24 juni 2018

Innehållsrik midsommar

Då har vi fått fira midsommar igen, en härlig innehållsrik midsommar, jag tillsammans med Adam och sambo Jens. På midsommaraftons lunch åt vi sill, färskpotatis och en massa gott till. Därefter jordgubbstårta och kaffe. Innan det var dags för grillkväll tog Adam och jag en långpromenad, den s.k. lilla Carlslundsrundan på c:a 5 km. 
Vi passerar en hästhage på promenaden. Adam bjöd hästarna på nyplockat grönt som uppskattades. 
Jag uppskattar att få umgås med Adam en hel långhelg, att hinna prata, att bara vara och att uppleva olika saker tillsammans.
När Jens hade tänt grillen öppnade himlen upp sig i ett ösregn. Trots regnet gick det bra att grilla ändå men vi satt inne i köket och åt. Lite senare var det dags för kvällste med en liten kaka eller två... 
Midsommardagen åkte vi till Ombergs Turisthotell där vi åt två-rätters lunch. Som vanligt var det ljuvligt god mat i kombination med trevlig atmosfär och stämning. Utsikten från entrédörren ut mot östgötaslätten är bara så underbart vacker. Ni ser väl all lavendel i förgrunden?
Efter maten tog vi en promenad till en fin utsiktsplats. Där hade jag kunnat sitta hur länge som helst. Det var så ovanligt vackert igår, naturen och hela östgötaslätten visade sig från sin allra bästa sida. Och så hade jag ju bästa sällskapet också!
Här på bilden är Adam och Jens på parkeringen utanför Ombergs turisthotell.
Senare på eftermiddagen hälsade Adam på hos sin farfar och farmor en stund. På kvällen gick vi en härlig långpromenad igen, solen sken trots att klockan var 21, vi såg både rådjur och vildsvin.
Idag gick vi upp lite tidigare för att direkt efter frukost åka till Linköping och se utställningen "The Art of the Brick". En helt fantastisk legoutställning med otroliga mästerverk. Vid varje konstverk berättar konstnären Nathan Sawaya om sina tankar om sitt skapande och vad konsten och skapandet betytt för honom.
Yellow är troligen det mest berömda verket. Konstnären tror själv att den är så populär bland vuxna eftersom de värdesätter den renande effekt som uppstår när man öppnar upp sig själv mot världen
Utställningen passar nog bäst för vuxna, jag tror att det kan vara svårt för barn att förstå storheten och tanken bakom konstverken.
En flygel i naturlig storlek gjord av Lego! "Konst föder kreativitet. Oavsett om den är gjord av lera, färg, trä eller moderna leksaker..." Nathan Sawaya
I eftermiddag hälsade Adam och jag på mor/mormor Vera. Vi hade med oss en bukett vilda midsommarblommor samt resterna av midsommartårtan. Sedan var det dags för Adam att kliva på bussen till Göteborg. 
TACK Adam och Jens för ett superfint midsommarfirande tillsammans!

2 kommentarer:

nillahalsaharmoni sa...

Förstår att du känner sig nöjd med ert firande av midsommar! Ja, det är viktigt att värna om sina nära och kära - relationerna och även våra traditioner. Fina bilder!
Kram Gunilla

Kärrans blogg sa...

Kul att du tycker om bilderna! Ja, vi hade en härlig midsommar som nu är ett fint minne.
Kram från Kerstin