23 november 2018

Långledig sambo

Äntligen är det fredag, helg och långledigt =) Ännu en helt vanlig arbetsvecka har passerat förbi men kanske inte helt vanlig ändå. Igår kväll tackade två arbetskamrater för sig pga pensionsledighet. Det innebär att en enorm kompetens, stabilitet och trygghet försvinner från min arbetsplats. 
Denne man som är min sambo sedan snart 11 år och arbetskamrat sedan c:a 30 år jobbar t.om. fredag nästa vecka och sedan tar han pensionsledigt
I februari 1978 var han färdigutbildad och jobbar alltså till den 30 november 2018 = 40 år och 9 månader. 
Första läkarjobbet var 1976 på enläkarstationen i Hammardal i Jämtland. Då tog Jens 24 år, med 9 av 11 avklarade terminer på läkarutbildningen, tåg från Odense till Östersund sedan rälsbuss till Hammardal för att vikariera för den enda läkaren som var på semester i två månader. I jobbet ingick distriktsläkarjobb, BVC, ansvar för äldreboende och jourer. Han fick en kort introduktion av den ordinarie läkaren på kvällen innan han skulle börja jobbet som t.f. distriktsläkare. Det fanns ingen handledare, ordinarie var ej nåbar, inte heller någon annan att fråga. Så var det på den tiden och vad Jens har berättat gick allt bra.

Inga kommentarer: