Han visade oss sin arbetsplats sedan efter lunch och det var verkligen jättekul att få se hur han har det på jobbet. Mätta och glada lämnade vi Arwid kvar på jobbet och vi tog vi oss till Sjöfartsmuséet där vi tillbringade några timmar. Efter besöket på muséet ville Adam visa Masthuggskyrkan. Kyrkan ligger på ett berg och här på bilden är vi på väg upp i den långa trappan.
Vilken fantastisk utsikt det var då vi kom upp på berget som heter Stigberget. Vi såg ut över nästan hela Göteborg!
Masthuggskyrkan är mycket speciell, vacker och fridfull. Innertaket är av timmer och väggarna är av vitkalkat tegel.
 Vi gick en promenad utanför kyrkan uppe på Stigberget
På berget fanns flera fina utsiktsplatser och Adam berättade vad vi såg för olika stadsdelar i Göteborg.
På kvällen sågs vi på matstället Tullen i Kålltorp som ligger mycket nära Adams lägenhet. Tullen är ett mysigt ställe med god mat och dryck. Adam och Lotta kollar in menyn som är högt upp på väggen. 
Min ungdomsvän Karin Iggmark-Larsson som jag inte träffat på 20 - 25 år var på samma restaurang som oss! Karin bor i närheten av Göteborg och var där och åt tillsammans med sina döttrar. Hon fick syn på mej och kom fram till oss och pratade en stund. Det var nästan overkligt att bara träffas sådär efter så många år, men jättekul förstås. Vi har fortsatt att "prata" idag via messenger på facebook.   
Idag var det dags för oss att åka hem igen. På hemvägen tog vi en liten omväg förbi Nääs slott och Nääs fabriker. Här på bilden är Nääs slott.
Området vid Nääs fabriker består numera av hotell, café, restaurang och butiker. Det är kvalitetsbutiker med inredning och kläder. Jo, vi shoppade en hel del både till vårt hem och lite kläder.
Här åt vi lunch idag innan vi satte oss i bilen och åkte hem. 
Nu är vi hemma igen med en massa fina minnen från dagarna i Göteborg, minnen och upplevelser som betyder mycket. TACK Adam, Arwid och Lotta för fantastiskt fina dagar och kvällar tillsammans!

3 kommentarer:

nillashalsaharmoni sa...

Det verkar som om ni fick mysiga dagar i Göteborg tillsammans med nära och kära. Jag tror faktiskt inte att jag har varit inne i Masthuggskyrkan. Utanför och sett ut över "mitt Göteborg" det har jag däremot gjort många gånger! Och så avslutade ni med att åka till Nääs där det också är så fin miljö. Både vid slottet och där det går att shoppa om man så vill!
Nu önskar jag dig en fin söndag!
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

Det var verkligen härliga och fina dagar i Göteborg.
TACK vare ett inlägg i din blogg åkte vi till Nääs på hemvägen. Där blev det kvalitetsshopping och en god lunch :)
Kram från Kerstin

nillashalsaharmoni sa...

Vad kul att jag inspirerade!
Kram.