08 december 2019

Vegansk julmarknad andra advent

Vilket regn och rusk ute! Visar några härliga snöbilder med mycket ljus från december 2017. 
Kunde inte gå min stavgångsrunda idag pga ösregn men... gjorde ett härligt yogapass i stället.
Igår pratade jag med Adam i telefonen och hörde lite om hur han har det. Hade också videosamtal med Lo och Arwid, Lo lär sig en massa nytt hela tiden. Pratade också i telefonen med min mellansyster och vi planerade lite inför nästa lördag då vi har prat- och shoppinglördag i Linköping.
Nu har vi landat här hemma efter en liten utflykt till grannbyn SyaSya är en liten by med några hus, ett ganska tråkigt ställe där man undrar hur det är möjligt att vilja bo där. Sya lever dock upp ibland när det är mycket välbesökta auktioner där. Något som också har fått helt nytt liv i Sya är den mycket populära och välbesökta veganska restaurangen "Open New Doors Bahnhof".
Idag hade de (Open New Doors Bahnhof) julmarknad i ett av magasinen intill restaurangen. Självklart åkte vi till Sya idag när det är julmarknad och för att stötta det som ordnas lokalt. Det var väldigt många som hade tänkt likadant. Det var lång kö in till magasinet där julmarkanden var. Det var bilar överallt i lilla Sya och en mysig stämning trots regn och rusk.
Inne i magasinet var det mysig julstämning och försäljning av lite allt möjligt, bl.a. blommor m.m. från Bloomingdesign. Allt på julmarknaden är veganskt med fokus på hållbarhet och kvalitet. Men... vi köpte inget.
Här är själva restaurangen "Open New Doors Bahnhof" som håller till i gamla stationshuset. Här är det café, restaurang och bageri med fokus på ekologiskt, närproducerat och 100% veganskt.
De tre nedre bilderna har jag lånat från www.opennewdoors.se

Inga kommentarer: