27 oktober 2017

Långhelg

Idag har jag en ledig dag enligt mitt nya 80%-iga schema. Jag började dagen med ett kontrollbesök hos min tandläkare. Allt gick bra men det blir ett återbesök för att åtgärda ett litet, litet hål i en tand. Jag fick beröm för min fina tandhälsa =)
När jag kom hem blev det en promenad till skogen där jag hämtade granris på en nerfallen gran. Sedan räfsade jag löv och täckte rosorna med löven och granriset. Nu hoppas jag att de klarar vintern bättre än vad de gjort tidigare.
När jag var på väg hem från skogen kom lilla katten Sara och mötte mej. Jag hör henne innan jag får syn på henne. Hon har ett väldigt speciellt läte då hon "ropar på mej". 
Som ni vet tycker jag om att vara i skogen. Det är tyst, lugnt, doftar skog och är magiskt vackert. Det är ett speciellt ljus i skogen, perfekt för att ta bilder. Skogen bara står där, precis som den är. 
Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort tidigare - en gravdekoration till Allhelgonahelgen. Det blev granris över och det räckte till att göra en dekoration till gravplatsen där min far och farföräldrar är begravda. Kanske inte så supersnygg men helt OK. Jag är nöjd och det var enklare än vad jag trodde. Kanske kompletterar jag med några fina kottar också.
I morgon blir det en shoppingdag i Linköping tillsammans med mina tidigare jobbarkompisar Ankan och Malou, ska bli jättekul att träffas och jag ska passa på att köpa te  
På söndag är det dags att ta hit mamma Vera på söndagmiddag.
Vad ska du göra i helgen? Klicka på "Kommentarer" längst ned i inlägget, så kommer du in i kommentarsfältet där du kan skriva och dela med dig =) Det är ju inget krav förstås men självklart skulle det vara kul om du som hälsar på här skriver en kommentar ibland.

2 kommentarer:

Razzy sa...

Underbart med skogen runt knuten, jag har en bit till skogen men åker ofta ut när möjlighet finns. Här blir det middag ute med min mor lördag kväll och på söndag ska jag på glaskurs. Hoppas ni har en skön fredagskväll. Kram Eva

Kärrans blogg sa...

Hej Eva!
Vad kul att du hälsade på här. Glaskurs låter intressant! Låter som en härlig helg för dej!
Kram från Kerstin