05 september 2019

En god hälsa

Har idag varit på en heldagsutbildning på Hälsouniversitet/Medicinska fakulteten i Linköping tillsammans med trevliga kollegan Linda. Det var dag två i utbildningen om IBH d.v.s. integrerad beteendehälsa som ger oss kunskap och redskap för ett bättre och snabbare omhändertagande av personer med psykisk ohälsa. En fantastiskt bra utbildningsdag idag som innebär att det blir bättre för patienten och en bättre arbetsmiljö för oss sjuksköterskor bl.a.
När jag kom hem såg jag att våra björnbär börjar mogna, det ser ut att bli en ganska riklig skörd i år. Björnbär är fullproppade med en massa nyttigheter.
Innehållet i dagens utbildning poängterade bl.a. vikten av att vara medvetet närvarande, att få återhämtning, att fortsätta göra roliga saker som man mår bra av vilket ger positiva, glada tankar och känslor, träffa vänner, familj och släkt, att motionera, äta och sova regelbundet m.m.
Efter kvällens middag gick vi en promenad i vårt i område. I morgon bitti går jag upp lite tidigare för min morgonpromenad, mår bra av det.

Inga kommentarer: