09 april 2017

Bara vara hemma

- Vad ska ni göra i helgen då? frågade både Arwid och Adam när vi pratade häromdagen. 
- Vi ska bara vara hemma, ta det lugnt och fixa lite, svarade jag.
Här berättar jag hur helgen blev:
I fredags kunde jag sluta lite tidigare vilket var jätteskönt. Jag läste på nyheterna om det hemska som precis hade hänt i Stockholm. Jag tänkte direkt på min systers alla tre barn och på sambos dotter med familj som bor i Stockholm.
Jag åkte och hämtade sambo på jobbet kl. 17.00. Han var förvånansvärt pigg trots att han natt till fredag var bakjour och endast sovit tre timmar pga jobb. Vi åkte direkt och hämtade min mobiltelefon som nu var fixad efter kraschen och hade fått nytt kretskort.
När vi kom hem hade sambo Jens fått kontakt med sin dotter som berättade att Jens barnbarn hade varit på Drottninggatan på eftermiddagen för att se på bio med skolan. När det hemska hände hade barnen precis gått in på bion. Efter filmen blev de inte utsläppta förrän senare på kvällen och hade då fri tillgång till popcorn och läsk.
Min systers barn var i säkerhet, läste jag senare på facebook.
Igår lastade vi bilen full med grov-sopor som sambo åkte iväg med till sopstationen och därefter fixade han veckans inköp på CityGross. Jag hade tvätt- och städdag. Lunchen åt vi utomhus på vår altan. Sambo bakade bröd och jag klippte gräsmattan.
Arwid skickade fina bilder från Marstrand där han var tillsammans med Lotta och Lottas mamma.
Idag tog jag en sväng på MTB-cykeln för första gången i år. Det gick bra! Blir glad av att cykla 😊 
Sambo krattade våra grusgångar, tvättade bilen, flyttade mörkläggningsgardinen till nya gästrummet och bakade bröd idag igen. Jag rensade c:a 40 m häck.
Jag älskar att vara utomhus, vara i trädgården och motionera och allt detta har jag fått göra i helgen. Vi har haft ännu en fin helg och vi har "bara varit hemma och fixat lite".

2 kommentarer:

Razzy sa...

Det är skönt när det inte finns måsten på helgen utan man kan fixa utan krav, skönt att Era nära var ok.

Kärrans blogg sa...

Hej Eva!
Ja, jag håller verkligen med. Jag älskar oplanerade helger, att bara vara och göra vad man vill :)
Ja, det var skönt att få beskedet att alla var OK. Hoppas att du fick samma besked från dina "nära och kära".
Kram från Kerstin