05 juni 2018

Nymålat hus och en fräck stöld

 
Så här ser vårt ut hus ut nu när det är nymålat. Det är fortfarande grått men målat i varmare nyans. Idag flaggar vi danskt eftersom det är Danmarks nationaldag och min sambo är ju dansk medborgare.
Idag blev mamma Vera snart 93 år utsatt för en fräck stöld i ICA-butiken. Hon vände sig bort från rollator med väska och plånbok en kort stund för att välja gurka. Då passade någon på att sticka ner handen i väskan och ta hennes plånbok. Det gjordes också ett uttag i bankomaten med hennes kort men som tur var fanns inte särskilt mycket pengar på kontot.
Syster med man spärrade hennes bankkort och gjorde polisanmälan. Stölden finns på ICA:s övervakningskamera där man ser ansiktet på tjuven. Min sambo Jens letade sedan igenom 8 papperkorgar på väg från ICA till bankomaten innan han hittade mamma Veras plånbok. Bankkortet var stulet förstås men kvar fanns ID-kort, färdtjänstkort mm. Mamma Vera har idag helgonförklarat Jens och hon är överlycklig över att plånboken hittades.
Hur kan en människa uppföra sig så illa mot en gammal ensam människa över 90 år? Den frågan kommer vi aldrig kunna att besvara eftersom vi vanliga människor inte förstår oss på en sådan själviskhet och ondska. Vi väljer i stället att ta avstånd från detta vidriga beteende och i stället glädjas över mamma Veras lycka över att plånboken kom tillbaka.

2 kommentarer:

nillahalsaharmoni sa...

Ja, fy tusen vad fräcka människor kan vara! Så lätt hänt att vända bort blicken en kort stund både för gammal och ung! Gott i a f att plånbok och annat hittades av din sambo!
Fint hus ni har! :)
Kram Gunilla

Kärrans blogg sa...

Hej Gunilla!
Ja, vi är glada för att plånboken hittades =)

Kram från Kerstin