02 maj 2024

Första maj i Göteborg

Hade en superfin dag i Göteborg igår den första maj. Och vilken tur med vädret, tror det var c:a 25 grader ute och sol hela dagen. Adam mötte mej när jag kom med tåget vid 12.30. Vi tog spårvagnen mot Botaniska Trädgården. Vi lunchade på caféet vid Villa Belparc som ligger vid Slottsskogen. Efter lunchen promenerade vi till Botaniska Trädgården.
 
Där var det full blom i många träd. Detta enorma träd med magnifik blomning är en Magnolia. I Botaniska trädgården satte vi oss i skuggan under träden, pratade och tittade på folk. Vi gick en liten runda också och tittade på allt fint.

När vi kände oss nöjda med Botaniska gick vi till en liten butik utanför och köpte glass och dryck. Satt utanför butiken i skuggan och åt upp våra glassar.
Därefter tog vi spårvagnen till Korsvägen, därifrån en promenad till Götaplatsen...
... där denna person, som var hela Sveriges huvudperson igår den första maj, marscherade förbi där vi stod. Det var fullt med folk på Götaplatsen och en härlig stämning. Kul att vara med om och uppleva detta. Bilden ovan är tagen av Adam.
Från Götaplatsen promenerade Adam och jag till stationen och så var det dags för mej att ta tåget 17.40 hem till Varberg.
En superfin och härlig dag! Tack!

Inga kommentarer: