20 november 2011

Mitt motiv

Har beställt julkort att skicka med eget motiv i år. En mycket vintrig bild tagen 1 januari 2010.
Idag har jag som vanligt läst DN med den superbra och helmysiga söndagsbilagan. Idag var det en artikel som handlade om skilsmässa. Det verkar vara ett aktuellt, hett och omdiskuterat ämne. I artikeln skriver man att det är inget brott att sluta älska. Det är sådant som händer hela tiden. Det är inte ett misslyckande, en katastrof eller ett moralisk brott som någon ska straffas för. I den här artikeln anser man att skilsmässan inte skadar barnen men föräldrarnas ovänskap, oförmåga att samarbeta, att motarbeta varandra och hämnas skadar barnen.
Nu är det många som skriver och debatterar skilsmässa; för och emot, bra eller dåligt, egoistiskt eller omtanke om sig själv, varandra och barnen. Det finns många förstå-sig-påare. Jag inser att det är sådant som händer i många människors liv. Efter skilsmässan fortsätter livet på ett annat sätt för alla inblandade. Det är inget brott som begåtts, ingen ska behöva dömas eller straffas.
Det var lite söndagstankar från mej! Hoppas att ni alla har det bra för det har jag =)

3 kommentarer:

Carin sa...

Vilket underbart kort :) längar verkligen till att snön ska komma.
Kramar

Gunilla sa...

Budskapet i den artikeln stämmer bra med min erfarenhet. Sonen och jag pratade om det senast igår - hur illa det gjorde honom att jag och hans far sa elaka saker om varandra inför barnen efter vår skilsmässa. Tänk om man kunde göra om och göra rätt... :(

Kärrans blogg sa...

Ja, Carin jag håller med, jag längtar också till snön.
Gunilla, det är inte enkelt att göra allt rätt vid en skilsmässa. Jag var naiv och trodde att jag kunde genomföra den perfekta skilsmässan men det blev inte så. Men, nu är det historia och det mesta blev nog ganska bra ändå till slut.