28 mars 2013

Fornborg

Vi har förstått att där vi bor finns en massa fornminnen i marken omkring oss. Det har gjorts utgrävningar för några år sedan i samband med vägbygget till vårt område. Då kom man bl.a. fram till att det förutom gravplatser och stensättningar även finns rester av en gammal fornborg alldeles i närheten.
När jag berättat för Adam om alla fornminnen bestämde vi oss för att ta en kvällspromenad för att leta rätt på fornborgen. Fornborgen är registrerad hos Riksantikvarieämbetet som Mjölby RAÄ 173:1. Den är från förhistorisk tid eller tidig medeltid.
Vi tror nog att vi hittade fornborgen, den är i stort sett helt utrasad men det finns antydan till murar. Vi gick upp på ett ganska högt berg i närheten av resterna från fornborgen där vi hade en fantastiskt fin utsikt. En mycket vacker plats dit vi gärna går tillbaka igen!
Igårkväll letade vi fornborg och idag har vi räddat en stackars liten grannkatt som satt och jamade högt upp i ett träd och inte vågade ta sig ner. Samtidigt blev vi lite bekanta med grannarna :)

Inga kommentarer: