26 december 2016

Mormor

När Jens skjutsade sin dotter till tåget åkte vi övriga (Adam, Arwid, Lotta och jag) och hälsade på mor/mormor Vera på trygghetsboendet. Vera var hos min mellansyster på julafton och hos äldsta syster på juldagen. I eftermiddag var vi hos henne på fika och julklappsutdelning. 
Här öppnas julklapparna från oss. Arwid som släktforskar passade på att titta i gamla fotoalbum och be mormor berätta så mycket som möjligt om släktingarna.
Mysiga samtal mellan mormor och barnbarn.

25 december 2016

Julmys

Vi har haft ett jättemysigt julfirande som började redan på kvällen den 22:a. Här är bordet är dukat hemma hos oss och vi väntar på att Adam, Arwid och Lotta ska komma från Göteborg. När de var på plats åt vi risgrynsgröt och skinkmacka + lite vegetarisk alternativ till julskinkan.  
Sedan julmys i soffan med lite frukt, godis, kaffe/te. Härligt att vara tillsammans och att få fira jul tillsammans igen!  
Dagen före julafton tog vi sovmorgon, vi åt frukost tillsammans och sedan var det dags för mej och sambo att återvända till jobbet efter en veckas ledighet. Det var kul att jobba igen och det var en väldigt trevlig dag på jobbet. Framåt kvällen åt vi en god middag tillsammans med Arwid och Adam och så mys i soffan med prat och julgodis. (Lotta hade åkt vidare hem till sina föräldrar i grannstaden för att fira julen där.)
På julaftons förmiddag gick Arwid, Adam och jag en promenad i skogen. Det var härlig skogsluft, solsken och ett väldigt vackert dagsljus.
Efter promenaden var det dags att äta den goda julmaten. Vi såg början av Kalle Ankas jul och sedan delade Adam ut alla våra julklappar. Arwid och Adam åkte vidare till sin far med fru m.fl. Senare på kvällen åkte Arwid vidare till Lotta och hennes föräldrar. Adam följde sin tradition sedan många år tillbaka, att träffa sitt gamla kompisgäng när julfirandet med familj och släkt är över.
TACK alla för en underbart fin jul tillsammans med god mat, julmys och fina klappar!

20 december 2016

Tisdag före jul

Idag den 20 december har jag plockat en liten blå Anemon i trädgården. Den borde verkligen inte leva och blomma den här tiden på året. En riktig liten kämpe, som någon kommenterade bilden på Instagram. Bilden är tagen med min kamera i mobiltelefonen.
Idag har vi haft ytterligare en ledig dag. Sambo har varit på CityGross och handlat nästan allt inför jul. Bra gjort! Jag har promenad-joggat ett varv i min motionsrunda, klätt julgranen och gjort lite julgodis. 
Nu när vi är lediga hinner vi göra en massa men vi tar det också väldigt lugnt. Vi sover ganska länge på morgonen, äter frukost och läser tidning i sängen. Nu sitter vi i soffan och läser, bloggar och har det bra.  Energin återvänder efter några lediga dagar!

19 december 2016

Ledig måndag

Vad mycket vi hinner när vi är lediga! I morse åkte vi hemifrån redan vid 10-tiden. Första stoppet blev miljöåtervinningen där vi kastade tidningar, plast och sådant. Jag "kastade" även en kasse kläder till Myrorna där. Nästa stopp blev Gamla Linköping. Vi gick omkring och tittade lite, det var väldigt tyst och öde där en måndag förmiddag.
Vi besökte Cloettas butik i Gamla Linköping för att köpa julgodis. En fin butik med massor av godis till bra pris. Vi köpte en chokladask, lakritskonfekt och skumtomtar. Jag äter godis väldigt sällan, bara vid speciella tillfällen. Godis har ju ett ganska tveksamt innehåll, tycker jag. Till gelantinet i godiset används slakteriavfall samt en massa annat konstigt innehåll med E-nummer. Men... vid påsk och jul tänker vi inte på det utan äter vårt godis med god aptit.
Efter besöket i Gamla Linköping åkte vi in mot stadens centrum. Det var nästan fullt på parkeringen och mycket folk i staden trots att det var måndag förmiddag. Vi fixade våra ärenden snabbt och åkte sedan ut till shopping-centrumet utanför staden. Där köpte vi en gästsäng, kattsand och lite annat. Sedan åkte vi hem och åt en god lunch. I eftermiddag ska vi göra köttbullar.
Det var en lite rapport från mej en ledig måndag veckan före jul!

18 december 2016

Veckan före jul

Vi har det bra som är lediga nu några dagar före jul 😊 Vi hinner handla, laga mat och städa utan stress. Det känns som en bra prioritering för oss. 
I helgen har vi haft gäster både lördag och söndag. Äldsta syster med man var här i lördags och idag har vi haft mamma Vera på söndagsmiddag.
I morgon åker vi till grannstaden för att julshoppa lite. De flesta julklapparna köper vi i webb-butiker men vi har lite kvar som behöver inköpas i vanliga butiker. Vi ska också åka till Cloettas butik Gamla Linköping och köpa lite julgodis. 
Sedan ska det lagas julmat men inte för mycket. Det ska vara helt vanlig julmat och även en hel del vegetariskt.
Att förbereda och planera är också kul. Vi ser fram mot en mysig, lugn och fridfull jul 💗

14 december 2016

Månsken och dimma

Det här är verkligen ingen bra bild men... det var så magiskt vackert här ikväll med månsken och dimma. Jag ville föreviga den vackra kvällen på bild men jag har nog inte den fotoutrustning som krävs för att kunna ta bilder när det är mörkt ute. Jag visar en av bilderna i alla fall.
Det var så skönt att komma ut en stund i kväll efter jobbet. Det var månsken, dimma, -5 grader och alldeles tyst och stilla. Jag känner mig som vanligt priviligierad och tacksam över att få bo så fint som vi gör.

10 december 2016

Decemberlördag

Det är något speciellt med dimma, det är magiskt vackert och lite trolskt. Alla årstider i olika väder är lika vackra här i fina naturen.
Efter besök i vår stad idag på förmiddagen gjorde Jens en supergod svampsoppa till lunch. Jag plockade persilja till soppan ute i en av våra odlingslådor. Lite ovanligt med färsk persilja direkt från landet i december. Efter lunch gick jag en promenad i skogen. Det var lite regn i luften och dimma, det var alldeles tyst i skogen och underbart vackert.
Ha en fortsatt fin lördag allesammans!

07 december 2016

Snart jul

Vad härligt och mysigt det ska bli att snart få fira jul igen! 
Arwid, Lotta och Adam kommer redan på kvällen den 22:a 😊 Jag längtar efter dem! Mysigt att fira jul tillsammans!
I morgon kväll har vi julfest med jobbet. Det ska bli kul att träffas utanför jobbet och det ska bli gott med julmat.
Snart har vi en veckas semester för att förbereda julen här hemma i lugn och ro.   

06 december 2016

Tack och hej

Nu har jag ungefär ett halvår kvar på min nuvarande tjänst. Efter lite mer än 10 år väljer jag att tacka nej till fortsatt förordnande. Jag lämnar med glädje över till någon annan som vill och känner sig manad. Min tjänst kommer ut på annons närsomhelst. 
Jag lämnar ett skede i mitt liv bakom mig. Jag har lärt mig massor och fått många nya erfarenheter, både positiva och negativa, som jag utvecklats av. Jag är tacksam för allt jag fått uppleva och vara med om, jag är tacksam för alla olika människor jag mött. Framför allt är jag tacksam för det enormt fina stöd jag fått. Jag är även tacksam för tråkiga och svåra situationer eftersom det gett mig erfarenhet. Jag har sett nya sidor av mig själv och andra. Jag är också tacksam över mitt mod, att jag vågade anta utmaningen och lyckats bra med mycket. 
Ett halvår till och sedan lämnar jag över ansvaret. Jag är sedan beredd att möta andra arbetsuppgifter där jag också kan jag göra nytta men på ett annat sätt och för mer utsatta och sjuka människor.
Tack för mej och hej!

04 december 2016

Andra advent

För ett tag sedan gjorde jag ett inlägg här i bloggen om en bok som jag hade läst. Boken heter "Compassion - Medkänsla med dig själv och andra". Häromdagen såg jag att en av författarna till boken lämnat en kommentar till inlägget i min blogg. Du kan se inlägget HÄR 
Idag har sambo bakat lussekatter, med tranbär i stället för russin (vi hade inga russin hemma). I eftermiddag tog vi en riktig god julfika med kaffe/te, lussekatter, pepparkaka, tända ljus och julmusik. Advent och jul är mysigt! 

03 december 2016

Rimforsa tur och retur

Hej allesammans, hoppas att ni har det bra! Ni får hålla till godo med bilder från "arkivet", jag har inte tagit några nya bilder nu på ett tag. Dagens bild är från 13 december förra året.
I morse sov vi länge och vaknade när det var ljust ute. Efter frukost gick och sprang jag min motionsrunda i solsken på snöiga och lite hala vägar. I eftermiddag tog vi bilen till Rimforsa för att gratulera vännen Sven som fyllt en massa år. Det var väldigt kul att få se hur fint Sven och Lena bor och jättekul att träffa många gamla vänner från förr. När vi körde hem ikväll var det -11 grader och dimma.