12 juni 2017

Tillsammans i Göteborg

Nu är vi hemma igen efter några fina dagar i Göteborg. I torsdags kväll tog vi spårvagnen till Botaniska trädgården. Vi har aldrig varit där tidigare och blev helt "betagna" av allt det vackra.
Vi följde skyltar där det stod "Näsduksträdet blommar". Det lät intressant och på vägen dit passerade vi underbart vackra planteringar, dammar, vattenfall m.m.
I "Japandalen" fick vi se det det unikt vackra och sällsynta näsduksträdet blomma. 
 Det var många besökare som ville se och ta bilder på trädet.
Jag vill gärna se och uppleva mer av Botaniska Trädgården en annan gång, vi såg nog bara en bråkdel av anläggningen ikväll. 
I fredags förmiddag åkte vi hem till Adam på Björcksgatan. Han hade firat sin examen med några klasskompisar kvällen innan. Vi satt och pratade en stund innan vi begav oss ut i staden.
Jag ville besöka några av butikerna på Magasinsgatan och även butiken med växter och inredning vid Kaserntorget intill.
Här kan man få inspiration och även köpa olika växter, fina krukor och även lite annan inredning. Jag tilltalas av det lite råa och grova materialet kombinerat med fina växter. Efter lite shoppande var det skönt att ta en paus med god lunch utomhus på restaurang Kungstorget.
På fredagkvällen firade vi Adam tillsammans med Arwid och Lotta på restaurang "Familjen". Här sitter Adam och äter grillad fläskkarré med grön sparris, gröna tomater, granskott och färskpotatis. Maten som serverades smakade fantastiskt gott, det var somrigt, fräscht och fint upplagt på tallrikarna.
Här är Arwid och Lotta på restaurang "Familjen". Vi satt ute under markistak i fina sommarkvällen som även bjöd på en och annan rejäl regnskur.
Bubblet är upphällt, presenterna på bordet när vi har efterfest hemma hos Adam på fredagkvällen. Tyvärr en lite suddig och oklar inomhusbild, ser att fokus hamnat på tavlan som Adam fick av sin far med fru i examenspresent.
GRATTIS bästa Adam till examen efter 5 år på Chalmers! Han är numera nyutexaminerad byggnadsingenjör inom konstruktion med masterexamen. Självklart är jag väldigt stolt över hans prestation men allra mest stolt är jag över att han är den fina och kloka person som han är, precis som storebror Arwid.
I lördags morse gick vi upp tidigt och tog vagnen mot Brunnsparken, även Adam, Arwid och Lotta klev på samma vagn. När vi gick av vagnen satte vi Jens på café Brogyllen och vi övriga gick till Göteborgs Yogacenter. Det var dags att använda min julklapp som var en yogalektion. Det var ett 2-timmars yogapass, en fantastisk upplevelse som behöver få ett eget blogginlägg vid annat tillfälle. 
Efter yogapasset gjorde vi en utflykt till Gunnebo Slott. Vi började utflykten med att äta lunch på Gunnebo Kaffehus och Krog. Vi satt ute i fina vädret och åt en god lunch tillsammans. 
Vi fascineras av de enormt stora rhododendron som växer på många platser i och omkring Göteborg. Här är vi på väg upp mot Gunnebo Slott.
Fina valv ut mot Gunnebo Slotts Trädgårdar. Som ni ser hade vi verkligen tur med vädret.
Vi gick en promenad vid slottet. Här tittar vi på vacker ardennerhäst i hage. Vilken sommaridyll!
 Adam i sommargrönskan intill Gunnebo Slott
Arwid på väg tillbaka till parkeringen nedanför Gunnebo Slott. Återigen en magnfikt stor och blommande Rhododenron.
Vi hann med ytterligare några utflykter under vår Göteborgsvistelse. Vi hann också umgås, vara tillsammans och bara vara. TACK Adam, Arwid och Lotta för fina dagar tillsammans! Jag är glad och tacksam över att få vara tillsammans med er och att ni alla tre är så underbart fina och kloka personer 💙💚💛

2 kommentarer:

nillashalsaharmoni sa...

Visst är det underbart vackert i Botaniska trädgården! Och så kul att ni fick se näsduksträdet i blom! Det finns några fler på vänster sida när man går tillbaka där bäcken rinner. Det finns så mycket att utforska för parken är ju jättestor. Förstår att du har besökt de mysiga butikerna runt magasinsgatan - där är det skön atmosfär.
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

Hej! Ja, Botaniska Trädgården vill vi se mer av. Jättekul att näsduksträdet blommande. Har ju läst om det i din blogg tidigare så det var kul att få se trädet blomma i verkligheten =)
Vi har haft härliga och intensiva dagar och kvällar i Göteborg. Storstaden är ju något helt annat än livet i vår lilla stad.
Hoppas att du har det bra!
Kram från Kerstin
Ps. Jag läser din blogg men har inte kommenterat nu på ett tag. Min hjärna vilar!