31 mars 2016

Trädgårdssäsongen har börjat =)

Härligt att trädgårdssäsongen har börjat! Den här veckan har jag varit ute i trädgården efter jobbet. Jag har fixat jordgubbslandet och klippt ned lavendel, stäppsalvia, daggkåpa mm. Det är skönt att vara ute och skönt att få arbeta med kroppen och låta hjärnan vila.
Ikväll hann jag också rensa häck innan regnet kom. Både maskros och kvickrot har redan vaknat till liv och börjat växa.
Idag hade jag en ledig eftermiddag eftersom jag hade bokat tid till min tandläkare. Jag hade bett om att få komma lite tidigare än planerat pga obehag vid mina visdomständer i underkäken. Jag var beredd på det värsta men jag hade tur :) Det var inte det minsta fel på mina tänder, bara lite inflammation omkring en visdomstand. För övrigt var allt bra, inga hål och visdomständerna får vara kvar.
Efter regnet ikväll kom solen fram igen. Det var en vacker vårkväll med fantastiskt fin fågelsång. Jag är mycket glad och tacksam över att vi bor här i fina naturen. 

30 mars 2016

Energi

I påskhelgen fick jag mycket energi, glädje och insikt och det finns fortfarande kvar.
Det är skönt att komma hem efter "stormiga" dagar på jobbet. För att kunna förmedla lugn och trygghet i vardagen är det här hemma jag hämtar och fyller på med energi, lugn, harmoni och balans. I påskhelgen fick jag extra mycket påfyllnad =) TACK!
   

28 mars 2016

En fin och härlig påskhelg!

Vilken härlig påskhelg vi har haft! Jag hämtade Adam på stationen då han kom med tåget i fredags eftermiddag. Arwid kom från Göteborg på påskaftons eftermiddag och landade hos mormor. Adam och jag åkte dit och hämtade upp dem båda två och åkte hem till oss sedan.
Vi hade hand om mor/mormor Vera på påskafton. Hon tyckte att det var kul och trevligt att komma hem till oss och att få träffa Arwid och Adam.
Vi åt Jens goda påskbuffé som bestod av mycket vegetariskt men även lamm, sill och köttbullar. Till dessert åt vi citronfromage och därefter kaffe på maten. Arwid och Adam skjutsade tillbaka mormor Vera till sitt trygghetsboende lite senare på kvällen. 
Vi har hunnit med en hel del promenader i skogen och även i området omkring vår stad. På påskdagen åkte vi till kyrkogården och hälsade på hos pappa/morfar Gösta. Sedan åkte vi en sväng med bilen och gick omkring i naturen på lite nya platser.
Arwid och Adam har också passat på att träffa sina kompisar och även hälsa på sin farfar och farmor. Jag har lagat Adams jeansfickor =) 
Härligt med en helg tillsammans, att hinna prata, umgås och att få vara tillsammans ♥
Igår kväll åt vi god mat, satt i soffan, pratade och hade en supertrevlig kväll. Vi planerade en gemensam cykeltur på Visingsö i sommar och ett besök på Göteborgsoperan i höst. 
Idag skjutsade jag dem till vårt Resecentrum och de tog bussen tillbaka till Göteborg. 
TACK för en jättefin påskhelg!
Resten av dagen idag har jag bara tagit det lugnt ute i solen på altanen. 

24 mars 2016

Skärtorsdag

Vi har haft en semesterdag idag för att hinna i ordning till påskhelgen och slippa stressa. Sambo har varit och påskhandlat i den stora matbutiken och jag har tagit hand om tvätt och städning. Eftersom jag inte är riktigt frisk än känns det som jag rör mig i "slow-motion". Men... huset är i alla fall städat och klart nu och jag pustar ut i soffan. Jag mår något lite bättre idag, inte lika hes, inte lika mycket hosta, andas riktigt bra idag =)
I morgon anländer Adam och på påskafton kommer Arwid  Ska bli kul att fira påsk tillsammans!
Jag önskar er alla en fin och härlig påskhelg!   

20 mars 2016

Solig söndag

Vilken underbar söndag, sol hela dagen! I eftermiddag var mamma Vera här och vi bjöd på god fika på vår altan. Hon satt och njöt i solen och vi bjöd på en variant av semla. Min sambos surdegscroissant fylld med hemgjord mandelmassa och vispad grädde. Jättegott och mäktigt, jag behöver inte äta mer idag.   
Jag har tagit en liten kort promenad idag och katten Sara följde med. Jag har inte kunnat motionera alls i helgen eftersom jag har någon slags förkylning och känner mej lite krasslig.
Katten Ulla har också varit sjuk. Hon har matvägrat och sovit i c:a 2 dygn. Nu verkar hon må bättre, äter och dricker lite och även varit utomhus idag.   

19 mars 2016

Earth hour

Den här helgen är det min tur att ha mamma-Vera-helg. Jag och mina två systrar ansvarar för varsin helg och mamma Vera behöver aldrig vara ensam på helgerna. Det fungerar bra, tycker vi. Idag tog jag med henne till kyrkogården. Vi planterade lite vårblommor vid graven, räfsade och gjorde fint. Efter en långpromenad på kyrkogården följde jag med henne hem på fika. I morgon kommer hon hem till oss.
Snart är det påsk och lediga dagar! Både Arwid och Adam kommer hem till oss i påskhelgen =) Underbart! Arwids flickvän och sambo Lotta är kvar i Göteborg och jobbar hela påsken hos de hjärtsjuka på Sahlgrenska sjukhuset. 
Adam har haft tentor både igår och idag. Ikväll var han trött men nästa helg fyller vi på med ny energi, skogsluft och god mat
Ni missar väl inte "Earth hour" ikväll kl. 20.30 - 21.30
Dagens bild är lånad från kähler design

13 mars 2016

Mellofinal, motion och minimalism

På söndagar brukar jag ge mej ut i min motionsrunda efter frukost. Min runda är 6,6 km men jag brukar förlänga rundan lite ibland. Idag blev promenad-jogging-rundan 7,2 km. Målet är att successivt förlänga rundan till en mil. Den senaste tiden har jag haft bra motionsrutin. Promenad med joggingpass 2 - 3 gånger i veckan och yoga 2 - 3 gånger i veckan. Det är skönt att motionera utomhus oavsett årstid. Längtar efter att kunna göra mina yogapass utomhus snart.  
Igår kväll satt vi hemma i TV-soffan och kollade på Mellofinalen. Vad bra att rätt låt vann! Några av finalisterna hade perfekta sång- och dansnummer med fantastiskt ljus men helt utan känsla och närvaro. Låten som vann var ju ganska enkelt framförd men med en fantastisk närvaro och känsla.
Här är vårt TV-rum på övervåningen. Vi har ett ganska minimalistiskt hem som vi trivs med. När vi började skapa ett liv och hem tillsammans hade vi inte så mycket. Det första vi köpte gemensamt var IKEA-soffan som vi har som TV-soffa numera. Det har tagit lite tid men vi har ett hem. 

12 mars 2016

Trädgårdsdag

Äntligen en utedag i trädgården! En härlig dag trots endast +2 grader och ganska grått och mulet. Jag tog bort de gamla höstväxterna i krukor och blomlådor. De var dock ganska fastfrusna men det gick bra ändå =) 
Lite ny blomjord i krukorna och sedan plantering av penséer och påskliljor. Vad fint det blev!
Att vara utomhus och jobba med kroppen ger mej energi och gör mej glad. Jag tycker om att vara i trädgården och odla, gräva, plantera och göra fint =)  

04 mars 2016

Fredagsmys

När vi kom hem idag gick jag ut i skogen. Det var magiskt vackert, tyst och rogivande. Jag känner mig så otroligt tacksam och privilegierad över att få bo så fint som vi gör med närheten till naturen.   
Den här arbetsveckan har varit krävande på olika sätt. Jag har samtidigt fått så mycket kunskap och även glädje som var över min förväntan. Jag känner tacksamhet över allt jag lär mig, både om mig själv och andra. Jag lär mig, utvecklas och växer =)   
Så skönt det är att landa här hemma med brasa, tända ljus, skön musik, god mat och naturen alldeles utanför. TACK!

03 mars 2016

Rätt fokus

Snart har ännu en arbetsvecka passerat och jag konstaterar åter igen hur viktigt det är att ha fokus på det som är bra och välfungerande. Att fokusera på vad man vill och hur man vill att det ska vara gör arbetet framgångsrikt och det har en positiv påverkan på de som arbetar vilket bidrar till framgång i verksamheten.
Att undanröja risker och brister är viktigt men att bara uppmärksamma det som inte fungerar leder till slöseri med resurser, stress och nya problem.