25 juni 2017

Midsommarhelgen

Igår kväll, på midsommardagen, satt vi i kvällssolen här hemma och åt en god middag tillsammans. Vi åt grillat med hemgjord potatissallad m.m. Senare på kvällen gick Adam och jag en lång kvällspromenad. Den här bilden är tagen vid c:a 22.30.
Efter kvällspromenaden satt vi hemma i soffan tillsammans med Jens och pratade fram till midnatt. Härligt att vända lite på dygnet och att uppleva ljusa sommarnätter. 
Idag har vi gjort nya naturupplevelser. Vi åkte iväg med bilen vid 12-tiden och var hemma igen c:a 3½ timma senare. Första stoppet blev vid naturreservatet Stora Lund vid Vättern mellan Ödeshög och Hästholmen. Här har vi aldrig varit tidigare. 
I en vik vid Vättern var det en fin badplats med en lång brygga utmed klipporna.
 Vackert, rofyllt och harmonsikt!
Här är Adam vid naturreservatet Stora Lund, på klipporna vid Vättern. Klipporna vara hala idag!
Nästa stopp blev vid Dags Mosse. Här har man funnit rester av en boplats på  pålar, som är den enda av sitt slag i Skandinavien. 
Efter ett besök i Heda kyrka åkte vi till Isberga naturreservat. Man tror att de första östgötarna slog sig ner just här, för sådär 4500 år sedan.
Böljande, grönskande kullar med vackra sommarblommor i Isberga naturreservat.
Sista stoppet blev kalkkärret i Örberga. Det var väldigt speciell natur med sankmark och mängder av orkidéer. Det konstiga är att det vackra kalkkärret ligger väldigt nära, men vi har aldrig tidigare varit här eller hört talas om det.
Tack Adam för en supertrevlig och intressant utflykt idag! TACK Jens och Adam för en jättetrevlig och mysig midsommarhelg! Nu har Adam tagit bussen tillbaka till Göteborg. 
Jag känner mig åter igen mycket tacksam och glad för allt detta, det är fantastiskt fina upplevelser och minnen.  

Inga kommentarer: