13 maj 2013

Göteborg dag 2

Arwid och Adam kom till hotellet och åt frukost tillsammans med oss. En riktigt smarrig frukost med allt man kan tänka sig. Den hungrige kunde avsluta det hela med en nygräddad frasig våffla. Efter frukost utsåg vi Adam till att köra oss och hans flyttkartonger till lägenheten där han ska snart ska bo. En mysig tvåa på andra våningen i gammalt landshövdingehus. Den förra hyresgästen hade lämnat kvar köksbord, stolar och en bokhylla.  
 Vi bar in och packade upp. Resten av flyttlasset anländer i slutet av nästa vecka.
 Fint kök! Arwid kontrollerar termosdoften... 
Vi tog ett gemensamt beslut att åka till Universeum. Men... när vi kom dit undrade vi om vi kanske hade tagit ett felaktigt beslut eftersom det endast verkade vara barnfamiljer där. Arwid gick till en av kassorna och frågade om vi som vuxna kunde få ut något av besöket.
Denna bild är tagen av Arwid Jonsson  
Jadå, Universeum var verkligen kul, intressant och spännande. Regnskogsrummet var mest fascinerande. Här flög fåglarna omkring och aporna skuttade fritt. Det var varm, fuktig luft och det fanns otroligt mycket att titta på.  
Från Universeum gick vi sedan ganska hungriga och kaffesugna mot Avenyn till ett café. 
På kvällen blev vi bjudna hem till Arwid och Adam. De hade gjort vegetarisk lasagne med sallad och bröd. Mmmm, det smakade superbra!
 Lite senare, efter några rundor svensk skitgubbe var det dags för fruktsallad, glass och te. Framåt 22.30 var det dags för mig och Jens att ta "vagnen" till vårt hotell.
TACK, Arwid och Adam för två underbart fina dagar i Göteborg! Jag/Vi kommer gärna tillbaka.

Inga kommentarer: