10 juli 2013

Varbergsdagarna

Egentligen hade vi tänkt att inte åka till Varberg den här sommaren. Man ska ju inte fastna i gamla spår utan tänka nytt, se nya platser och vara med om nya upplevelser. Men... vi åkte till Varberg i alla fall och tur var väl det för vi har haft underbart fina dagar.
Vi kom fram till Fregatten i Varberg i lördags eftermiddag. Det som är väldigt bra med Fregatten är det perfekta läget i Varberg, nära till strand och hav, nära till centrum och nära till underhållning på kvällen. I vårt boende ingår förutom frukost även middag och fika både för- och eftermiddag.
På lördagkvällen tog vi en promenad utmed havet. Solnedgången är fantastiskt vacker och måste fotograferas.
I söndags kom både Arwid och Adam och hälsade på i Varberg. Arwid cyklade 8,5 mil från Göteborg i söndags morse till Varberg på 2,56 (dock inte på cykeln som är med på bild)! Jens och jag mötte Adam vid stationen på förmiddagen när han anlände med Öresundståget.
Efter sol, bad och lunch gick vi till Lottas föräldrar som hade bjudit oss på fika kl. 15.00. Lotta är Arwids flickvän och Lottas föräldrar har sommarhus i Varberg. Det var verkligen jätteroligt att träffas och att få se deras fina, mysiga sommarhus. Det var inte det minsta svårt att umgås trots att vi aldrig träffats tidigare. Lotta som arbetade i helgen kom lite senare.
Sedan åt vi middag på hotellet. Arwid skulle därefter tillbaka till Lotta förstås. Adam, Jens och jag tog en kvällspromenad utmed havet till "lilla" Apelviken. Arwid gjorde sällskap med oss en stund.   
Det var många år sedan Adam var i Varberg och en del minnen fanns kvar från förr. Vi bokade in honom en natt på Fregatten för att hinna uppleva lite mer av Varberg.
En underbart vacker promenadsträcka på c:a 6,3 km (fram och tillbaka) utmed havet från Varbergs fästning till "lilla" Apelviken.
På måndag morgon tog Arwid tåget tillbaka till sitt sommarjobb i Göteborg. Adam, Jens och jag gjorde Varbergs fästning på förmiddagen. Vi var med på en guidad rundtur och gick sedan omkring lite i området omkring fästningen.
Inte så kul att ställa upp för fotografering men en bra bild blev det. Efter fästningen kollade vi lite i hamnen, vi åt lunch (rökt makrill med kattegattsallad på ciabatta), tog en sväng till bokhandeln, låg på stranden och hann med en fika också innan Adam tog tåget tillbaka till Göteborg på måndagkvällen.
I tisdags hade vi kanonväder hela dagen igen. Vi låg på stranden och jag fick äntligen lite solbränna på hela kroppen. Här är Varbergs fästning i kvällssol.
Idag, onsdag åkte vi hem igen och idag kom regnet. Har haft underbart fina dagar i Varberg!

1 kommentar:

Home2tiny sa...

Varberg är en härlig stad o jag åker ofta dit eftersom jag bor själv i Halmstad. Ni fick verkligen dagar där västkusten visar sig från sin bästa sida. Kramisar Tina