10 augusti 2018

Andra sidan

Igår åkte vi till andra sidan av Vättern d.v.s. västgötasidan och stannade vid Djäknesundet en undebart härlig liten badplats c:a 1 mil norr om Karlsborg. Vi fick tips om badplatsen av Arwid som via sin kompis Björn blivit tipsad om att besöka Djäknesundet. Det är en liten vik av Vättern mellan klipporna som bildar den här fina badplatsen. Långgrunt med fin sandbotten, ljummet  och klart vatten, igår var det dessutom härliga vågor. Det var underbart att bada där, sommarens bästa badplats!
Den här bilden har jag lånat från "nätet" övriga bilder är mina
Efter badet åkte vi vidare till Karlsborg och checkade in på Kanalhotellet. Som vanligt åt vi matsäcksmackorna på hotellrummet och vi gick en promenad.
Kl. 19.00 var det dags för middag i hotellets restaurang. Man kunde välja på Vätternröding eller oxfilé men eftersom Vätternrödingen hade tagit slut kunde man bara välja på oxfilé. Jag har svårt för stora maffiga köttbitar och kökspersonalen fixade i stället en vegetarisk rätt till mej.
Vi har bott fint i enkelt hotellrum med balkong precis intill Göta kanal och Vättern. Efter en god frukost i morse checkade vi ut och åkte hemåt. Nu är det dags att måla garage =)

2 kommentarer:

nillahalsaharmoni sa...

Den där badplatsen ser fantastisk ut! Vilket klart vatten! Vi har cyklat förbi det där hotellet där ni bodde vid kanalen. Ser mysigt ut och sträckan att cykla var och är fantastiskt!
Kram Gunilla

Kärrans blogg sa...

Ja, badplatsen var helt underbar - längtar tillbaka. Hotellet var fint och ganska mysigt, kan tänka mig att åka dit igen. Då får vi ta med cyklarna!
Kram