20 december 2017

Januari - maj år 2017

Nu är det dags för summering av år 2017. Jag delar upp det på flera blogg-inlägg och vi börjar med januari - maj. I januari tog jag många bilder på fina naturen utanför oss.
Ett litet tunt lager snö gjorde naturen så fin och vacker i januari. Jag behöver inte ta särskilt många steg hemifrån för att hitta fina motiv för fotografering.
Jag färgade våra sovrumsgardiner mörkblå i januari och var nöjd med resultatet. En början till ett lite mer kreativt liv här hemma.
I februari händer inget särskilt. Jag är ute i naturen så ofta jag kan på helgerna då vi är lediga. På jobbet satsar jag på att jag göra ett snyggt avslut, min efterträdare är utsedd och jag längtar efter ett lugnare liv. Ett snyggt avslut blir det också med superfina resultat i patientenkät och medarbetaruppföljning dessutom ekonomi i balans och mycket bra tillgänglighet. Ja, jag är nöjd med min prestation men... det skulle varit kul om även min chef och ledning hade uppmärksammat detta någon gång under alla år men de hade väl fullt upp med annat, tror jag (kanske en av anledningarna till att jag valde att sluta).
I mars har jag fortsatt intensiva jobbdagar och jag längtar sjukt mycket efter ett lugnare liv. 
Adam som går sista terminen på Chalmers efter 5 års studier får i mars reda på att han fått jobb efter sommaren =)
I början av april tar vi med mamma Vera till handelsträdgården och köper penséer till vår trädgård och till mamma Veras balkonglådor.
Vi gör också fint på kyrkogården i april och mamma Vera 91 år ville räfsa lite.
I april drar trädgårdssäsongen igång på allvar =) Katterna gillar att de får sällskap av oss utomhus.
Jag pysslar om plantorna i april som jag drivit upp inomhus, bl.a. chili, lobelia och akleja.
Underbart med alla fina vitsippor, det är vår igen i april.
I april firar vi påsk och Adam kommer hem =) Vi gör utflykter till Omberg och ...
... till Tåkern i fina vårsolen. Underbara påskdagar tillsammans med Adam!
Annandag påsk åker mellansyster och jag till vårt gamla torp Kommedalen. En resa bakåt i tiden till tiden då vi var barn och tillbringade somrarna i torpet. Många minnen kom till oss när vi var där!
I maj njuter jag av vår fina trädgård och allt som växer och gror. Jag räknar dagarna nu...
Den 19 maj har mina jobbarkompisar ordnat en jättefin och trevlig avtackningsfest för mej. Vid samma tillfälle avtackar jag två blivande pensionärer. Min sista arbetsdag som verksamhetschef (i 11 år) på Vårdcentralen i Mantorp är den 31 maj. Sedan är det långsemester för mej i 6½ underbara veckor.

Inga kommentarer: