28 augusti 2016

Reflektion

Igår hade jag stora städ- och tvättdagen här hemma. Det tog några timmar och sedan var vårt hem skinande rent och fint =) Idag har jag en lugn "må-bra-dag" = sovmorgon, yoga, badkarsbad och inget annat planerat. Sambo är på IKEA med sin dotter idag och ska sedan lämna dotter och inköpen till lägenheten i Norrköping. Jag har alltså lite egentid!
På mitt jobb har vi nu tagit oss igenom en ganska lång period med extra mycket hårt arbete under stress och press. I c:a ett halvår har vi haft en för låg bemanning vilket kräver extra mycket av oss som är kvar på jobbet. För att allt ska fungera har det krävts planering, samarbete, kreativitet (att kunna tänka utanför boxen), förmågan att kunna hantera sin egen stress, att kunna se det positiva, känna arbetsglädje och ha kul på jobbet. Några av oss har "kavlat upp ärmarna" maximalt och löst problem som på löpande band. Från i morgon återgår vi till normalläge och vi kan äntligen pusta ut. De flesta av oss är lite slitna och trötta men... VI har klarat det.   
Under den här perioden har jag förstått hur viktigt det är att ha förmågan att kunna se nya möjligheter och lösningar. Att tro att man kan fortsätta i gamla spår och mönster är oftast ingen bra idé. Att vika sig för problemen, backa och tycka att allt är omöjligt är inte heller en lyckad strategi. Att däremot erkänna svårigheterna och möta motståndet med nya lösningar är en förutsättning för att lyckas ta sig igenom den tuffa perioden.   
Jag har också sett hur viktigt det är med återhämtning, både på jobbet och hemma. När det varit lugnt på jobbet är det helt OK att bara ta det lugnt och återhämta sig på bästa sätt. Hemma har jag fått både energi och vila av naturen, yoga och promenader.
Det var lite tankar från mej eller en reflektion efter en krävande utmaning. 

2 kommentarer:

nillahalsaharmoni sa...

Vilket bra inlägg på alla plan! Håller med om allt du har skrivit beträffande hur viktigt det är att se möjligheter istället för problem! Reflektion och återhämtning är också så viktigt! Riktigt bra och tack för att du delade med dig!
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

TACK Gunilla! Vad roligt att du gillar mitt inlägg.
Kram från Kerstin