30 juni 2016

Nära strand och hav

Är mycket glad över att vi i sommar kan resa bort en lite längre period och lämna våra katter och vårt hem till vår inneboende katt- och husvakt. Nu är det bestämt vilken vecka det blir och jag har bokat vårt resmål =) Vi reser mot havet förstås, till västkusten.
Vi kommer att bo precis vid havet och höra vågornas brus. Det känns härligt att tänka på och längta till!
Men... nu är det 11 arbetsdagar kvar till semester. Trots halverad arbetsstyrka på jobbet går det väldigt bra att jobba. Vi som jobbar den här perioden är en helt fantastiskt bra medarbetar-grupp som tillsammans gör ett jättebra arbete. Speciellt idag på eftermiddagen visade vi hur otroligt bra vi jobbar tillsammans och löser problem som är mycket speciella, allvarliga och ovanliga. Jag är stolt över min arbetsplats och medarbetarnas insats!
Bilderna är lånade från strandbaden.se

25 juni 2016

Vår midsommar

I torsdags kväll åkte vi till "Amalias Hus" i Gränna. Det är ett litet mysigt hotell med 20 rum. Utanför är det kullerstensgata, det som förr var var E4:an genom Gränna. 
 En lite suddig bild på bloggerskan i spegeln
Här bodde vi fint med utsikt över Gränna och Vättern. Golvplankorna ser ut att vara original från tiden då huset byggdes som tullstation.
Här är entrén in mot hotellet. Rummen finns i de små husen intill. Den här gången bodde vi i "Greve Brahes gemak".
På kvällen åt vi god två-rätters middag i hotellets lilla mysiga matsal. På morgonen därpå åt vi god frukost och sedan var det dags att åka hem och fira midsommar. 
Vi firade midsommar hemma hos oss tillsammans med Adam och Jens dotter. Hade planerat att hämta dem samtidigt vid stationen men Adams tåg blev en timma försenat. Vi åt midsommarlunch sedan när alla var på plats. Framåt kvällen tändes grillen och vi satt ute och åt länge. En jättemysig, trevlig midsommar med mycket prat, god mat och ett helt fantastisk väder!  

22 juni 2016

Midsommar

Jag har fortfarande energi och glädje kvar sedan förra helgen. Det var jätteroligt att träffa Arwid och Lotta! Det var fantastiskt kul att vara med då Arwid cyklade i mål efter 30 mil i Vätternrundan. Vilken prestation och energi!  
På fredag kommer Adam hem till oss och stannar till söndag =) Sambo J och jag inleder midsommarhelgen med lite lyx och kommer hem precis i lagom tid för att hämta upp Adam på stationen.
Både min sambo och jag har intensiva och långa arbetsdagar nu men... vi fokuserar på glädje, tacksamhet och allt som är bra. Det känns ibland som att jag utmanar mig själv nästan varje dag och det är jag tacksam över. Jag lär mig något i varje situation och förhoppningsvis blir jag en bättre människa, en uppdaterad version av mig själv.
Ha en fin midsommar allesammans! 

18 juni 2016

Energi och glädje på fjärde Vätternrundan

Här cyklar Arwid in i mål med 30 mil i benen på tiden 10.46. Bra cyklat Arwid!
Det måste vara en underbart härlig känsla att vara i mål. Det är en härlig känsla att se honom komma cyklande och veta att allt har gått bra.
Hej Arwid! Vad härligt att du är i mål och att allt har gått bra. Vilken prestation, bra cyklat!
 Här är det trångt efter målgång
Hela platsen omkring målet bara sprudlar av energi och glädje. Här kan man bara vara glad =)
 Lotta hade med sig skor och strumpor till Arwid
Här är hela gänget som höll ihop och cyklade tillsammans hela rundan i 30 mil.

17 juni 2016

Fin dag

Efter förmiddagens resa till Motala, för att hämta startkit till Arwid inför Vätternrundan, hämtade vi mor/mormor Vera. Vi åkte till Albackens Trädgårdsskafferi för att äta lunch tillsammans.
Vi satt ute under parasoll och åt vår lunch. Mormor Vera berättade mycket om hur det var förr då hon var ung, minnen från pappa/morfar Gösta och många minnen från åren då Arwid och Adam och var små. Vi pratade även nutid och om Vätternrundan förstås.
 Snart blir det kaffe på maten!
Arwid och Lotta har hämtat kaffe, te och kakor inne i restaurangen. Här är det både restaurang och försäljning av växter, krukor och lite annat. Restaurangen är mycket populär och välbesökt. Det lagas mycket husmanskost men även vegetariskt och annat gott. Miljön är ganska enkel men väldigt mysig. Möblering och porslin är nog från secondhandbutiker och loppisar.    
 Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute i trädgården. 
Mor/mormor Vera tyckte att det var en fantastiskt rolig dag med god mat och trevligt sällskap. Det tyckte jag också förstås, jätteroligt att vara med Arwid och Lotta =) En jättemysig dag!  
Allt kaffe- och te-porslin är olika, ingen är den andra lik.

15 juni 2016

Vätternrunda

Nu slår de nog ut i full blom vilken dag som helst! I år tar de lång tid på sig från knopp till blomma och då får vi också njuta av dem desto längre.  
På fredag är jag ledig eftersom Arwid och Lotta är hemma och hälsar på. Arwid ska cykla sin fjärde Vätternrunda på lördag. Då möter vi upp vid målet framåt eftermiddagen. På fredag hinner vi träffas en stund och tar samtidigt med mor/mormor Vera ut på lunch. Adam stannar kvar hemma hos sig i Göteborg, han får besök och de ska till Ullevi på Iron Maiden. 

12 juni 2016

Födelsedag

 Danska flaggan är hissad för Jens som fyller år idag!
Pionerna har varit på gång länge nu och jag undrar om de slår ut i full blom idag?
Födelsedagstårta

06 juni 2016

Nationaldagen

Nu läser jag boken "Dina Sanningar" skriven av Markus Fernlund. Han skriver bl.a. om medvetenhet. "När du lyser med medvetenheten som en lampa på dina tankar, dina känslor, dina mönster och det som triggar dig så blir de inte omedvetna längre. Du kan stänga av autopiloten och titta på dem på ett nytt medvetet sätt. Du inser då att du har ett val. Du kan välja att inte reagera eller välja att reagera och vara medveten om att du gör det. Skillnaden är att du är medveten om vad som händer dig." 
Han skriver också om motion att det gör oss smartare. Motion och fysisk aktivitet bidrar till vårt välmående som t.ex:
  • Vi tänker bättre och får bättre analysförmåga
  • Kommunikationen mellan cellerna i hjärnan stimuleras
  • Omvärldsuppfattningen förbättras
  • Uppmärksamheten ökar
  • Minskad stress
  • Ökad rofylldhet
  • Lyckligare tankar
Jag har läst många böcker om personlig utveckling. Den här boken är en av de bästa. Innehållet gör det svåra och krångliga så enkelt, ett annat förhållningssätt till tankar, känslor, reaktioner. Boken handlar helt enkelt om livet och hur jag kan välja att leva det. Boken förändrar, läs den! 

05 juni 2016

Trädgård

Här är en av våra fem odlingslådor. I den här lådan har vi gräslök, persilja, dill, dragon, rosmarin, mynta och ruccola. Lådorna får sol direkt på morgonen fram till c:a 14 - 15-tiden. Till höger har vi grillplatsen. 
Från platsen med odlingslådorna kan man gå upp på vår altan. Häcken som är både vind- och insynsskydd är en avenbok.
Omkring odlingsslådorna har vi gård-singel. Det behövs lite krukor med blommor och en utemöbel för att mjuka upp singelytan. I bakgrunden syns vår norr-rabatt och gärdesgård. På andra sidan gärdesgården är det natur och vildmark.  
Här är min planteringshörna vid garageväggen. Bänken är från Gardenhome och hyllan är från IKEA

03 juni 2016

Altanhäng

Sommaren är här med soliga dagar och underbara kvällar! Vi sitter i de röda solstolarna på kvällarna, lyssnar på fåglarna och tittar ut i naturen.
Nu är jag ledig i fyra dagar och det ska verkligen bli skönt. Jag gillar mitt jobb, det är oftast roligt och intressant med ganska mycket ansvar. Men... jag är ingen "arbetsnarkoman" utan inser att jag behöver vara ledig ibland, arbetar aldrig hemifrån (läser inte ens jobb-mail hemma), prioriterar min hälsa, min fritid, min familj och mitt LIV.