01 maj 2016

Mamma Veras första maj

Den här helgen har varit min mamma-Vera-helg. När jag hämtade henne på Trygghetsboendet idag åkte vi först till kyrkogården. Jag hade plockat en bukett vitsippor till graven. Jag fixade med blommorna och vattnade penséerna och mamma Vera satt på sin rollator i solen, hon pratade lite med pappa Gösta och berättade om vitsipporna bl.a. (Jag råkade skvätta lite vatten på gravstenen när jag vattnade blommorna.) Här är min farfar Arvid, farmor Hildur och pappa Gösta begravda på samma plats.
Sedan åkte vi hem till oss. Mamma Vera ville sitta i solen på altanen och lyssna på fågelsång. Trots att hon hör väldigt illa hör hon fågelsången och kan skilja på talgoxe, bofink m.m. Efter en stund ropade Jens från köket att maten var klar. Idag bjöd vi på kyckling, hasselbackspotatis, sås och sallad. Kaffe på maten med citron- och rabarberpaj serverades på altanen.
Idag var det äntligen altanväder med sol, nästan vindstilla och c:a 16 grader varmt. Vi satt på altanen hela eftermiddagen. Mamma Vera berättade om hur hon och pappa Gösta demonstrerade förr på första maj och hon sjöng några av sångerna man sjöng i demonstrationståget. 
Vi gick en promenad innan det var dags att åka tillbaka till Trygghetsboendet
På vår promenad såg vi en citronfjäril och enligt mamma Vera betyder det tur! Vi gick en promenad på gatan utanför oss och sedan skjutsade vi henne hem till sig.
Jag och mina två systrar har hand om vår mor varsin helg och därför är det alltid något som händer på helgerna och hon slipper vara ensam. På vardagarna är det aktiviteter på boendet nästan varje dag.

2 kommentarer:

nillahalsaharmoni sa...

Så mysig och fin dag tillsammans och så värdefullt för er båda två. Din mamma är säkert glad över att ha det så bra på ålderns höst!
Kram, Gunilla

Kärrans blogg sa...

Hej!
Det var en trevlig eftermiddag men... det finns stunder då jag och mina systrar önskar att vår insats skulle uppskattas lite mer.
Kram från Kerstin