26 februari 2017

Tapet "Vårklockor"

Idag blev det tapetserat och klart på vår fondvägg :) Vi beställde en tapetrulle och sambo J har tänkt, funderat och räknat för att mönsterpassningen ska stämma. Jag hjälpte till lite med första våden annars har sambo gjort allt arbete. Det gick bra, tapeten är på plats och vi är mycket nöjda och belåtna.
Tapeten som heter "Vårklockor" har vi beställt från Svenskt Tenn och det är Josef Frank som skapat mönstret.
Här kommer ett fint citat av Josef Frank som jag verkligen håller med om: "Hemmet behöver inte vara i deltalj planerat, inte utstuderat, bara sammanfogat av delar som dess innevånare trivs med och älskar
Här ser vi den tidigare fondtapeten för sista gången. Det känns fint och bra med lite mönster och färg nu. Rummet känns lite piggare och gladare :)  
Så här såg det ut innan. Vitt och beige är ersatt av en blomsterrabatt med tulpaner, krokus, blåsippor, viol m.m.

25 februari 2017

Uteliv

När vi satt ute på altanen och åt lunch idag tog jag några bilder på fåglarna som får mat i vår trädgård. Efter en veckas arbete längtar jag ut och vill vara utomhus så mycket som möjligt, det var ju också strålande sol idag :) 
I morse efter frukost tog jag på mej träningskläderna och gav mej ut i motionsrundan. Jag förlänger min runda lite ibland, jag skulle gärna vilja klara 1 mil framöver. Idag blev rundan 7 km, det kändes bra att både springa och promenera.
De senaste veckorna har det blivit tre joggingpromenader och minst ett yogapass per vecka och det känner jag mej nöjd med. För att må bra måste jag ut i friska luften, röra på mej och motionera. För några år sedan tappade jag bort det där med motion och det var verkligen inte bra. Då samlade jag på mej några extra stresskilon, var trött och "seg". 
Jag är tacksam över att min kropp (oftast) fungerar som den ska. Jag vill ta hand om kropp och själ med rörelse, vila, sunda vanor, näringsrik och bra mat, glädje och goda tankar. Att motionera och röra på kroppen är lika nödvändigt som att kroppen behöver mat och dryck, sömn och vila. 
Önskar er alla en fortsatt fin helg!

19 februari 2017

Mamma Vera

Idag har vi haft mamma Vera på besök! Jag och mina två systrar har hand om henne varsin helg för att hon ska slippa vara ensam och det fungerar väldigt bra för oss alla. När det är "min helg" brukar vi bjuda på söndagsmiddag. Efter maten brukar vi sitta i soffan, prata, läsa tidningar och ibland titta lite på bilder och kolla facebook m.m. Idag pratade vi med Arwid och Adam på Skype. Mor/mormor Vera tyckte att det var helt fantastiskt. Arwid visade lägenheten och utsikten för mormor. Adam Skypade utan kamera men det var väldigt roligt att kunna prata tillsammans en stund ändå. Det var verkligen uppskattat! Kul för mej också att prata med Arwid och Adam :) Sedan drack vi eftermiddagskaffe med våfflor. Innan jag skjutsade hem henne gick vi en promenad här. På bilden ser ni mamma Vera 91½ år, utanför sitt trygghetsboende, hur pigg och glad som helst. Om jag bara har hälften av hennes energi i samma ålder får jag vara väldigt nöjd ;)  

18 februari 2017

Vårkatter

Det märks på katterna att de tycker att det är härligt att vara ute nu när det är sol, lite varmare och ingen snö. Katten Sara följde med mig ut på en promenad till vildäppelträdet idag. Katten verkade överlycklig av att springa omkring i full fart och klättra upp i träden. 
Vildäppelträdet är precis som det låter, en äppelträd som växer vilt i naturen. Jag klippte några kvistar och tog med hem och satte i vas på köksbordet. Trädet skulle behöva klippas ur rejält så jag behöver inte ha dåligt samvete av att ta några kvistar. Tror att trädet mår bra av det.
Katten Ulla låg kvar på trappan och väntade på oss. Hon är en riktigt stor och fullvuxen katt nu. Hon behöver vara utomhus på dagarna, jaga, bevaka sina revir, träffa övriga katter på området och göra av med sin enorma mängd energi. 

12 februari 2017

Fondvägg med mönster och färg

Vi har funderat lite på om det skulle vara fint med en fondvägg med lite färg och mönster i vardagsrummet. Det är ljusa vita väggar nu och ibland känns det lite väl ljust. Därför har jag beställt ett litet prov på tapeten "Vårklockor" idag. Om vi ska tapetsera sedan går det åt max två rullar. Bilden på tapeten har jag lånat här.
Det är på den här väggen, där tavlorna hänger nu som vi skulle vilja ha lite färg och mönster. Det är ju faktiskt en fondtapet där nu men den syns nästan inte eftersom den är i vitt och beige. Vi gillar den inte. Vi funderade ett tag på att måla väggen i en blå nyans men vi har ändrat oss och tror att det blir en tapet i stället.
Efter en mulen söndag sprack molntäcket upp framåt sen eftermiddag. Himlen blev sådär vacker igen och jag hann ta några bilder innan solen gick ned.
Vi har haft en lugn och skön helg här hemma. Eftersom vi båda arbetar heltid är det städning, tvätt, matlagning, brödbakning m.m. som gäller på helgerna. Men... det är så skönt att bara få vara hemma och njuta av livet. Hoppas att ni alla haft en fin helg!

11 februari 2017

Lite sommarplanering

- Vad ska ni göra i sommar? frågade Arwid häromdagen när vi pratade i telefonen. 
- Jo, i sommar räknar vi med långsemester. I början av juni kommer vi till Göteborg och hälsar på när Adam tar examen efter 5 år på Chalmers. Det måste vi fira, alla vi tillsammans! Vi stannar några dagar i Göteborg och hinner umgås med dej, Lotta och Adam :)  Helgen före midsommar är det Vätternrundan och då kommer vi till Motala framåt eftermiddagen och tar emot dej när du cyklar in i mål efter 30 mil. Sedan har vi inget särskilt planerat förrän vår sista semestervecka i mitten av juli. Då åker vi till Falkenberg Strandbad igen och hoppas på sol, värme och bad i havet.
Det härligt att tänka på sommaren, planera lite och även ta dagarna som de kommer. 

08 februari 2017

Fröhandel

Idag har jag beställt fröer från Impecta Fröhandel. Jag längtar nu efter att börja odla och plantera, längtar ut till trädgården till ljusa, varma dagar och kvällar. Den här tiden på året är en transportsträcka till trädgårdssäsongen, tycker jag. På bilden ser vi solrosen "Hella".
Jag köpte också frö till kantlobelia "Mix Palace". Jag brukar ha en liten tuva kantlobelia i våra sommarplanteringar i både krukor och rabatter.
Dill är ett måste i våra odlingslådor. Jag älskar dill, speciellt nyplockad och solvarm dill. Det doftar sommar! 
Egna morötter är ju något av det godaste som finns. Morötter brukar trivas och växa bra i våra odlingslådor. Det här är en mix med orange, gula och vita morötter.
Och så lite sallad förstås. Den här sorten heter "Galiano". Det som är bra med odlingslådor är att sniglarna inte orkar klättra upp i lådorna och äta upp salladen.
Vi brukar även odla potatis, lök, rödbetor, gräslök, persilja, kryddor och ibland tomater, ärter m.m.
Dagens bilder har jag lånat från Impecta fröhandel

05 februari 2017

Att hygge sig

Idag har vi det bäst inomhus, ute är det 0 grader, mörkgrå himmel och snöslask. Inne är det mysigt, varmt, brasa och tända ljus. 
I dagens DN skriver man om det danska "hygget", att alla vill "hygge sig" som danskarna och att det är på god väg att bli en global livsstil. Det är tydligen svårt att översätta danskans hygge. Det beskrivs som "en mysig varm atmosfär där man kan njuta av det goda livet tillsammans med människor i sin närhet". Man skriver också att hygge är både ett sinnestillstånd och en aktivitetet. "Man umgås med nära och kära under avslappnade former, tänder stearinljus eller en brasa, äter gammeldags mat tillagad på gedigna råvaror, har stickade plädar och filttofflor".  
Idag "hygger vi oss" här hemma, säger min danska sambo där han står i köket och tillagar kvällens middag. Själv sitter jag i soffan med katterna bredvid, brasa, tända ljus, en kopp te och med filttofflorna på ;)