08 maj 2022

Trädgårds-trivsel

De första dagarna hos Arwid med familj, blommade vitsipporna, både i trädgården och utanför

Här plockar Lo vitsippor i trädgården. En del av trädgården är lite som en lund eller woodland med vilt och planterat i en härlig blandning, där växterna fått sprida sig som de vill. 

Husets förra ägare skapade en fantastiskt fin trädgård som även är ganska lättskött.
Lite trädgårdskonst finns kvar som minne efter de som sålde sitt hus till Arwid med familj.
Det finns många småfåglar i deras trädgård, som rödhake, bofink, sädesärla, gråsparv, pilfink, nötväcka och även koltrast och stare. Fåglarna hade fri tillgång till både mat och bad. Men... varje morgon var det någon som hade slitit ner fågelmataren på marken och ätit upp alla frön. Kanske var det en ekorre? 
Här ser vi en del av lunden mellan de stora träden i trädgården. Vägen utanför är en gång-väg.
Det blev några arbetspass tillsammans i trädgården =) Jag klippte ned tre klängrosor, något jag aldrig gjort tidigare. Arwid fick ta fram stege sedan för att kunna klippa ned två av klängrosorna högst upp. Lotta formklippte en stor buske med hjälp av häck-sax. Arwid pysslade om gräsmattan, som är i stort behov av gödning, vatten och kärlek. Lo och jag hjälptes åt att göda och vattna rosorna. Jag älskar att fixa trädgården och jag älskar den här fina trädgården hos Arwid, Lotta, Lo och lillasyster.

En dag, jag tror det var första maj åkte vi till en handelsträdgård och köpte sommarblommor som vi planterade ut i trädgårdens alla krukor sedan. De förra husägarna lämnade kvar alla sina krukor för utomhusbruk.

Avslutar dagens blogg-inlägg med denna vackra vy, vägen till havet
Ikväll ska jag på konsert med kören "Saltblandning" där vännen Maria sjunger. Konserten heter "I det fria" sånger om frihet, kärlek och mod
Hoppas att ni alla haft en fin  helg!

Inga kommentarer: